Tort cu Crema de Ciocolata si Capsuni

Complexitate
redusa
Tort cu Crema de Ciocolata si Capsuni

Ingrediente

  • Blat :
  • - 4 linguri cacao
  • - 180 ml apa clocotita
  • - 6 oua
  • - 300 g zahar
  • - 280 g faina
  • - 120 ml ulei
  • - 1 praf de copt
  • - sare
  • Crema :
  • - 1 litru lapte
  • - 10 galbenusuri
  • - 5 linguri faina
  • - 240 g zahar
  • - 200 g ciocolata amara
  • Capsuni 1 kg
  • Ciocolata pentru glasat capsunile
  • Ciocolata bucati de pus peste crema
  • Napolitane

Mod de preparare

Preparare:
Blat:
Apa clocotita se amesteca cu cacaoa sa nu aibe cocoloase, se lasa la racit.
Intre timp se bat albusurie spuma cu 150 g zahar.
Galbenusurile se bat cu un pic de sare si 150 g zahar pana devin spumoase si se topeste zaharul. Dupa care se adauga uleiul cate un pic ca la maioneza mixand bine dupa care se pune cacaoa racita si la urma faina amestecata cu praful de copt avand grija sa nu fie cocoloase.
Dupa care se pun albusurile amestecand usor de jos in sus cu o spatula.
Se pune intr-o forma de 28 cm. unsa bine cu unt si tapetata cu faina.
Se coace la 180 ° pentru 40 min, cel mai sigur testul cu scobitoarea.
Se lasa la racit.
Se taie in trei.

Crema:
Se amesteca galbenusurile cu zaharul cu mixerul pana devin spumoase dupa care se adauga faina si se mixeaza bine la urma laptele cate putin pana se incorporeaza complet.
Se pune intr-o cratita cu fundul dublu si se fierbe la foc mic pana se ingroasa avand grija sa mestecam incontinuu sa nu se lipeasca. Se inchide focul si se pune ciocolata bucati amestecand cu un tel.
Se acopera cu folie alimentara punand folia peste crema sa nu faca coaja. Se lasa la racit dupa care se pune in frigider cel mai bine de seara pana dimineata.

Capsunile se spala cu grija se pun bine la scurs dupa care se usuca cu prosop de hartie.
Ciocolata se topeste se trec capsunile dupa care se pun la scurs pe o folie de aluminiu sau hartie de copt. Se lasa la intarit ciocolata si se topeste ciocolata alba daca vrem sa facem decor peste capsuni. Se pune in posch si se decoreaza capsunile.

Asamblarea tortului:
Se pune primul strat de blat peste care se pune crema de cicocolata se intinde bine si se pun bucati de cicocolata dupa care un alt strat de blat din nou crema si ciocolata si la urma un alt start de blat. Se imbraca tortul cu un starat subtire de crema si se da la frigider.
Dupa care se orneaza cu napolitane umplute cu ciocolata de jur imprejur eu am avut 4 pachete de 80 g si nu mi-a ajuns de jur imprejur asa ca o parte am ornat-o cu ciocolata topita, deci e nevoie de 5 pachete de 80 g fiecare.
Se orneaza cu capsunile trase in ciocolata dupa placere si se da la frigider pana la servire.
Super deliciossssss.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Vinete cu Ton si Mozzarella
5
Mancaruri cu peste

Vinete cu Ton si Mozzarella

Vinete cu Ton si Mozzarella
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie