Mod preparare blat:
Albusurile se amesteca cu un praf de sare, dupa care se bat spuma cu zaharul. Separat se amesteca galbenusurile cu ciocolata rasa (pe partea mai mare a razatoarei). Cand albusurile s-au intarit se adauga compozitia de galbenusuri. Atentie: Nu se mai amesteca cu mixerul, se amesteca cu o spatula sau o lingura de lemn de jos in sus!
Separat se amesteca faina, cacaua si praful de copt si se adauga peste compozitia obtinuta mai de vreme. Se amesteca cu grija tot de jos in sus.
Se tapeteaza cu hartie de copt (doar in partea de jos) o forma de tort detasabila (diametrul 28 cm), dupa care se adauga compozitia obtinuta.
Se pune in cuptorul preincalzit, la foc mic, si se lasa pana ce trece testul scobitoarei.
Cand este gata se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si se scoate din forma detasabila. Acesta se taie cu grija in trei.
Intre timp se prepara siropul si crema:
Mod preparare sirop:
Apa se amesteca cu zaharul si se pun la fiert, cand a inceput sa fiarba se opreste focul si se lasa sa se raceasca. Cand s-a racit se adauga romul.
Mod preparare crema ”Mousse de ciocolata alba”:
Se pune la bain marie frisca lichida, dupa care se adauga ciocolata rupta in bucatele si amesteca bine pana ce ciocolata se dizolva. Se lasa putin la racit, intre timp preparandu-se gelatina.
Gelatina se pune intr-un vas si se dizolva cu 100 ml apa rece. Se lasa aproximativ 10 minute, dupa care se dizolva la bain marie. Atentie: Aceasta nu trebuie sa fiarba!
Cand am dizolvat gelatina, o amestecam cu ciocolata topita (calduta). Atentie ciocolata nu trebuie lasata sa se raceasca, trebuie sa fie calduta.
Dupa ce am omogenizat bine gelatina cu ciocolata topita, se adauga si frisca batuta. Astfel se formeaza o crema care se adauga peste blatul insiropat. Deasupra acesteia se pune un alt blat, care se insiropeaza si el la randul lui.
Tortul format pana acum se da la rece, pana la formarea urmatoarei creme.
Mod preparare crema ”mousse de ciocolata cu lapte”:
Se pune la bain marie frisca lichida, dupa care se adauga ciocolata rupta in bucatele si amesteca bine pana ce ciocolata se dizolva. Se lasa putin la racit, intre timp preparandu-se gelatina. Gelatina se pune intr-un vas si se dizolva cu 100 ml apa rece. Se lasa aproximativ 10 minute, dupa care se dizolva la bain marie. Atentie: Aceasta nu trebuie sa fiarba!!!
Cand am dizolvat gelatina, o amestecam cu ciocolata topita (calduta). Atentie ciocolata nu trebuie lasata sa se raceasca, trebuie sa fie calduta.
Dupa ce am omogenizat bine gelatina cu ciocolata topita, se adauga si frisca batuta. Astfel se formeaza o crema care se adauga peste blatul insiropat.
Deasupra acestei creme se pune ultimul blat care se insiropeaza. Tortul se pune la rece, iar dupa cateva ore, de preferabil ar fi peste noapte, se scoate forma detasabila si se orneaza.
Peste blat se pune glazura de ciocolata, dupa care se presara cativa fulgi de ciocolata alba. Pe lateral se imbraca in frisca amestecata cu cacao si se presara fulgi de ciocolata alba.
Din loc in loc am adaugat cate o cireasa confiata. Decorul tortului este optional, fiecare poate sa il decoreze cum doreste.
Tortul se pune la rece si se serveste taiat in feli potrivite.
Pofta buna!!!
Papricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.
Papricas de pui cu galuste - gustos si savurosSalata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasaReteta simpla pentru briose pufoase cu ciocolata. Descopera cum sa pregatesti aceste delicii rapid, folosind ingrediente de...
Briose cu ciocolata - dulci si delicioaseAceasta reteta de prajitura este perfecta pentru sarbatorile de iarna. Perele posate in vin surprind toate aromele iernii,...
Prajitura aromata cu pere intregi
Comentarii