Se separa ouale, albusurile se bat spuma punand putin cate putin zahar pana rezulta o bezea. Separat se amesteca galbenusurile cu apa, apoi se pun, amestecand usor, peste albusuri. Se pune apoi faina, incorporand usor cu o lingura.
Se caramelizeaza o oala (inclusiv peretii acesteia) cu zahar si se toarna compozitia. Compozitia se pune la cuptor la foc potrivit, pana ce va trece testul scobitoarei. Intre timp se prepara cu mixerul praful de inghetata cu laptele, intr-un vas inghetata cu gust de lamaie si in altul cea cu gust de caise. 200 ml lapte se amesteca cu 2 pachetele de praf de inghetata.
Se bate cu mixerul si crema de patiserie. Inghetata si crema de patiserie se pun la frigider pana ce le va venii randul. Separat se face si siropul, amestecand toate ingredientele mentionate.
Cand s-a copt blatul, se lasa sa se raceasca si se intoarce vasul invers, acesta va cadea cu usurinta, din cauza vasului caramelizat care nu ii permite sa se lipeasca. Dupa ce s-a racit bine acesta se taie in trei parti si se insiropeaza pe rand cu siropul obtinut.
Pe primul blat se pune inghetata dorita, iar pe al doilea cealalta. Suprafata tortului se imbraca in glazura, prepararea acesteia se face comform plicului. Dupa ce s-a intarit glazura se adauga crema de patiserie sau frisca.
Pe deasupra se pune nuca de cocos, fructe, jeleuri ... etc, in functie de gustul fiecaruia.
Tortul se pune la frigider pana a doua zi si se servaste rece.
Pofta buna!!!
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii