Tort cu frisca si fructe

Postat pe: 12-10-2016
(0)

Ingrediente

Blat:
10 oua,
10 linguri faina,
10 linguri zahar,
10 linguri ulei,
2 plicuri zahar vanilat,
1 praf de copt dizolvat in putina zeama de lamaie.
Crema:
2 oua intregi,
200 ml lapte,
3 linguri faina,
1 lingura cacao,
50 gr ciocolata menaj,
1 margarina Rama.
Sirop:
6 linguri zahar,
300 ml apa,
1 esenta rom.
Decor:
750 ml frisca hulala lichida,
1 ciorchine strugure cu boabe mari albi,
2 portocale,
cateva felii de banane si mere,
1 plic de gelatina+1 lingura zahar+50ml apa,
bomboane albe pentru decor.

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

01h:30min
Timp gatire

GĂTIRE

45min
Numar portii

PORȚII

12 portii
Pentru blat se separa ouale. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat
pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga uleiul in fir ca la maioneza si la sfarsit faina si praful de copt dizolvat in putina zeama de lamaie.Albusurile se bat spuma tare si se amesteca apoi cu compozitia de oua de mai sus. Astfel compozitia obtinuta se pune intr-o tava mare dreptunghiulara unsa cu ulei si tapetata cu hartie.Se coace la foc potrivit 25-30 minute.Intre timp se face siropul si crema.Pentru sirop se caramelizeaza zaharul pana devine maroniu apoi adaugi apa lasi sa fiarba pana se topeste tot zaharul, sde lasa apoi la racit si cand e rece se pune esenta de rom.
Pentru crema se pune la foc mic intr-o craticioara ouale, zaharul, laptele si faina si se lasa pe foc pana se ingroasa.Cat e calda se imparte in doua.Partea galbena se lasa la racit si se amesteca cu 1/2 din margarina Rama, iar in cealalta care e inca calda se pune ciocolata si cacao se amesteca bine pana se topeste ciocolata si se lasa la racit apoi se pune cealata jumatate de margarina Rama. Se obtin 2 creme una galbena una de ciocolata.
Blatul copt si racit se taie in trei si se insiropeaza blaturile cu siropul racit.Se aseaza o foaie de blat,crema galbena,a doua foaie de blat, crema de ciocolata si la final a treia foaie de blat.Tot tortul se pune pe o tava si se orneaza dupa imginatie.Frisca se bate bine iar gelatina se pune pe foc cu 1 lingura zahar si 50 ml apa pana se topeste gelatina se lasa putin la racit si se pune peste fructe.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort cu frisca si fructe" nu uita sa ii faci un review.
Etichete

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort cu frisca si fructe