Tort cu crema de lamaie

Portii
8
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Tort cu crema de lamaie

Ingrediente

  • Blat:
  • -4 oua
  • -4 linguri zahar
  • -4 linguri nuca macinata
  • -3 linguri faina
  • -1/2 lingurita bicarbonat
  • -1/2 plic praf de copt
  • -1 lingurita esenta rom
  • -30 gr fulgi de ciocolata
  • Crema:
  • -3 linguri zahar
  • -1 pastaie vanilie
  • -0.5 lapte de soia
  • -2 galbenusuri
  • -sucul si coaja unei lamai Bio (20 ml suc )
  • -3 linguri amidon (sau faina)
  • -200 ml frisca lichida

Mod de preparare

Blatul
Am folosit pentru blat vasul de la Slow Cooker care are un diametru de aproximativ 18 cm , dar se poate folosi o tava rotunda cu diametru de 20 cm pe care punem hartie de copt.
Nuca am prajit-o putin in cuptor si apoi am macinat-o .

Intr-un bol spargem ouale impreuna cu zaharul si esenta de rom si le batem pana cand nu se mai simte zaharul .
Adaugam nuca , fulgi de ciocolata , faina , praful de copt si bicarbonatul si omogenizam bine .
Turnam compozitia in vasul de copt.
Eu am pus la Slow Cooker si l-am copt 2 ore la temperatura mica, invartind din cand in cand vasul si am mai sters capacul de cateva ori.
Daca se coace in cuptor atunci preincalzim cuptorul la 180 grade si coacem blatul pentru 20 minute sau pana cand trece testul scobitorii .
Lasam blatul la racit .

Crema :

Galbenusurile le amestecam cu zaharul,semintele de la pastaia de vanilie (eu am pus si pastaia si cand a fost crema fiarta am indepartat-o) si amidonul turnand usor laptele . Amestecam continu ca sa nu se formeze cocoloase. Razuim si coaja de la o lamaie bio.
Punem vasul pe foc mic si amestecam pana cand obtinem o crema ca si o budinca.
Lasam la racit acoperita cu o folie alimentara ca sa nu se formeze crusta .

Frisca o batem foarte bine separat.
Cand este rece crema storcem lamaia si omogenizam . Incorporam frisca in crema si dam putin la frigider. Gustati crema sa vedeti daca trebuie mai acrisoara, si se mai poate adauga putina lamaie .

Blatul il taiem in jumate si il umplem cu ¾ din crema .

Asezam jumatea de blat ramasa si intindem crema ramasa pe toata suprafata tortului.Decoram cu fructe,menta,ciocolata sau cu orice altceva doriti.

P.S Pastaia de vanilie dupa ce scoatem semintele din ea o putem pune intr-un borcan cu zahar pudra pentru a obtine zahar vanilat sau intr-o sticla cu alcool pentru a obtine esenta de vanilie .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.