Tort cu Crema de Mascarpone

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata
Tort cu Crema de Mascarpone

Ingrediente

  • Blat :
  • - 4 linguri cacao amara
  • - 180 ml apa clocotita
  • - 6 oua
  • - 300 g zahar
  • - 120 ml ulei de porumb sau floarea soarelui
  • - 280 g faina
  • - 1 praf de copt
  • Crema:
  • - 600 g mascarpone
  • - 600 ml frisca lichida
  • - 1 zahar vanilat
  • - 150 g zahar pudra
  • Decor dupa preferinta

Mod de preparare

Este un tort minunat preferatul nostru si se poate decora dupa placere: wink:
Ornament capsuni dupa placere, ciocolata alba si neagra dupa placere
Preparare blat:
Se amesteca cacaoa cu apa clocotita sa nu aibe cocoloase si se lasa la racit.
Albusurile se bat spuma cu 150 g zahar si se dau deoparte.
Galbenusurile se bat cu un pic de sare si 150 g zahar pana devin spumoase si se topeste zaharul dupa care se adauga uleiul ca la maioneza, compozitia de cacao care intre timp sa racit si faina amestecata cu praful de copt batand bine cu mixerul sa nu fie cocoloase.
La urma se adauga albusurile spuma amestecand usor de sus in jos pana se incorporeaza complet.
Se pune in forma se 28 cm unsa cu unt si tapetata cu faina si se coace la 180 g pentru 40 min. Cel mai sigur testul cu scobitoarea.
Se lasa la racit complet si se taie in trei parti.
Preparare crema:
Se bate bine frisca si se da deoparte.
Mascarponele se bate cu zaharul pudra pana devine cremaos cu mixerul.
Dupa care se adauga zaharul vanilat si frisca batuta.
Daca va place un blat foarte insiropat se poate face un sirop din apa si zahar dar dupa parerea mea acest blat nu are nevoie de sirop pentru ca e umed si super pufos.
Se umple tortul cu crema avand grija sa pastram un pic de crema pentru imbracat tortul.
Cand este gata se da la rece.
Se decororeaza.
Capsunile se dau prin ciocolata topita si se pun pe hartie de copt sa se intareasca ciocolata.
Cand s-a intarit se topeste si ciocolata alba si se pot orna capsunile dupa placere.
Eu am pus ciocolata topita in posh si am ornat tortul lasand sa cada ciocolata intai cu cioclìolata neagara si dupa cu alba.
Am pus capsunile deasupra daca va plac se pot pune si de jur imprejur.
Eu am pus cakepops facuti din pandispan sfaramat amestecat cu crema de mascarpone si dati prin ciocolata.
Este un tort minunat de vazut si gustat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
New York Cheesecake

New York Cheesecake

New York Cheesecake
Cele mai apreciate rețete
Salata de Ceapa Marinata
1
Salate

Salata de Ceapa Marinata

Salata de Ceapa Marinata
Tort Racoros
2
Dulciuri

Tort Racoros

Tort Racoros
Felii olandeze
3
Dulciuri

Felii olandeze

Felii olandeze
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura Sireata
5
Dulciuri

Prajitura Sireata

Prajitura Sireata
Parteneri
Desert flan cu lapte condensat, ness si frisca
Bucataras.RO

Desert flan cu lapte condensat, ness si frisca

M-am inspirat de la bucataras Xana.....recunosc ca n-am avut rabdare sa se raceasca bine de tot...nu excelez la capitolul...

Desert flan cu lapte condensat, ness si frisca
Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere
Culinar.RO

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere. Aceasta reteta nu contine gluten

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere
Pariziene cu branza dulce
Gustos.RO

Pariziene cu branza dulce

Reteta de pariziene cu branza dulce. Pariziene cu branza dulce reteta simpla. Reteta de cornuri pariziene cu umplutura de...

Pariziene cu branza dulce