Tort cu crema de cirese si ciocolata

Portii
17
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Tort cu crema de cirese si ciocolata

Ingrediente

  • Blat
  • 3 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic cacao
  • 1,1/2 cana lapte
  • 1 cana ulei
  • 2 cani faina
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 praf de copt
  • zeama de lamaie
  • Crema de ciocolata
  • 400 ml frisca
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • Crema de cirese negre
  • 300 g frisca
  • 100 g lapte condensat
  • 200 g cirese negre fara samburi
  • 2 linguri zahar
  • Decor
  • 50 ml frisca
  • 1 ciocolata cu lapte
  • fructe

Mod de preparare

Intr-un vas, amestecam faina cu zaharul, zaharul vanilat, cacaua; adaugam ouale batute, praful de copt, bicarbonatul stins in zeama de lamaie, uleiul si laptele rece.

Amestecam bine cu telul ca sa obtinem o compozitie vascoasa. (ca o smantana)

Turnam in tava tapetata cu hartie de copt (eu am folosit tava de la aragaz), apoi dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca foarte bine, eu am taiat in jumatate, dupa care am taiat iar pe jumatate.

Crema de ciocolata

Intr-un ibric, adaugam ciocolata rupta bucatele, untul taiat bucatele si 200 ml frisca, punem pe foc mic, amestecand continuu pana ce se topeste, acoperim cu folie si lasam sa se raceasca foarte bine, mixam pana ce isi dubleaza volumul, adaugam restul de frisca mixata si omogenizam.

Crema de cirese-peste ciresele fara samburi, adaugam zaharul si amestecam bine si lasam 30 min, dupa care le pasam cu ajutorul unui blender, le strecuram cu ajutorul unei strecuratori.

Mixam frisca cu 1/2 din siropul obtinut, adaugam laptele condensat si, daca dorim o culoare mai inchisa, adaugam sirop, amestecam bine pana ce se omogenizeaza.

Ansamblare-asezam prima foaie-o insiropam-adaugam1/2 crema de ciocolata-blat-insiropam-1/2crema de cirese-blat-insiropam-crema de ciocolata-blat-insiropam-ungem blatul cu crema de cirese ramasa si dam la rece, cca. 1 ora.

Topim ciocolata impreuna cu frisca, turnam deasupra si decoram cu fructe.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
New York Cheesecake

New York Cheesecake

New York Cheesecake
Cele mai apreciate rețete
Salata de Ceapa Marinata
1
Salate

Salata de Ceapa Marinata

Salata de Ceapa Marinata
Tort Racoros
2
Dulciuri

Tort Racoros

Tort Racoros
Felii olandeze
3
Dulciuri

Felii olandeze

Felii olandeze
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura Sireata
5
Dulciuri

Prajitura Sireata

Prajitura Sireata
Parteneri
Negresa cu nuca si glazura de ciocolata
Bucataras.RO

Negresa cu nuca si glazura de ciocolata

Negresa cu nuca si glazura de ciocolata
Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere
Culinar.RO

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere. Aceasta reteta nu contine gluten

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere
Pariziene cu branza dulce
Gustos.RO

Pariziene cu branza dulce

Reteta de pariziene cu branza dulce. Pariziene cu branza dulce reteta simpla. Reteta de cornuri pariziene cu umplutura de...

Pariziene cu branza dulce