Tort cu Crema de Trufe

Complexitate
medie
Tort cu Crema de Trufe

Ingrediente

  • Blat
  • 8 oua
  • 6 lg faina
  • 8 lg zahar
  • 2 lg cacao
  • 50 gr ciocolata rasa
  • esenta de rom
  • Crema 1
  • 200 ml frisca
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • esenta rom
  • Crema 2
  • 200 ml frisca
  • 200 gr ciocolata alba
  • esenta vanilie
  • Sirop
  • 6 lg miere de albime
  • 400 ml apa
  • 1 lg ness
  • 50 ml whiskey
  • Glazura
  • 100 gr ciocolata alba
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 200 ml frisca
  • 50 gr unt
  • Decor
  • frunze de ciocolata
  • bomboane trufe
  • ghinde din martipan

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu 3/4 din zahar iar galbenusurile cu restul impreuna cu esenta de rom. Se unesc cele doua compozitii, se cerne deasupra faina amestecata cu cacao se adauga ciocolata rasa si se amesteca lejer de sus in jos pana se incorporeaza bine. Se toarna intr-o tava rotunda (26 cm) tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit. Dupa ce s-a racit se scoate din forma si se taie in 3 foi.

Crema 1
Ciocolata rupta in bucati mici se amesteca cu frisca lichida la foc mic pana ce ciocolata se topeste formand o compozitie omogena.
Se da la rece pentru cateva ore (5-6) dupa care se spumeaza cu ajutorul mixerului. Obtinem o crema fina pe care o aromatizam cu ce esenta de rom.

Crema 2
Procedam la fel ca la crema 1... numai ca aici folosim ciocolata alba si esenta de vanilie.

Sirop
Mierea amestecata cu apa se fierbe. Adaugam nessul dupa care dam la rece. Se aromatizeaza cu 50 ml whiskey.

Glazura
Ciocolata frisca si untul se amesteca intr-o cratita pe baie de apa pana obtinem o compozitie omogena destul de fluida.
Glazura o preparati in momentul cand trebuie sa glasati tortul.

Asamblare
Pe un platou se aseaza prima foaie de blat o insiropam cu siropul racit dupa care intindem uniform crema de ciocolata neagra.

Asezam si cea de-a doua foaie de blat, o insiropam de asemenea, dupa care intindem crema de ciocolata alba. Terminam cu cea de-a treia foaie de blat insiropata. Nivelam fata si lateralele tortului cu putina crema (de preferat sa oprim din crema ce am folosit la umplerea lui) si il introducem la frigider pentru 3 ore.
Se scoate, se glaseaza in glazura de ciocolata si se decoreaza dupa imaginatia fiecaruia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si visine
3
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Felii olandeze
5
Dulciuri

Felii olandeze

Felii olandeze
Parteneri
Desert Cusma lui Guguta
Bucataras.RO

Desert Cusma lui Guguta

Pff, de vreo 3 ani am în plan acest desert minunat, teoretic simplu, de când l-am savurat la un restaurant de pe...

Desert Cusma lui Guguta
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura