Tort cu Crema de Praf de Inghetata

Complexitate
redusa
Tort cu Crema de Praf de Inghetata

Ingrediente

  • blat:
  • 13 oua
  • 13 linguri de apa
  • 13 linguri zahar
  • 200 gr zahar pentru caramelizarea vasului de copt
  • 2 1/2 cani faina
  • 2 esente vanilie
  • 2 pliculete praf de copt
  • crema:
  • 2 pachete praf de inghetata cu aroma de caise
  • 2 pachete praf de inghetata cu aroma de lamaie
  • 400 ml lapte
  • sirop:
  • 20 linguri zahar
  • 2 cani apa rece
  • o esenta de vanilie
  • decor:
  • 500 ml crema de patiserie sau frisca
  • 100 gr nuca de cocos (obtional)
  • un plic glazura cu gust de lamaie

Mod de preparare

Se separa ouale, albusurile se bat spuma punand putin cate putin zahar pana rezulta o bezea. Separat se amesteca galbenusurile cu apa, apoi se pun, amestecand usor, peste albusuri. Se pune apoi faina, incorporand usor cu o lingura.

Se caramelizeaza o oala (inclusiv peretii acesteia) cu zahar si se toarna compozitia. Compozitia se pune la cuptor la foc potrivit, pana ce va trece testul scobitoarei. Intre timp se prepara cu mixerul praful de inghetata cu laptele, intr-un vas inghetata cu gust de lamaie si in altul cea cu gust de caise. 200 ml lapte se amesteca cu 2 pachetele de praf de inghetata.

Se bate cu mixerul si crema de patiserie. Inghetata si crema de patiserie se pun la frigider pana ce le va venii randul. Separat se face si siropul, amestecand toate ingredientele mentionate.

Cand s-a copt blatul, se lasa sa se raceasca si se intoarce vasul invers, acesta va cadea cu usurinta, din cauza vasului caramelizat care nu ii permite sa se lipeasca. Dupa ce s-a racit bine acesta se taie in trei parti si se insiropeaza pe rand cu siropul obtinut.

Pe primul blat se pune inghetata dorita, iar pe al doilea cealalta. Suprafata tortului se imbraca in glazura, prepararea acesteia se face comform plicului. Dupa ce s-a intarit glazura se adauga crema de patiserie sau frisca.
Pe deasupra se pune nuca de cocos, fructe, jeleuri ... etc, in functie de gustul fiecaruia.
Tortul se pune la frigider pana a doua zi si se servaste rece.
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Chisca umpluta cu crupe albe
1
Mancaruri cu carne

Chisca umpluta cu crupe albe

Chisca umpluta cu crupe albe
Prajitura cu foi si gem de prune
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Prajitura Cappuccino
3
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Bomboane cu Visine din Visinata
4
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Furescuri cu Untura
5
Dulciuri

Furescuri cu Untura

Furescuri cu Untura
Parteneri
Desert prajitura cu crema de vanilie
Bucataras.RO

Desert prajitura cu crema de vanilie

"retete pentru mese in familie".

Desert prajitura cu crema de vanilie
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Cozonac evantai
Gustos.RO

Cozonac evantai

Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.

Cozonac evantai