Tort cu Crema `Mousse Au Chocolat`

Complexitate
medie
Tort cu Crema `Mousse Au Chocolat`

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 5 oua
  • 30 gr ciocolata
  • 130 gr faina
  • 1 plic praf de copt (8 gr )
  • 150 zahar
  • 30 gr cacao
  • Ingrediente sirop:
  • 250 ml apa
  • 10 ml rom
  • 150 gr zahar
  • Ingrediente crema “mousse de ciocolata alba”:
  • 125 ml frisca lichida
  • 250 gr ciocolata alba
  • 300 gr frisca batuta
  • 1 plic gelatina (10 gr )
  • 100 ml apa rece pt gelatina
  • Ingrediente crema “mousse de ciocolata cu lapte”:
  • 125 ml frisca lichida
  • 160 gr ciocolata cu lapte
  • 1 plic gelatina (10 gr )
  • 100 ml apa rece pt gelatina
  • 130 gr frisca batuta
  • Ingrediente pentru decor:
  • frisca
  • cacao
  • glazura de ciocolata
  • fulgi de ciocolata alba
  • cirese confiate

Mod de preparare

Mod preparare blat:
Albusurile se amesteca cu un praf de sare, dupa care se bat spuma cu zaharul. Separat se amesteca galbenusurile cu ciocolata rasa (pe partea mai mare a razatoarei). Cand albusurile s-au intarit se adauga compozitia de galbenusuri. Atentie: Nu se mai amesteca cu mixerul, se amesteca cu o spatula sau o lingura de lemn de jos in sus!

Separat se amesteca faina, cacaua si praful de copt si se adauga peste compozitia obtinuta mai de vreme. Se amesteca cu grija tot de jos in sus.

Se tapeteaza cu hartie de copt (doar in partea de jos) o forma de tort detasabila (diametrul 28 cm), dupa care se adauga compozitia obtinuta.

Se pune in cuptorul preincalzit, la foc mic, si se lasa pana ce trece testul scobitoarei.
Cand este gata se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si se scoate din forma detasabila. Acesta se taie cu grija in trei.

Intre timp se prepara siropul si crema:

Mod preparare sirop:
Apa se amesteca cu zaharul si se pun la fiert, cand a inceput sa fiarba se opreste focul si se lasa sa se raceasca. Cand s-a racit se adauga romul.

Mod preparare crema ”Mousse de ciocolata alba”:
Se pune la bain marie frisca lichida, dupa care se adauga ciocolata rupta in bucatele si amesteca bine pana ce ciocolata se dizolva. Se lasa putin la racit, intre timp preparandu-se gelatina.
Gelatina se pune intr-un vas si se dizolva cu 100 ml apa rece. Se lasa aproximativ 10 minute, dupa care se dizolva la bain marie. Atentie: Aceasta nu trebuie sa fiarba!

Cand am dizolvat gelatina, o amestecam cu ciocolata topita (calduta). Atentie ciocolata nu trebuie lasata sa se raceasca, trebuie sa fie calduta.

Dupa ce am omogenizat bine gelatina cu ciocolata topita, se adauga si frisca batuta. Astfel se formeaza o crema care se adauga peste blatul insiropat. Deasupra acesteia se pune un alt blat, care se insiropeaza si el la randul lui.

Tortul format pana acum se da la rece, pana la formarea urmatoarei creme.

Mod preparare crema ”mousse de ciocolata cu lapte”:
Se pune la bain marie frisca lichida, dupa care se adauga ciocolata rupta in bucatele si amesteca bine pana ce ciocolata se dizolva. Se lasa putin la racit, intre timp preparandu-se gelatina. Gelatina se pune intr-un vas si se dizolva cu 100 ml apa rece. Se lasa aproximativ 10 minute, dupa care se dizolva la bain marie. Atentie: Aceasta nu trebuie sa fiarba!!!

Cand am dizolvat gelatina, o amestecam cu ciocolata topita (calduta). Atentie ciocolata nu trebuie lasata sa se raceasca, trebuie sa fie calduta.

Dupa ce am omogenizat bine gelatina cu ciocolata topita, se adauga si frisca batuta. Astfel se formeaza o crema care se adauga peste blatul insiropat.

Deasupra acestei creme se pune ultimul blat care se insiropeaza. Tortul se pune la rece, iar dupa cateva ore, de preferabil ar fi peste noapte, se scoate forma detasabila si se orneaza.
Peste blat se pune glazura de ciocolata, dupa care se presara cativa fulgi de ciocolata alba. Pe lateral se imbraca in frisca amestecata cu cacao si se presara fulgi de ciocolata alba.

Din loc in loc am adaugat cate o cireasa confiata. Decorul tortului este optional, fiecare poate sa il decoreze cum doreste.

Tortul se pune la rece si se serveste taiat in feli potrivite.

Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Briose cu afine - reteta de briose pufoase
Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Cartofi boieresti - simplu si bun
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Rulada cu biscuiti, fineti si cocos
3
Dulciuri

Rulada cu biscuiti, fineti si cocos

Rulada cu biscuiti, fineti si cocos
Placinta cu iaurt
4
Dulciuri

Placinta cu iaurt

Placinta cu iaurt
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
5
Dulciuri

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.

O minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
Parteneri
Ciorba de cartofi noi cu costita afumata
Bucataras.RO

Ciorba de cartofi noi cu costita afumata

 De obicei ciorbele cu legume noi le prepar fara carne. De data aceasta bucata de costita carnosa, afumata de casa, se...

Ciorba de cartofi noi cu costita afumata
Coulis de capsuni
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent. citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!