Tort cu crema de cirese si ciocolata

Portii
17
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Tort cu crema de cirese si ciocolata

Ingrediente

  • Blat
  • 3 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic cacao
  • 1,1/2 cana lapte
  • 1 cana ulei
  • 2 cani faina
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 praf de copt
  • zeama de lamaie
  • Crema de ciocolata
  • 400 ml frisca
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • Crema de cirese negre
  • 300 g frisca
  • 100 g lapte condensat
  • 200 g cirese negre fara samburi
  • 2 linguri zahar
  • Decor
  • 50 ml frisca
  • 1 ciocolata cu lapte
  • fructe

Mod de preparare

Intr-un vas, amestecam faina cu zaharul, zaharul vanilat, cacaua; adaugam ouale batute, praful de copt, bicarbonatul stins in zeama de lamaie, uleiul si laptele rece.

Amestecam bine cu telul ca sa obtinem o compozitie vascoasa. (ca o smantana)

Turnam in tava tapetata cu hartie de copt (eu am folosit tava de la aragaz), apoi dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca foarte bine, eu am taiat in jumatate, dupa care am taiat iar pe jumatate.

Crema de ciocolata

Intr-un ibric, adaugam ciocolata rupta bucatele, untul taiat bucatele si 200 ml frisca, punem pe foc mic, amestecand continuu pana ce se topeste, acoperim cu folie si lasam sa se raceasca foarte bine, mixam pana ce isi dubleaza volumul, adaugam restul de frisca mixata si omogenizam.

Crema de cirese-peste ciresele fara samburi, adaugam zaharul si amestecam bine si lasam 30 min, dupa care le pasam cu ajutorul unui blender, le strecuram cu ajutorul unei strecuratori.

Mixam frisca cu 1/2 din siropul obtinut, adaugam laptele condensat si, daca dorim o culoare mai inchisa, adaugam sirop, amestecam bine pana ce se omogenizeaza.

Ansamblare-asezam prima foaie-o insiropam-adaugam1/2 crema de ciocolata-blat-insiropam-1/2crema de cirese-blat-insiropam-crema de ciocolata-blat-insiropam-ungem blatul cu crema de cirese ramasa si dam la rece, cca. 1 ora.

Topim ciocolata impreuna cu frisca, turnam deasupra si decoram cu fructe.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Chisca umpluta cu crupe albe
1
Mancaruri cu carne

Chisca umpluta cu crupe albe

Chisca umpluta cu crupe albe
Prajitura cu foi si gem de prune
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Furescuri cu Untura
3
Dulciuri

Furescuri cu Untura

Furescuri cu Untura
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
4
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Chec cu Iaurt
5
Dulciuri

Chec cu Iaurt

Chec cu Iaurt
Parteneri
Desert strudel cu dovleac si nuca
Bucataras.RO

Desert strudel cu dovleac si nuca

O reteta de post foarte rapida, pentru un desert sanatos si satios. Ideal pentru pachetel sau ceai. Aluatul moale si fraged,...

Desert strudel cu dovleac si nuca
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Cozonac evantai
Gustos.RO

Cozonac evantai

Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.

Cozonac evantai