Tort cu Crema `Mousse Au Chocolat`

Complexitate
medie
Tort cu Crema `Mousse Au Chocolat`

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 5 oua
  • 30 gr ciocolata
  • 130 gr faina
  • 1 plic praf de copt (8 gr )
  • 150 zahar
  • 30 gr cacao
  • Ingrediente sirop:
  • 250 ml apa
  • 10 ml rom
  • 150 gr zahar
  • Ingrediente crema “mousse de ciocolata alba”:
  • 125 ml frisca lichida
  • 250 gr ciocolata alba
  • 300 gr frisca batuta
  • 1 plic gelatina (10 gr )
  • 100 ml apa rece pt gelatina
  • Ingrediente crema “mousse de ciocolata cu lapte”:
  • 125 ml frisca lichida
  • 160 gr ciocolata cu lapte
  • 1 plic gelatina (10 gr )
  • 100 ml apa rece pt gelatina
  • 130 gr frisca batuta
  • Ingrediente pentru decor:
  • frisca
  • cacao
  • glazura de ciocolata
  • fulgi de ciocolata alba
  • cirese confiate

Mod de preparare

Mod preparare blat:
Albusurile se amesteca cu un praf de sare, dupa care se bat spuma cu zaharul. Separat se amesteca galbenusurile cu ciocolata rasa (pe partea mai mare a razatoarei). Cand albusurile s-au intarit se adauga compozitia de galbenusuri. Atentie: Nu se mai amesteca cu mixerul, se amesteca cu o spatula sau o lingura de lemn de jos in sus!

Separat se amesteca faina, cacaua si praful de copt si se adauga peste compozitia obtinuta mai de vreme. Se amesteca cu grija tot de jos in sus.

Se tapeteaza cu hartie de copt (doar in partea de jos) o forma de tort detasabila (diametrul 28 cm), dupa care se adauga compozitia obtinuta.

Se pune in cuptorul preincalzit, la foc mic, si se lasa pana ce trece testul scobitoarei.
Cand este gata se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si se scoate din forma detasabila. Acesta se taie cu grija in trei.

Intre timp se prepara siropul si crema:

Mod preparare sirop:
Apa se amesteca cu zaharul si se pun la fiert, cand a inceput sa fiarba se opreste focul si se lasa sa se raceasca. Cand s-a racit se adauga romul.

Mod preparare crema ”Mousse de ciocolata alba”:
Se pune la bain marie frisca lichida, dupa care se adauga ciocolata rupta in bucatele si amesteca bine pana ce ciocolata se dizolva. Se lasa putin la racit, intre timp preparandu-se gelatina.
Gelatina se pune intr-un vas si se dizolva cu 100 ml apa rece. Se lasa aproximativ 10 minute, dupa care se dizolva la bain marie. Atentie: Aceasta nu trebuie sa fiarba!

Cand am dizolvat gelatina, o amestecam cu ciocolata topita (calduta). Atentie ciocolata nu trebuie lasata sa se raceasca, trebuie sa fie calduta.

Dupa ce am omogenizat bine gelatina cu ciocolata topita, se adauga si frisca batuta. Astfel se formeaza o crema care se adauga peste blatul insiropat. Deasupra acesteia se pune un alt blat, care se insiropeaza si el la randul lui.

Tortul format pana acum se da la rece, pana la formarea urmatoarei creme.

Mod preparare crema ”mousse de ciocolata cu lapte”:
Se pune la bain marie frisca lichida, dupa care se adauga ciocolata rupta in bucatele si amesteca bine pana ce ciocolata se dizolva. Se lasa putin la racit, intre timp preparandu-se gelatina. Gelatina se pune intr-un vas si se dizolva cu 100 ml apa rece. Se lasa aproximativ 10 minute, dupa care se dizolva la bain marie. Atentie: Aceasta nu trebuie sa fiarba!!!

Cand am dizolvat gelatina, o amestecam cu ciocolata topita (calduta). Atentie ciocolata nu trebuie lasata sa se raceasca, trebuie sa fie calduta.

Dupa ce am omogenizat bine gelatina cu ciocolata topita, se adauga si frisca batuta. Astfel se formeaza o crema care se adauga peste blatul insiropat.

Deasupra acestei creme se pune ultimul blat care se insiropeaza. Tortul se pune la rece, iar dupa cateva ore, de preferabil ar fi peste noapte, se scoate forma detasabila si se orneaza.
Peste blat se pune glazura de ciocolata, dupa care se presara cativa fulgi de ciocolata alba. Pe lateral se imbraca in frisca amestecata cu cacao si se presara fulgi de ciocolata alba.

Din loc in loc am adaugat cate o cireasa confiata. Decorul tortului este optional, fiecare poate sa il decoreze cum doreste.

Tortul se pune la rece si se serveste taiat in feli potrivite.

Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
2
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
3
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Prajitura frageda cu mere, de post
Bucataras.RO

Prajitura frageda cu mere, de post

Am vazut aceasta prajitura la cateva fete pe Bucataras si am si pregatit-o. Pot sa va spun ca este nemaipomenita. O prajitura...

Prajitura frageda cu mere, de post
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti