Tort cu doua creme ganache si fructe

Portii
16
Timp pregatire
120 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Tort cu doua creme ganache si fructe

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 12 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • esenta de vanilie
  • 8 linguri de faina, cu varf (325 g)
  • un plic de praf de copt (10 g)
  • Diametru tava: 26 cm
  • Sirop:
  • 150 g zahar
  • 600 ml apa
  • Crema 1 (ganache de ciocolata cu lapte):
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • Crema 2 (ganache de ciocolata alba):
  • 150 g ciocolata alba
  • 200 ml frisca lichida
  • In plus:
  • 2-3 banane
  • 280 g zmeura conservata
  • 450 ml frisca (tinuta la frigider)
  • o lingura cacao
  • 5 linguri zahar
  • 60 g pelete de ciocolata neagra
  • 30 g pelete de ciocolata alba

Mod de preparare

Blat:
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, uleiul si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Se pun faina (treptat) si praful de copt si se amesteca aluatul de jos in sus, usor, cu o spatula de silicon. Compozitia se toarna in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pana cand se rumeneste frumos. Se scoate blatul din cuptor si se lasa sa se racoreasca 10-15 minute, apoi cu ajutorul unui cutit se desprinde de marginile tavii si se scoate din aceasta.
Se lasa sa se raceasca de tot inainte de a-l taia sau cel mai bine, se taie a doua zi.
Sirop:
Se caramelizeaza zaharul, amestecand continuu, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba pana cand se topeste tot caramelul. Dupa aceea, se lasa sa se raceasca.
Crema 1/Crema 2 (se prepara separat, dar explicatiile sunt aceleasi in ambele cazuri):
Se rupe ciocolata in bucati si se pune intr-un craticior. Se adauga frisca lichida si se pune craticiorul la foc, amestecand continuu, doar pana cand se topeste toata ciocolata. Se transfera compozitia intr-un castron si se lasa sa se raceasca, apoi se introduce la frigider (eventual 10-15 minute la congelator), deoarece trebuie sa fie foarte rece atunci cand se bate. Dupa ce s-a racit, se mixeaza.
Asamblare:
Se taie blatul in trei foi.
In tava detasabila in care a fost pregatit blatul, se asaza prima foaie din el, se insiropeaza, se adauga crema 1 si se asaza pe deasupra felii de banana. Se pune a doua foaie de blat, se insiropeaza, se adauga crema 2 si pe deasupra se pune zmeura. Se insiropeaza si ultima foaie de blat si se fixeaza peste restul tortului. Se introduce tava la frigider pentru 3-4 ore (sau se lasa peste noapte), pentru ca totul sa se inchege. Apoi, cu ajutorul unui cutit, se desprinde tortul de peretii tavii, se scoate tava, iar tortul se transfera pe un platou. Se imbraca tortul in frisca (aceasta se mixeaza cu 3 linguri de zahar,daca nu este indulcita), pe margini se arunca cu peletele de ciocolata in el, iar deasupra se decoreaza cu frisca ramasa (mixata cu o lingura de cacao si doua linguri de zahar).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti
Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci
Haiose

Haiose

Haiose
Cele mai apreciate rețete
Salata de boeuf (pentru Craciun)
1
Aperitive

Salata de boeuf (pentru Craciun)

Salata de boeuf (pentru Craciun)
Piersici
2
Dulciuri

Piersici

Piersici
Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
3
Aperitive

Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc

Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
Prajitura Sau Rulada cu Mere
4
Dulciuri

Prajitura Sau Rulada cu Mere

Prajitura Sau Rulada cu Mere
Tort Racoros
5
Dulciuri

Tort Racoros

Tort Racoros
Parteneri
Sarmale cu carne mixta si ciuperci la slow cooker Crock-Pot
Bucataras.RO

Sarmale cu carne mixta si ciuperci la slow cooker Crock-Pot

Cu condimentele Delikat

Sarmale cu carne mixta si ciuperci la slow cooker Crock-Pot
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post