Ingrediente
● Blat: |
● 7 oua |
● un praf de sare |
● 14 linguri zahar |
● 7 linguri ulei |
● esenta de vanilie |
● 300 g faina |
● un plic de praf de copt (10 g) |
● Sirop: |
● 100 g zahar |
● 500 ml apa |
● Crema: |
● 300 g ciocolata alba de menaj |
● 300 ml frisca lichida |
● 250 g mascarpone |
● 8 linguri de dulceata de zmeura |
● Decor: |
● 100 g ciocolata alba de menaj |
● 400 ml frisca lichida |
● perlute argintii din zahar |
● Diametru tava: 27 cm |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
02h

GĂTIRE
01h

PORȚII
20 portii
Blat:
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul, pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, uleiul si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Se pun faina (treptat) si praful de copt si se amesteca aluatul de jos in sus, usor, cu o spatula de silicon. Compozitia se toarna intr-o tava detasabila, unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pana cand se rumeneste frumos. Se scoate blatul din cuptor si se lasa sa se racoreasca 10-15 minute, apoi cu ajutorul unui cutit se desprinde de marginile tavii si se scoate din aceasta.
Se lasa sa se raceasca de tot inainte de a-l taia.
Sirop:
Se caramelizeaza zaharul, amestecand continuu, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba pana cand se topeste tot caramelul. Dupa aceea, se lasa sa se raceasca.
Crema:
Se rupe ciocolata in bucati si se pune intr-un craticior. Se adauga frisca lichida si se pune craticiorul la foc, amestecand continuu, doar pana cand se topeste toata ciocolata. Se transfera compozitia intr-un castron si se lasa sa se raceasca, apoi se introduce la frigider (eventual 10-15 minute la congelator), deoarece trebuie sa fie foarte rece atunci cand se bate. Dupa ce s-a racit, se mixeaza. Se adauga mascarponele si se omogenizeaza.
Asamblare:
Se taie blatul in 3, se asaza inelul de la tava detasabila pe un platou, se pune prima foaie de blat si se insiropeaza. Se intinde jumatate din crema, apoi se unge cu 4 linguri de dulceata de zmeura. In continuare, se adauga a doua foaie de blat (se insiropeaza), crema, dulceata si ultima foaie de blat (se insiropeaza). Se introduce platoul cu tortul la frigider pentru cateva ore pentru a se inchega bine.
Se rupe ciocolata pentru decor in bucati si se pune intr-un craticior. Se adauga 100 ml frisca lichida si se pune craticiorul la foc, amestecand continuu, doar pana cand se topeste toata ciocolata. Se transfera compozitia intr-un castron si se lasa sa se raceasca, apoi se introduce la frigider (eventual 10-15 minute la congelator), deoarece trebuie sa fie foarte rece atunci cand se bate. Dupa ce s-a racit, se mixeaza si se amesteca cu restul de 300 ml frisca lichida ramasa, care mai intai se mixeaza.
Cu ajutorul unui cutit, se desprinde tortul de peretii tavii, se scoate tava, se niveleaza tortul pe margini, apoi se imbraca in crema. Cu ajutorul unui posh se fac floricele la baza tortului in varful carora se pune cate o perluta argintie, apoi se procedeaza la fel si pe tort, dar se fac florile mai mari. Se pun perlute si pe marginea tortului, dar si pe el.
Pentru a scrie, am amestecat putina crema cu un pic de cacao si colorant rosu. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort cu crema de ciocolata alba, mascarpone si dulceata de zmeura" nu uita sa ii faci un review.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul, pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, uleiul si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Se pun faina (treptat) si praful de copt si se amesteca aluatul de jos in sus, usor, cu o spatula de silicon. Compozitia se toarna intr-o tava detasabila, unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pana cand se rumeneste frumos. Se scoate blatul din cuptor si se lasa sa se racoreasca 10-15 minute, apoi cu ajutorul unui cutit se desprinde de marginile tavii si se scoate din aceasta.
Se lasa sa se raceasca de tot inainte de a-l taia.
Sirop:
Se caramelizeaza zaharul, amestecand continuu, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba pana cand se topeste tot caramelul. Dupa aceea, se lasa sa se raceasca.
Crema:
Se rupe ciocolata in bucati si se pune intr-un craticior. Se adauga frisca lichida si se pune craticiorul la foc, amestecand continuu, doar pana cand se topeste toata ciocolata. Se transfera compozitia intr-un castron si se lasa sa se raceasca, apoi se introduce la frigider (eventual 10-15 minute la congelator), deoarece trebuie sa fie foarte rece atunci cand se bate. Dupa ce s-a racit, se mixeaza. Se adauga mascarponele si se omogenizeaza.
Asamblare:
Se taie blatul in 3, se asaza inelul de la tava detasabila pe un platou, se pune prima foaie de blat si se insiropeaza. Se intinde jumatate din crema, apoi se unge cu 4 linguri de dulceata de zmeura. In continuare, se adauga a doua foaie de blat (se insiropeaza), crema, dulceata si ultima foaie de blat (se insiropeaza). Se introduce platoul cu tortul la frigider pentru cateva ore pentru a se inchega bine.
Se rupe ciocolata pentru decor in bucati si se pune intr-un craticior. Se adauga 100 ml frisca lichida si se pune craticiorul la foc, amestecand continuu, doar pana cand se topeste toata ciocolata. Se transfera compozitia intr-un castron si se lasa sa se raceasca, apoi se introduce la frigider (eventual 10-15 minute la congelator), deoarece trebuie sa fie foarte rece atunci cand se bate. Dupa ce s-a racit, se mixeaza si se amesteca cu restul de 300 ml frisca lichida ramasa, care mai intai se mixeaza.
Cu ajutorul unui cutit, se desprinde tortul de peretii tavii, se scoate tava, se niveleaza tortul pe margini, apoi se imbraca in crema. Cu ajutorul unui posh se fac floricele la baza tortului in varful carora se pune cate o perluta argintie, apoi se procedeaza la fel si pe tort, dar se fac florile mai mari. Se pun perlute si pe marginea tortului, dar si pe el.
Pentru a scrie, am amestecat putina crema cu un pic de cacao si colorant rosu. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort cu crema de ciocolata alba, mascarpone si dulceata de zmeura" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany