Tort cu Crema de Portocale si Glazura de Ciocolata (de Post)

Complexitate
redusa
Tort cu Crema de Portocale si Glazura de Ciocolata (de Post)

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 150 gr margarina
  • 100 gr zahar
  • 1 lingurita bicarbonat (bicarbonat de sodiu)
  • 1 lingurita amoniu (bicarbonat de amoniu)
  • 1/2 lamaie
  • 2 linguri ulei
  • faina cat cuprinde (aproximativ 250 gr )
  • un plic zahar vanilat
  • Ingrediente crema:
  • 2 linguri faina
  • 300 ml suc necarbogazos cu pulpa de portocala
  • 100 gr margarina
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • Ingrediente glazura:
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • Ingrediente decor:
  • cateva fructe, eu am folosit boabe de struguri din compot

Mod de preparare

Mod preparare blat:
Margarina se freaca spuma cu zaharul. Se adauga amoniacul si bicarbonatul stinse cu o lingura zeama de lamaie, dupa care se adauga uleiul si zaharul vanilat. Treptat se adauga faina, atat cat sa se formeze un aluat potrivit de tare, pentru a forma foi.

Aluatul se imparte in 3, dupa care se intind pe rand foile pe dosul unei cratite presarate cu faina. Acestea se coc timp de aproximativ 15 minute la foc mijlociu, in cuptorul preincalzit.

Cand sunt gata acestea se lasa la racit.

In timp ce se coc foile se face crema.

Mod preparare crema:
Faina se dizolva in sucul de portocale, dupa care se fierbe la baie –marie pana ce se ingroase. Cand este gata se lasa la racit.

Margarina se freaca spuma cu zaharul si zaharul vanilat, dupa care se incorporeaza treptat crema de suc de portocale. Se omogenizeaza dupa care se lasa la rece pana ce foile sunt gata.
Se asambleaza tortul: foaie, crema, foaie, crema si ultima data foaie. La inceput foile vor fi mai tari, dar pana a doua zi acestea se vor inmoia, chiar se vor umfla putin!!!

Mod preparare glazura:
Zaharul se amesteca cu apa si cacaua, dupa care se pun la fiert la foc mic. Cand aceste ingrediente incep sa se omogenizeze se adauga uleiul. Se mai lasa putin pe foc, dupa care se pune glazura calda peste peste tort. Uleiul trebuie sa se incorporeze bine in compozitie!!!

Puteti finisa glazura pe marginile tortului sau o puteti lasa pur si simplu sa curga. Acesta se poate orna cu fructe dupa preferinta fiecaruia. Eu am ornat cu boabe de struguri din compot.
Tortul se da la rece de seara pana a doua zi, de preferabil este ca tortul sa fie facut cu aproximativ o zi inainte. Acesta se potioneaza felii potrivite.

Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic
4
Salate

Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic

Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic
Dulceata de agrise
5
Parteneri
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute