Preparare blat:
Galbenusurile se freaca spuma cu 5 linguri de zahar. Adaugam treptat uleiul (ca la moioneza), apoi apa clocotita. Batem spuma albusurile cu restul de zahar.
Turnam albusurile peste galbenusuri si amestecam cu o lingura de lemn (sau spatula), de jos in sus. Omogenizam bine apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam bine. Intr-o forma de tort sau tava ,punem hartie de copt sau ungem cu ulei si tapetam cu faina,si turnam aluatul. Dam la cuptor la foc potrivit pentru 40min.
Crema: Se face conform instructiunilor de pe plic. Se mai poat face si dintr-o budinca de ciocolata amestecata cu margarina (sau unt). Se mai poate adauga si alune, nuci macinate.
Glazura: Si glazura se face tot conform instructiunilor de pe plic. Se mai poate face si din ciocolata topita sau cacao+apa+zahar+unt fierte pe foc.
Blatul racit de taie in 2-3 buc. (eu l-am taiat in 2). Se insiropeaza prima parte de blat se pune toata crema apoi celalalt blat. Se glazureaza apoi se orneaza dupa preferinte.
Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfectaPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateImi place foarte mult sa pregatesc tarte, sub fel si fel de combinatii, cu diverse creme, arome si fructe. Testez tot mai des...
Desert tarta cu crema de portocale si dulceata, fara zaharUn chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...
Chec cu portocaleIncearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Comentarii