Ingrediente
● Blat |
● 3 oua |
● 1 cana zahar |
● 1 plic zahar vanilat |
● 1 plic cacao |
● 1,1/2 cana lapte |
● 1 cana ulei |
● 2 cani faina |
● 1 lingurita bicarbonat |
● 1 praf de copt |
● zeama de lamaie |
● Crema de ciocolata |
● 400 ml frisca |
● 200 g ciocolata amaruie |
● 50 g unt |
● Crema de cirese negre |
● 300 g frisca |
● 100 g lapte condensat |
● 200 g cirese negre fara samburi |
● 2 linguri zahar |
● Decor |
● 50 ml frisca |
● 1 ciocolata cu lapte |
● fructe |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
01h

GĂTIRE
01h

PORȚII
17 portii
Intr-un vas, amestecam faina cu zaharul, zaharul vanilat, cacaua; adaugam ouale batute, praful de copt, bicarbonatul stins in zeama de lamaie, uleiul si laptele rece.
Amestecam bine cu telul ca sa obtinem o compozitie vascoasa. (ca o smantana)
Turnam in tava tapetata cu hartie de copt (eu am folosit tava de la aragaz), apoi dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.
Lasam sa se raceasca foarte bine, eu am taiat in jumatate, dupa care am taiat iar pe jumatate.
Crema de ciocolata
Intr-un ibric, adaugam ciocolata rupta bucatele, untul taiat bucatele si 200 ml frisca, punem pe foc mic, amestecand continuu pana ce se topeste, acoperim cu folie si lasam sa se raceasca foarte bine, mixam pana ce isi dubleaza volumul, adaugam restul de frisca mixata si omogenizam.
Crema de cirese-peste ciresele fara samburi, adaugam zaharul si amestecam bine si lasam 30 min, dupa care le pasam cu ajutorul unui blender, le strecuram cu ajutorul unei strecuratori.
Mixam frisca cu 1/2 din siropul obtinut, adaugam laptele condensat si, daca dorim o culoare mai inchisa, adaugam sirop, amestecam bine pana ce se omogenizeaza.
Ansamblare-asezam prima foaie-o insiropam-adaugam1/2 crema de ciocolata-blat-insiropam-1/2crema de cirese-blat-insiropam-crema de ciocolata-blat-insiropam-ungem blatul cu crema de cirese ramasa si dam la rece, cca. 1 ora.
Topim ciocolata impreuna cu frisca, turnam deasupra si decoram cu fructe. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort cu crema de cirese si ciocolata" nu uita sa ii faci un review.
Amestecam bine cu telul ca sa obtinem o compozitie vascoasa. (ca o smantana)
Turnam in tava tapetata cu hartie de copt (eu am folosit tava de la aragaz), apoi dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.
Lasam sa se raceasca foarte bine, eu am taiat in jumatate, dupa care am taiat iar pe jumatate.
Crema de ciocolata
Intr-un ibric, adaugam ciocolata rupta bucatele, untul taiat bucatele si 200 ml frisca, punem pe foc mic, amestecand continuu pana ce se topeste, acoperim cu folie si lasam sa se raceasca foarte bine, mixam pana ce isi dubleaza volumul, adaugam restul de frisca mixata si omogenizam.
Crema de cirese-peste ciresele fara samburi, adaugam zaharul si amestecam bine si lasam 30 min, dupa care le pasam cu ajutorul unui blender, le strecuram cu ajutorul unei strecuratori.
Mixam frisca cu 1/2 din siropul obtinut, adaugam laptele condensat si, daca dorim o culoare mai inchisa, adaugam sirop, amestecam bine pana ce se omogenizeaza.
Ansamblare-asezam prima foaie-o insiropam-adaugam1/2 crema de ciocolata-blat-insiropam-1/2crema de cirese-blat-insiropam-crema de ciocolata-blat-insiropam-ungem blatul cu crema de cirese ramasa si dam la rece, cca. 1 ora.
Topim ciocolata impreuna cu frisca, turnam deasupra si decoram cu fructe. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort cu crema de cirese si ciocolata" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany