Tort cu crema de ciocolata si jeleu de fructe de padure

Postat pe: 31-08-2018
(0)

Ingrediente

Blat:
6 oua
un praf de sare
6 lg zahar
2 lg apa
2 lg ulei
10 lg faina
2 lg cacao
50 g nuca macinata
1/2 plic praf de copt
Crema de ciocolata:
500 ml frisca lichida
200 g ciocolata amaruie
2 lgt esenta de rom
Jeleul de fructe de padure:
300 g fructe de padure (zmeura, afine, mure)
3-4 lg zahar (sau dupa gust)
1,5 pahare cu apa
3 lg amidon
Mai avem nevoie de:
apa+zahar+esenta rom pt insiropat
cateva fructe pt ornat
2-3 lg frisca batuta

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h:30min
Timp gatire

GĂTIRE

40min
Numar portii

PORȚII

12 portii
Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se adauga zaharul pe rand si se bate pana se obtine o spuma tare. Se adauga si apa si se mai mixeaza putin. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, apoi se toarna peste albusuri. Se amesteca cu ajutorul unei spatule. Faina, cacaua, nuca macinata si praful de copt se amesteca impreuna, apoi se toarna in 2 reprize peste albusuri. Se omogenizeaza cu miscari usoare pana la incorporare.

Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca 30-35 de minute. Se face testul cu scobitoarea. Se lasa la racit, apoi se taie in trei.

Crema de ciocolata: Ciocolata se rupe in bucati mai mici si se pune pe foc mic impreuna cu frisca lichida intr-o oala de inox cu fundul dublu. Se aduce la punctul de fierbere, amestecand continuu pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza. Se da la rece cel putin 2 ore. Se adauga si esenta de rom, apoi se mixeaza pana se obtine o crema pufoasa si mai deschisa la culoare. Nu se exagereaza foarte tare cu mixatul, altfel se ingroasa prea tare.

Jeleul de fructe de padure: Intr-o oala se pun fructele de padure (eu am avut congelate) impreuna cu apa si zaharul (dupa gust). Se lasa sa dea 2-3 clocote, nu mai mult pentru a ramane cat mai intregi fructele, timp in care se dizolva amidonul in putina apa. Se toarna peste fructe si se amesteca pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se lasa la racit.

Asamblare tort: Pe un platou se asaza primul blat. Se insiropeaza (se pregateste un sirop din apa, zahar dupa gust si esenta de rom) apoi se unge cu un strat de crema de ciocolata. Deasupra se pune un strat din jeleul de fructe, apoi se asaza al doilea blat. Se insiropeaza si se procedeaza la fel. La final, se adauga ultimul blat, se insiropeaza apoi se da cel putin o ora la frigider.

Se scoate tortul de la rece si se unge cu crema de ciocolata doar deasupra. Se fac moatze din ciocolata si frisca si se orneaza cu fructe de padure.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort cu crema de ciocolata si jeleu de fructe de padure" nu uita sa ii faci un review.

Observatii

Dimensiunea tavii este de 26 cm.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort cu crema de ciocolata si jeleu de fructe de padure