Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu 3/4 din zahar iar galbenusurile cu restul impreuna cu esenta de rom. Se unesc cele doua compozitii, se cerne deasupra faina amestecata cu cacao se adauga ciocolata rasa si se amesteca lejer de sus in jos pana se incorporeaza bine. Se toarna intr-o tava rotunda (26 cm) tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit. Dupa ce s-a racit se scoate din forma si se taie in 3 foi.
Crema 1
Ciocolata rupta in bucati mici se amesteca cu frisca lichida la foc mic pana ce ciocolata se topeste formand o compozitie omogena.
Se da la rece pentru cateva ore (5-6) dupa care se spumeaza cu ajutorul mixerului. Obtinem o crema fina pe care o aromatizam cu ce esenta de rom.
Crema 2
Procedam la fel ca la crema 1... numai ca aici folosim ciocolata alba si esenta de vanilie.
Sirop
Mierea amestecata cu apa se fierbe. Adaugam nessul dupa care dam la rece. Se aromatizeaza cu 50 ml whiskey.
Glazura
Ciocolata frisca si untul se amesteca intr-o cratita pe baie de apa pana obtinem o compozitie omogena destul de fluida.
Glazura o preparati in momentul cand trebuie sa glasati tortul.
Asamblare
Pe un platou se aseaza prima foaie de blat o insiropam cu siropul racit dupa care intindem uniform crema de ciocolata neagra.
Asezam si cea de-a doua foaie de blat, o insiropam de asemenea, dupa care intindem crema de ciocolata alba. Terminam cu cea de-a treia foaie de blat insiropata. Nivelam fata si lateralele tortului cu putina crema (de preferat sa oprim din crema ce am folosit la umplerea lui) si il introducem la frigider pentru 3 ore.
Se scoate, se glaseaza in glazura de ciocolata si se decoreaza dupa imaginatia fiecaruia.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraRisotto allo zafferano ... un preparat tipic zonei Lombardia (Italia) ... pe cat de simplu pe atit de indragit datorita...
Orez cu sofranEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii