Tort cu Crema `Mousse Au Chocolat`

Complexitate
medie
Tort cu Crema `Mousse Au Chocolat`

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 5 oua
  • 30 gr ciocolata
  • 130 gr faina
  • 1 plic praf de copt (8 gr )
  • 150 zahar
  • 30 gr cacao
  • Ingrediente sirop:
  • 250 ml apa
  • 10 ml rom
  • 150 gr zahar
  • Ingrediente crema “mousse de ciocolata alba”:
  • 125 ml frisca lichida
  • 250 gr ciocolata alba
  • 300 gr frisca batuta
  • 1 plic gelatina (10 gr )
  • 100 ml apa rece pt gelatina
  • Ingrediente crema “mousse de ciocolata cu lapte”:
  • 125 ml frisca lichida
  • 160 gr ciocolata cu lapte
  • 1 plic gelatina (10 gr )
  • 100 ml apa rece pt gelatina
  • 130 gr frisca batuta
  • Ingrediente pentru decor:
  • frisca
  • cacao
  • glazura de ciocolata
  • fulgi de ciocolata alba
  • cirese confiate

Mod de preparare

Mod preparare blat:
Albusurile se amesteca cu un praf de sare, dupa care se bat spuma cu zaharul. Separat se amesteca galbenusurile cu ciocolata rasa (pe partea mai mare a razatoarei). Cand albusurile s-au intarit se adauga compozitia de galbenusuri. Atentie: Nu se mai amesteca cu mixerul, se amesteca cu o spatula sau o lingura de lemn de jos in sus!

Separat se amesteca faina, cacaua si praful de copt si se adauga peste compozitia obtinuta mai de vreme. Se amesteca cu grija tot de jos in sus.

Se tapeteaza cu hartie de copt (doar in partea de jos) o forma de tort detasabila (diametrul 28 cm), dupa care se adauga compozitia obtinuta.

Se pune in cuptorul preincalzit, la foc mic, si se lasa pana ce trece testul scobitoarei.
Cand este gata se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si se scoate din forma detasabila. Acesta se taie cu grija in trei.

Intre timp se prepara siropul si crema:

Mod preparare sirop:
Apa se amesteca cu zaharul si se pun la fiert, cand a inceput sa fiarba se opreste focul si se lasa sa se raceasca. Cand s-a racit se adauga romul.

Mod preparare crema ”Mousse de ciocolata alba”:
Se pune la bain marie frisca lichida, dupa care se adauga ciocolata rupta in bucatele si amesteca bine pana ce ciocolata se dizolva. Se lasa putin la racit, intre timp preparandu-se gelatina.
Gelatina se pune intr-un vas si se dizolva cu 100 ml apa rece. Se lasa aproximativ 10 minute, dupa care se dizolva la bain marie. Atentie: Aceasta nu trebuie sa fiarba!

Cand am dizolvat gelatina, o amestecam cu ciocolata topita (calduta). Atentie ciocolata nu trebuie lasata sa se raceasca, trebuie sa fie calduta.

Dupa ce am omogenizat bine gelatina cu ciocolata topita, se adauga si frisca batuta. Astfel se formeaza o crema care se adauga peste blatul insiropat. Deasupra acesteia se pune un alt blat, care se insiropeaza si el la randul lui.

Tortul format pana acum se da la rece, pana la formarea urmatoarei creme.

Mod preparare crema ”mousse de ciocolata cu lapte”:
Se pune la bain marie frisca lichida, dupa care se adauga ciocolata rupta in bucatele si amesteca bine pana ce ciocolata se dizolva. Se lasa putin la racit, intre timp preparandu-se gelatina. Gelatina se pune intr-un vas si se dizolva cu 100 ml apa rece. Se lasa aproximativ 10 minute, dupa care se dizolva la bain marie. Atentie: Aceasta nu trebuie sa fiarba!!!

Cand am dizolvat gelatina, o amestecam cu ciocolata topita (calduta). Atentie ciocolata nu trebuie lasata sa se raceasca, trebuie sa fie calduta.

Dupa ce am omogenizat bine gelatina cu ciocolata topita, se adauga si frisca batuta. Astfel se formeaza o crema care se adauga peste blatul insiropat.

Deasupra acestei creme se pune ultimul blat care se insiropeaza. Tortul se pune la rece, iar dupa cateva ore, de preferabil ar fi peste noapte, se scoate forma detasabila si se orneaza.
Peste blat se pune glazura de ciocolata, dupa care se presara cativa fulgi de ciocolata alba. Pe lateral se imbraca in frisca amestecata cu cacao si se presara fulgi de ciocolata alba.

Din loc in loc am adaugat cate o cireasa confiata. Decorul tortului este optional, fiecare poate sa il decoreze cum doreste.

Tortul se pune la rece si se serveste taiat in feli potrivite.

Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Nectar de caise

Nectar de caise

Nectar de caise
Prajitura cu sos de cirese

Prajitura cu sos de cirese

Prajitura cu sos de cirese
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Lasagne
1
Paste

Lasagne

Lasagne
Savarine cu frisca
2
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Gogosi a la Sidy
3
Dulciuri

Gogosi a la Sidy

Gogosi a la Sidy
Lapte de Pasare
4
Dulciuri

Lapte de Pasare

Lapte de Pasare
Piscot cu Visine
5
Dulciuri

Piscot cu Visine

Piscot cu Visine
Parteneri
Briose cu ciocolata
Bucataras.RO

Briose cu ciocolata

"pentru Saptamana barbatilor care gatesc" ... Barbatii in bucatarie sunt subestimati ... se stie ca cei mai buni bucatari...

Briose cu ciocolata
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
Culinar.RO

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi

Retete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
Tarta rustica cu cirese
Gustos.RO

Tarta rustica cu cirese

Tarta rustica cu cirese