Tort cu crema de branza si jeleu de ananas

Portii
12
Timp pregatire
415 minute
Complexitate
medie
Tort cu crema de branza si jeleu de ananas

Ingrediente

  • 2 conserve (ananas bucăţi şi fructe tropicale)
  • 400 gr brânză
  • 400 gr turtă dulce
  • 200 gr unt
  • 2 plicuri gelatină
  • 1 plic foi gelatină
  • 100 gr zahăr pudră
  • 250 ml smântână pentru frişcă

Mod de preparare

Blat:
Pentru început pregatim forma cu peretii detasabili, pe care o tapetam cu unt si hârtie de copt .
Punem plicul de gelatina la înmuiat cu 100 ml apa rece.
Sfărâmăm turta dulce (fie la robot, fie o punem într-o pungă şi o batem cu făcăleţul).
Topim untul şi îl turnăm peste turta dulce sfărâmată. Amestecăm.
Punem turta dulce pe fundul tavii si o tasăm într-un strat uniform, cu ajutorul unul pahar. Dam tava la rece.

Crema/umplutura:
Scurgem ananasul bucati din conserva şi punem bucatile deoparte.
Amestecam sucul cu zaharul şi punem totul la foc până când compozitia se îngroasa, ca o budinca.
Luăm vasul de pe foc şi lăsăm sa se racoreasca putin, apoi punem gelatina si amestecam Lasam jeleul sa se raceasca la temperatura camerei.
Adaugam crema de branza peste jeleu si amestecam bine pâna avem o compozitie cremoasa.
Mixăm smântâna şi o adăugăm peste crema de brânză.
Adaugam bucatile de ananas si turnam umplutura peste blatul de turtă dulce, nivelam şi dam la rece 3-4 ore.

Jeleu:
Punem foile de gelatină la înmuiat, în apă rece.
Pentru jeleul de deasupra tortului scurgem conserva de fructe tropicale.
Fructele le aşezăm peste crema de brânză, iar sucul îl încălzim până dă in clocot.
Luăm vasul de pe foc si-l amestecam cu foile de gelatina.
Amestecam pâna când gelatina este topita. Lasam jeleul sa se racoreasca putin, apoi il turnam peste tortul decorat cu fructe tropicale.
Dam la rece cel putin 4 ore, de preferinta peste noapte, inainte de a-l felia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa
Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor

Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor

Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Chec cu ciocolata
1
Dulciuri

Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata
Chiroste-aperitiv si desert
3
Produse de panificatie si patiserie

Chiroste-aperitiv si desert

Chirostele sunt o delicatesa culinara care se regaseste in bucatariile multor culturi din intreaga lume, fie sub forma de...

Chiroste-aperitiv si desert
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Tort cu iaurt si fructe tropicale - un excelent desert racoritor
5
Dulciuri

Tort cu iaurt si fructe tropicale - un excelent desert racoritor

Tortul cu iaurt si fructe tropicale este nu doar o placere pentru papilele gustative, ci și o opera de arta culinara,...

Tort cu iaurt si fructe tropicale - un excelent desert racoritor
Parteneri
Tort de biscuiti cu crema de vanilie
Culinar.RO

Tort de biscuiti cu crema de vanilie

E foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema...

Tort de biscuiti cu crema de vanilie
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Gustos.RO

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata