Tort cu Crema `Mousse Au Chocolat`

Complexitate
medie
Tort cu Crema `Mousse Au Chocolat`

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 5 oua
  • 30 gr ciocolata
  • 130 gr faina
  • 1 plic praf de copt (8 gr )
  • 150 zahar
  • 30 gr cacao
  • Ingrediente sirop:
  • 250 ml apa
  • 10 ml rom
  • 150 gr zahar
  • Ingrediente crema “mousse de ciocolata alba”:
  • 125 ml frisca lichida
  • 250 gr ciocolata alba
  • 300 gr frisca batuta
  • 1 plic gelatina (10 gr )
  • 100 ml apa rece pt gelatina
  • Ingrediente crema “mousse de ciocolata cu lapte”:
  • 125 ml frisca lichida
  • 160 gr ciocolata cu lapte
  • 1 plic gelatina (10 gr )
  • 100 ml apa rece pt gelatina
  • 130 gr frisca batuta
  • Ingrediente pentru decor:
  • frisca
  • cacao
  • glazura de ciocolata
  • fulgi de ciocolata alba
  • cirese confiate

Mod de preparare

Mod preparare blat:
Albusurile se amesteca cu un praf de sare, dupa care se bat spuma cu zaharul. Separat se amesteca galbenusurile cu ciocolata rasa (pe partea mai mare a razatoarei). Cand albusurile s-au intarit se adauga compozitia de galbenusuri. Atentie: Nu se mai amesteca cu mixerul, se amesteca cu o spatula sau o lingura de lemn de jos in sus!

Separat se amesteca faina, cacaua si praful de copt si se adauga peste compozitia obtinuta mai de vreme. Se amesteca cu grija tot de jos in sus.

Se tapeteaza cu hartie de copt (doar in partea de jos) o forma de tort detasabila (diametrul 28 cm), dupa care se adauga compozitia obtinuta.

Se pune in cuptorul preincalzit, la foc mic, si se lasa pana ce trece testul scobitoarei.
Cand este gata se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si se scoate din forma detasabila. Acesta se taie cu grija in trei.

Intre timp se prepara siropul si crema:

Mod preparare sirop:
Apa se amesteca cu zaharul si se pun la fiert, cand a inceput sa fiarba se opreste focul si se lasa sa se raceasca. Cand s-a racit se adauga romul.

Mod preparare crema ”Mousse de ciocolata alba”:
Se pune la bain marie frisca lichida, dupa care se adauga ciocolata rupta in bucatele si amesteca bine pana ce ciocolata se dizolva. Se lasa putin la racit, intre timp preparandu-se gelatina.
Gelatina se pune intr-un vas si se dizolva cu 100 ml apa rece. Se lasa aproximativ 10 minute, dupa care se dizolva la bain marie. Atentie: Aceasta nu trebuie sa fiarba!

Cand am dizolvat gelatina, o amestecam cu ciocolata topita (calduta). Atentie ciocolata nu trebuie lasata sa se raceasca, trebuie sa fie calduta.

Dupa ce am omogenizat bine gelatina cu ciocolata topita, se adauga si frisca batuta. Astfel se formeaza o crema care se adauga peste blatul insiropat. Deasupra acesteia se pune un alt blat, care se insiropeaza si el la randul lui.

Tortul format pana acum se da la rece, pana la formarea urmatoarei creme.

Mod preparare crema ”mousse de ciocolata cu lapte”:
Se pune la bain marie frisca lichida, dupa care se adauga ciocolata rupta in bucatele si amesteca bine pana ce ciocolata se dizolva. Se lasa putin la racit, intre timp preparandu-se gelatina. Gelatina se pune intr-un vas si se dizolva cu 100 ml apa rece. Se lasa aproximativ 10 minute, dupa care se dizolva la bain marie. Atentie: Aceasta nu trebuie sa fiarba!!!

Cand am dizolvat gelatina, o amestecam cu ciocolata topita (calduta). Atentie ciocolata nu trebuie lasata sa se raceasca, trebuie sa fie calduta.

Dupa ce am omogenizat bine gelatina cu ciocolata topita, se adauga si frisca batuta. Astfel se formeaza o crema care se adauga peste blatul insiropat.

Deasupra acestei creme se pune ultimul blat care se insiropeaza. Tortul se pune la rece, iar dupa cateva ore, de preferabil ar fi peste noapte, se scoate forma detasabila si se orneaza.
Peste blat se pune glazura de ciocolata, dupa care se presara cativa fulgi de ciocolata alba. Pe lateral se imbraca in frisca amestecata cu cacao si se presara fulgi de ciocolata alba.

Din loc in loc am adaugat cate o cireasa confiata. Decorul tortului este optional, fiecare poate sa il decoreze cum doreste.

Tortul se pune la rece si se serveste taiat in feli potrivite.

Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat
3
Conserve, muraturi

Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat

Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat
Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna
4
Conserve, muraturi

Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna

Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna
Chec cu Cacao Pufos
5
Dulciuri

Chec cu Cacao Pufos

Chec cu Cacao Pufos
Parteneri
Cartofi aurii
Bucataras.RO

Cartofi aurii

Este o reteta de cartofi cu maioneza la cuptor, inspirata de la Andreea-Caroline. Multumesc, Andreea, pentru aceasta reteta!...

Cartofi aurii
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura