Tort cu crema de cacao

Postat pe: 27-09-2010
(0)

Ingrediente

Ingrediente blat:
3 oua
10 linguri de zahar
6 linguri de ulei
15 linguri de faina
6 linguri de apa clocotita
1 plic praf de copt
1 plic zahar vanilat
Sirop:
1-2 linguri de zahar se fierb cu 100-150ml apa
Crema: 1 plic crema de ciocolata (eu am folosit DrOetker)
Glazura: 1 plic glazura de ciocolata preparata la rece (tot Dr Oetker)

Mod de preparare

Preparare blat:
Galbenusurile se freaca spuma cu 5 linguri de zahar. Adaugam treptat uleiul (ca la moioneza), apoi apa clocotita. Batem spuma albusurile cu restul de zahar.

Turnam albusurile peste galbenusuri si amestecam cu o lingura de lemn (sau spatula), de jos in sus. Omogenizam bine apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam bine. Intr-o forma de tort sau tava ,punem hartie de copt sau ungem cu ulei si tapetam cu faina,si turnam aluatul. Dam la cuptor la foc potrivit pentru 40min.

Crema: Se face conform instructiunilor de pe plic. Se mai poat face si dintr-o budinca de ciocolata amestecata cu margarina (sau unt). Se mai poate adauga si alune, nuci macinate.

Glazura: Si glazura se face tot conform instructiunilor de pe plic. Se mai poate face si din ciocolata topita sau cacao+apa+zahar+unt fierte pe foc.

Blatul racit de taie in 2-3 buc. (eu l-am taiat in 2). Se insiropeaza prima parte de blat se pune toata crema apoi celalalt blat. Se glazureaza apoi se orneaza dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort cu crema de cacao" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort cu crema de cacao