Tort cu crema de ciocolata si jeleu de fructe de padure

Portii
12
Timp pregatire
150 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Tort cu crema de ciocolata si jeleu de fructe de padure

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 6 lg zahar
  • 2 lg apa
  • 2 lg ulei
  • 10 lg faina
  • 2 lg cacao
  • 50 g nuca macinata
  • 1/2 plic praf de copt
  • Crema de ciocolata:
  • 500 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 2 lgt esenta de rom
  • Jeleul de fructe de padure:
  • 300 g fructe de padure (zmeura, afine, mure)
  • 3-4 lg zahar (sau dupa gust)
  • 1,5 pahare cu apa
  • 3 lg amidon
  • Mai avem nevoie de:
  • apa+zahar+esenta rom pt insiropat
  • cateva fructe pt ornat
  • 2-3 lg frisca batuta

Mod de preparare

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se adauga zaharul pe rand si se bate pana se obtine o spuma tare. Se adauga si apa si se mai mixeaza putin. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, apoi se toarna peste albusuri. Se amesteca cu ajutorul unei spatule. Faina, cacaua, nuca macinata si praful de copt se amesteca impreuna, apoi se toarna in 2 reprize peste albusuri. Se omogenizeaza cu miscari usoare pana la incorporare.

Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca 30-35 de minute. Se face testul cu scobitoarea. Se lasa la racit, apoi se taie in trei.

Crema de ciocolata: Ciocolata se rupe in bucati mai mici si se pune pe foc mic impreuna cu frisca lichida intr-o oala de inox cu fundul dublu. Se aduce la punctul de fierbere, amestecand continuu pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza. Se da la rece cel putin 2 ore. Se adauga si esenta de rom, apoi se mixeaza pana se obtine o crema pufoasa si mai deschisa la culoare. Nu se exagereaza foarte tare cu mixatul, altfel se ingroasa prea tare.

Jeleul de fructe de padure: Intr-o oala se pun fructele de padure (eu am avut congelate) impreuna cu apa si zaharul (dupa gust). Se lasa sa dea 2-3 clocote, nu mai mult pentru a ramane cat mai intregi fructele, timp in care se dizolva amidonul in putina apa. Se toarna peste fructe si se amesteca pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se lasa la racit.

Asamblare tort: Pe un platou se asaza primul blat. Se insiropeaza (se pregateste un sirop din apa, zahar dupa gust si esenta de rom) apoi se unge cu un strat de crema de ciocolata. Deasupra se pune un strat din jeleul de fructe, apoi se asaza al doilea blat. Se insiropeaza si se procedeaza la fel. La final, se adauga ultimul blat, se insiropeaza apoi se da cel putin o ora la frigider.

Se scoate tortul de la rece si se unge cu crema de ciocolata doar deasupra. Se fac moatze din ciocolata si frisca si se orneaza cu fructe de padure.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia