Tort cu crema de ciocolata si jeleu de fructe de padure

Portii
12
Timp pregatire
150 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Tort cu crema de ciocolata si jeleu de fructe de padure

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 6 lg zahar
  • 2 lg apa
  • 2 lg ulei
  • 10 lg faina
  • 2 lg cacao
  • 50 g nuca macinata
  • 1/2 plic praf de copt
  • Crema de ciocolata:
  • 500 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 2 lgt esenta de rom
  • Jeleul de fructe de padure:
  • 300 g fructe de padure (zmeura, afine, mure)
  • 3-4 lg zahar (sau dupa gust)
  • 1,5 pahare cu apa
  • 3 lg amidon
  • Mai avem nevoie de:
  • apa+zahar+esenta rom pt insiropat
  • cateva fructe pt ornat
  • 2-3 lg frisca batuta

Mod de preparare

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se adauga zaharul pe rand si se bate pana se obtine o spuma tare. Se adauga si apa si se mai mixeaza putin. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, apoi se toarna peste albusuri. Se amesteca cu ajutorul unei spatule. Faina, cacaua, nuca macinata si praful de copt se amesteca impreuna, apoi se toarna in 2 reprize peste albusuri. Se omogenizeaza cu miscari usoare pana la incorporare.

Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca 30-35 de minute. Se face testul cu scobitoarea. Se lasa la racit, apoi se taie in trei.

Crema de ciocolata: Ciocolata se rupe in bucati mai mici si se pune pe foc mic impreuna cu frisca lichida intr-o oala de inox cu fundul dublu. Se aduce la punctul de fierbere, amestecand continuu pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza. Se da la rece cel putin 2 ore. Se adauga si esenta de rom, apoi se mixeaza pana se obtine o crema pufoasa si mai deschisa la culoare. Nu se exagereaza foarte tare cu mixatul, altfel se ingroasa prea tare.

Jeleul de fructe de padure: Intr-o oala se pun fructele de padure (eu am avut congelate) impreuna cu apa si zaharul (dupa gust). Se lasa sa dea 2-3 clocote, nu mai mult pentru a ramane cat mai intregi fructele, timp in care se dizolva amidonul in putina apa. Se toarna peste fructe si se amesteca pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se lasa la racit.

Asamblare tort: Pe un platou se asaza primul blat. Se insiropeaza (se pregateste un sirop din apa, zahar dupa gust si esenta de rom) apoi se unge cu un strat de crema de ciocolata. Deasupra se pune un strat din jeleul de fructe, apoi se asaza al doilea blat. Se insiropeaza si se procedeaza la fel. La final, se adauga ultimul blat, se insiropeaza apoi se da cel putin o ora la frigider.

Se scoate tortul de la rece si se unge cu crema de ciocolata doar deasupra. Se fac moatze din ciocolata si frisca si se orneaza cu fructe de padure.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia