Tort cu crema de ciocolata si jeleu de fructe de padure

Portii
12
Timp pregatire
150 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Tort cu crema de ciocolata si jeleu de fructe de padure

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 6 lg zahar
  • 2 lg apa
  • 2 lg ulei
  • 10 lg faina
  • 2 lg cacao
  • 50 g nuca macinata
  • 1/2 plic praf de copt
  • Crema de ciocolata:
  • 500 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 2 lgt esenta de rom
  • Jeleul de fructe de padure:
  • 300 g fructe de padure (zmeura, afine, mure)
  • 3-4 lg zahar (sau dupa gust)
  • 1,5 pahare cu apa
  • 3 lg amidon
  • Mai avem nevoie de:
  • apa+zahar+esenta rom pt insiropat
  • cateva fructe pt ornat
  • 2-3 lg frisca batuta

Mod de preparare

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se adauga zaharul pe rand si se bate pana se obtine o spuma tare. Se adauga si apa si se mai mixeaza putin. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, apoi se toarna peste albusuri. Se amesteca cu ajutorul unei spatule. Faina, cacaua, nuca macinata si praful de copt se amesteca impreuna, apoi se toarna in 2 reprize peste albusuri. Se omogenizeaza cu miscari usoare pana la incorporare.

Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca 30-35 de minute. Se face testul cu scobitoarea. Se lasa la racit, apoi se taie in trei.

Crema de ciocolata: Ciocolata se rupe in bucati mai mici si se pune pe foc mic impreuna cu frisca lichida intr-o oala de inox cu fundul dublu. Se aduce la punctul de fierbere, amestecand continuu pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza. Se da la rece cel putin 2 ore. Se adauga si esenta de rom, apoi se mixeaza pana se obtine o crema pufoasa si mai deschisa la culoare. Nu se exagereaza foarte tare cu mixatul, altfel se ingroasa prea tare.

Jeleul de fructe de padure: Intr-o oala se pun fructele de padure (eu am avut congelate) impreuna cu apa si zaharul (dupa gust). Se lasa sa dea 2-3 clocote, nu mai mult pentru a ramane cat mai intregi fructele, timp in care se dizolva amidonul in putina apa. Se toarna peste fructe si se amesteca pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se lasa la racit.

Asamblare tort: Pe un platou se asaza primul blat. Se insiropeaza (se pregateste un sirop din apa, zahar dupa gust si esenta de rom) apoi se unge cu un strat de crema de ciocolata. Deasupra se pune un strat din jeleul de fructe, apoi se asaza al doilea blat. Se insiropeaza si se procedeaza la fel. La final, se adauga ultimul blat, se insiropeaza apoi se da cel putin o ora la frigider.

Se scoate tortul de la rece si se unge cu crema de ciocolata doar deasupra. Se fac moatze din ciocolata si frisca si se orneaza cu fructe de padure.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
5
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Parteneri
Tocana ungureasca de ardei (Lecso) la slow cooker Crock-Pot
Bucataras.RO

Tocana ungureasca de ardei (Lecso) la slow cooker Crock-Pot

Este tocana copilariei mele. Buna tare. "Ziua cand imi rasfat nevasta"

Tocana ungureasca de ardei (Lecso) la slow cooker Crock-Pot
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola