Tort cu Crema de Portocale si Glazura de Ciocolata (de Post)

Complexitate
redusa
Tort cu Crema de Portocale si Glazura de Ciocolata (de Post)

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 150 gr margarina
  • 100 gr zahar
  • 1 lingurita bicarbonat (bicarbonat de sodiu)
  • 1 lingurita amoniu (bicarbonat de amoniu)
  • 1/2 lamaie
  • 2 linguri ulei
  • faina cat cuprinde (aproximativ 250 gr )
  • un plic zahar vanilat
  • Ingrediente crema:
  • 2 linguri faina
  • 300 ml suc necarbogazos cu pulpa de portocala
  • 100 gr margarina
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • Ingrediente glazura:
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • Ingrediente decor:
  • cateva fructe, eu am folosit boabe de struguri din compot

Mod de preparare

Mod preparare blat:
Margarina se freaca spuma cu zaharul. Se adauga amoniacul si bicarbonatul stinse cu o lingura zeama de lamaie, dupa care se adauga uleiul si zaharul vanilat. Treptat se adauga faina, atat cat sa se formeze un aluat potrivit de tare, pentru a forma foi.

Aluatul se imparte in 3, dupa care se intind pe rand foile pe dosul unei cratite presarate cu faina. Acestea se coc timp de aproximativ 15 minute la foc mijlociu, in cuptorul preincalzit.

Cand sunt gata acestea se lasa la racit.

In timp ce se coc foile se face crema.

Mod preparare crema:
Faina se dizolva in sucul de portocale, dupa care se fierbe la baie –marie pana ce se ingroase. Cand este gata se lasa la racit.

Margarina se freaca spuma cu zaharul si zaharul vanilat, dupa care se incorporeaza treptat crema de suc de portocale. Se omogenizeaza dupa care se lasa la rece pana ce foile sunt gata.
Se asambleaza tortul: foaie, crema, foaie, crema si ultima data foaie. La inceput foile vor fi mai tari, dar pana a doua zi acestea se vor inmoia, chiar se vor umfla putin!!!

Mod preparare glazura:
Zaharul se amesteca cu apa si cacaua, dupa care se pun la fiert la foc mic. Cand aceste ingrediente incep sa se omogenizeze se adauga uleiul. Se mai lasa putin pe foc, dupa care se pune glazura calda peste peste tort. Uleiul trebuie sa se incorporeze bine in compozitie!!!

Puteti finisa glazura pe marginile tortului sau o puteti lasa pur si simplu sa curga. Acesta se poate orna cu fructe dupa preferinta fiecaruia. Eu am ornat cu boabe de struguri din compot.
Tortul se da la rece de seara pana a doua zi, de preferabil este ca tortul sa fie facut cu aproximativ o zi inainte. Acesta se potioneaza felii potrivite.

Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Tavalita cu Nuca
1
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Chec de Ciocolata Crocant
2
Dulciuri

Chec de Ciocolata Crocant

Chec de Ciocolata Crocant
Supa de rosii cu ciuperci uscate
3
Borsuri, supe, ciorbe

Supa de rosii cu ciuperci uscate

Supa de rosii cu ciuperci uscate
Prajitura cu Mere
4
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Salata de fasole rosii cu legume
5
Salate

Salata de fasole rosii cu legume

Salata de fasole rosii cu legume
Parteneri
Dovlecei si/sau ardei umpluti la Philips Multicooker
Bucataras.RO

Dovlecei si/sau ardei umpluti la Philips Multicooker

Trebuia sa fac si niste ardei umpluti cu Philips Multicooker, nu? Dar noua ne plac mult si dovleceii. Asa ca le-am gatit...

Dovlecei si/sau ardei umpluti la Philips Multicooker
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri