Tort cu crema de branza si jeleu de ananas

Portii
12
Timp pregatire
415 minute
Complexitate
medie
Tort cu crema de branza si jeleu de ananas

Ingrediente

  • 2 conserve (ananas bucăţi şi fructe tropicale)
  • 400 gr brânză
  • 400 gr turtă dulce
  • 200 gr unt
  • 2 plicuri gelatină
  • 1 plic foi gelatină
  • 100 gr zahăr pudră
  • 250 ml smântână pentru frişcă

Mod de preparare

Blat:
Pentru început pregatim forma cu peretii detasabili, pe care o tapetam cu unt si hârtie de copt .
Punem plicul de gelatina la înmuiat cu 100 ml apa rece.
Sfărâmăm turta dulce (fie la robot, fie o punem într-o pungă şi o batem cu făcăleţul).
Topim untul şi îl turnăm peste turta dulce sfărâmată. Amestecăm.
Punem turta dulce pe fundul tavii si o tasăm într-un strat uniform, cu ajutorul unul pahar. Dam tava la rece.

Crema/umplutura:
Scurgem ananasul bucati din conserva şi punem bucatile deoparte.
Amestecam sucul cu zaharul şi punem totul la foc până când compozitia se îngroasa, ca o budinca.
Luăm vasul de pe foc şi lăsăm sa se racoreasca putin, apoi punem gelatina si amestecam Lasam jeleul sa se raceasca la temperatura camerei.
Adaugam crema de branza peste jeleu si amestecam bine pâna avem o compozitie cremoasa.
Mixăm smântâna şi o adăugăm peste crema de brânză.
Adaugam bucatile de ananas si turnam umplutura peste blatul de turtă dulce, nivelam şi dam la rece 3-4 ore.

Jeleu:
Punem foile de gelatină la înmuiat, în apă rece.
Pentru jeleul de deasupra tortului scurgem conserva de fructe tropicale.
Fructele le aşezăm peste crema de brânză, iar sucul îl încălzim până dă in clocot.
Luăm vasul de pe foc si-l amestecam cu foile de gelatina.
Amestecam pâna când gelatina este topita. Lasam jeleul sa se racoreasca putin, apoi il turnam peste tortul decorat cu fructe tropicale.
Dam la rece cel putin 4 ore, de preferinta peste noapte, inainte de a-l felia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti
Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci
Haiose

Haiose

Haiose
Cele mai apreciate rețete
Salata de boeuf (pentru Craciun)
1
Aperitive

Salata de boeuf (pentru Craciun)

Salata de boeuf (pentru Craciun)
Piersici
2
Dulciuri

Piersici

Piersici
Braduti dulci
3
Dulciuri

Braduti dulci

Braduti dulci
Prajitura Sau Rulada cu Mere
4
Dulciuri

Prajitura Sau Rulada cu Mere

Prajitura Sau Rulada cu Mere
Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
5
Aperitive

Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc

Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
Parteneri
Fusilli cu pui, legume si branza de burduf, in lapte
Bucataras.RO

Fusilli cu pui, legume si branza de burduf, in lapte

Vazusem reteta aceasta pe internet si mi s-a parut interesanta, mai ales partea cu laptele si am zis sa o incerc si eu. A...

Fusilli cu pui, legume si branza de burduf, in lapte
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post