Tort cu doua creme ganache si fructe

Portii
16
Timp pregatire
120 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Tort cu doua creme ganache si fructe

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 12 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • esenta de vanilie
  • 8 linguri de faina, cu varf (325 g)
  • un plic de praf de copt (10 g)
  • Diametru tava: 26 cm
  • Sirop:
  • 150 g zahar
  • 600 ml apa
  • Crema 1 (ganache de ciocolata cu lapte):
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • Crema 2 (ganache de ciocolata alba):
  • 150 g ciocolata alba
  • 200 ml frisca lichida
  • In plus:
  • 2-3 banane
  • 280 g zmeura conservata
  • 450 ml frisca (tinuta la frigider)
  • o lingura cacao
  • 5 linguri zahar
  • 60 g pelete de ciocolata neagra
  • 30 g pelete de ciocolata alba

Mod de preparare

Blat:
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, uleiul si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Se pun faina (treptat) si praful de copt si se amesteca aluatul de jos in sus, usor, cu o spatula de silicon. Compozitia se toarna in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pana cand se rumeneste frumos. Se scoate blatul din cuptor si se lasa sa se racoreasca 10-15 minute, apoi cu ajutorul unui cutit se desprinde de marginile tavii si se scoate din aceasta.
Se lasa sa se raceasca de tot inainte de a-l taia sau cel mai bine, se taie a doua zi.
Sirop:
Se caramelizeaza zaharul, amestecand continuu, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba pana cand se topeste tot caramelul. Dupa aceea, se lasa sa se raceasca.
Crema 1/Crema 2 (se prepara separat, dar explicatiile sunt aceleasi in ambele cazuri):
Se rupe ciocolata in bucati si se pune intr-un craticior. Se adauga frisca lichida si se pune craticiorul la foc, amestecand continuu, doar pana cand se topeste toata ciocolata. Se transfera compozitia intr-un castron si se lasa sa se raceasca, apoi se introduce la frigider (eventual 10-15 minute la congelator), deoarece trebuie sa fie foarte rece atunci cand se bate. Dupa ce s-a racit, se mixeaza.
Asamblare:
Se taie blatul in trei foi.
In tava detasabila in care a fost pregatit blatul, se asaza prima foaie din el, se insiropeaza, se adauga crema 1 si se asaza pe deasupra felii de banana. Se pune a doua foaie de blat, se insiropeaza, se adauga crema 2 si pe deasupra se pune zmeura. Se insiropeaza si ultima foaie de blat si se fixeaza peste restul tortului. Se introduce tava la frigider pentru 3-4 ore (sau se lasa peste noapte), pentru ca totul sa se inchege. Apoi, cu ajutorul unui cutit, se desprinde tortul de peretii tavii, se scoate tava, iar tortul se transfera pe un platou. Se imbraca tortul in frisca (aceasta se mixeaza cu 3 linguri de zahar,daca nu este indulcita), pe margini se arunca cu peletele de ciocolata in el, iar deasupra se decoreaza cu frisca ramasa (mixata cu o lingura de cacao si doua linguri de zahar).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune
Cele mai apreciate rețete
Spaghete carbonara reţetă
1
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa