Tort cu Crema de Portocale si Glazura de Ciocolata (de Post)

Complexitate
redusa
Tort cu Crema de Portocale si Glazura de Ciocolata (de Post)

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 150 gr margarina
  • 100 gr zahar
  • 1 lingurita bicarbonat (bicarbonat de sodiu)
  • 1 lingurita amoniu (bicarbonat de amoniu)
  • 1/2 lamaie
  • 2 linguri ulei
  • faina cat cuprinde (aproximativ 250 gr )
  • un plic zahar vanilat
  • Ingrediente crema:
  • 2 linguri faina
  • 300 ml suc necarbogazos cu pulpa de portocala
  • 100 gr margarina
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • Ingrediente glazura:
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • Ingrediente decor:
  • cateva fructe, eu am folosit boabe de struguri din compot

Mod de preparare

Mod preparare blat:
Margarina se freaca spuma cu zaharul. Se adauga amoniacul si bicarbonatul stinse cu o lingura zeama de lamaie, dupa care se adauga uleiul si zaharul vanilat. Treptat se adauga faina, atat cat sa se formeze un aluat potrivit de tare, pentru a forma foi.

Aluatul se imparte in 3, dupa care se intind pe rand foile pe dosul unei cratite presarate cu faina. Acestea se coc timp de aproximativ 15 minute la foc mijlociu, in cuptorul preincalzit.

Cand sunt gata acestea se lasa la racit.

In timp ce se coc foile se face crema.

Mod preparare crema:
Faina se dizolva in sucul de portocale, dupa care se fierbe la baie –marie pana ce se ingroase. Cand este gata se lasa la racit.

Margarina se freaca spuma cu zaharul si zaharul vanilat, dupa care se incorporeaza treptat crema de suc de portocale. Se omogenizeaza dupa care se lasa la rece pana ce foile sunt gata.
Se asambleaza tortul: foaie, crema, foaie, crema si ultima data foaie. La inceput foile vor fi mai tari, dar pana a doua zi acestea se vor inmoia, chiar se vor umfla putin!!!

Mod preparare glazura:
Zaharul se amesteca cu apa si cacaua, dupa care se pun la fiert la foc mic. Cand aceste ingrediente incep sa se omogenizeze se adauga uleiul. Se mai lasa putin pe foc, dupa care se pune glazura calda peste peste tort. Uleiul trebuie sa se incorporeze bine in compozitie!!!

Puteti finisa glazura pe marginile tortului sau o puteti lasa pur si simplu sa curga. Acesta se poate orna cu fructe dupa preferinta fiecaruia. Eu am ornat cu boabe de struguri din compot.
Tortul se da la rece de seara pana a doua zi, de preferabil este ca tortul sa fie facut cu aproximativ o zi inainte. Acesta se potioneaza felii potrivite.

Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Paris Brest

Paris Brest

Paris Brest
Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata

Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata

Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
1
Carte de bucate

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged
3
Dulciuri

Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged

Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged
Spaghete carbonara reţetă
4
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Prajitura Sau Rulada cu Mere
5
Dulciuri

Prajitura Sau Rulada cu Mere

Prajitura Sau Rulada cu Mere
Parteneri
Chec la cana cu Nutella
Culinar.RO

Chec la cana cu Nutella

Checul la cana este o metoda super-rapida de a avea un desert absolut delicios in timp record. Checul pufos cu nutella este...

Chec la cana cu Nutella
Supa de ceapa
Gustos.RO

Supa de ceapa

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.

Supa de ceapa