Este un tort minunat preferatul nostru si se poate decora dupa placere: wink:
Ornament capsuni dupa placere, ciocolata alba si neagra dupa placere
Preparare blat:
Se amesteca cacaoa cu apa clocotita sa nu aibe cocoloase si se lasa la racit.
Albusurile se bat spuma cu 150 g zahar si se dau deoparte.
Galbenusurile se bat cu un pic de sare si 150 g zahar pana devin spumoase si se topeste zaharul dupa care se adauga uleiul ca la maioneza, compozitia de cacao care intre timp sa racit si faina amestecata cu praful de copt batand bine cu mixerul sa nu fie cocoloase.
La urma se adauga albusurile spuma amestecand usor de sus in jos pana se incorporeaza complet.
Se pune in forma se 28 cm unsa cu unt si tapetata cu faina si se coace la 180 g pentru 40 min. Cel mai sigur testul cu scobitoarea.
Se lasa la racit complet si se taie in trei parti.
Preparare crema:
Se bate bine frisca si se da deoparte.
Mascarponele se bate cu zaharul pudra pana devine cremaos cu mixerul.
Dupa care se adauga zaharul vanilat si frisca batuta.
Daca va place un blat foarte insiropat se poate face un sirop din apa si zahar dar dupa parerea mea acest blat nu are nevoie de sirop pentru ca e umed si super pufos.
Se umple tortul cu crema avand grija sa pastram un pic de crema pentru imbracat tortul.
Cand este gata se da la rece.
Se decororeaza.
Capsunile se dau prin ciocolata topita si se pun pe hartie de copt sa se intareasca ciocolata.
Cand s-a intarit se topeste si ciocolata alba si se pot orna capsunile dupa placere.
Eu am pus ciocolata topita in posh si am ornat tortul lasand sa cada ciocolata intai cu cioclìolata neagara si dupa cu alba.
Am pus capsunile deasupra daca va plac se pot pune si de jur imprejur.
Eu am pus cakepops facuti din pandispan sfaramat amestecat cu crema de mascarpone si dati prin ciocolata.
Este un tort minunat de vazut si gustat.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaDe cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L DigitalO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii