Blat:
Pentru început pregatim forma cu peretii detasabili, pe care o tapetam cu unt si hârtie de copt .
Punem plicul de gelatina la înmuiat cu 100 ml apa rece.
Sfărâmăm turta dulce (fie la robot, fie o punem într-o pungă şi o batem cu făcăleţul).
Topim untul şi îl turnăm peste turta dulce sfărâmată. Amestecăm.
Punem turta dulce pe fundul tavii si o tasăm într-un strat uniform, cu ajutorul unul pahar. Dam tava la rece.
Crema/umplutura:
Scurgem ananasul bucati din conserva şi punem bucatile deoparte.
Amestecam sucul cu zaharul şi punem totul la foc până când compozitia se îngroasa, ca o budinca.
Luăm vasul de pe foc şi lăsăm sa se racoreasca putin, apoi punem gelatina si amestecam Lasam jeleul sa se raceasca la temperatura camerei.
Adaugam crema de branza peste jeleu si amestecam bine pâna avem o compozitie cremoasa.
Mixăm smântâna şi o adăugăm peste crema de brânză.
Adaugam bucatile de ananas si turnam umplutura peste blatul de turtă dulce, nivelam şi dam la rece 3-4 ore.
Jeleu:
Punem foile de gelatină la înmuiat, în apă rece.
Pentru jeleul de deasupra tortului scurgem conserva de fructe tropicale.
Fructele le aşezăm peste crema de brânză, iar sucul îl încălzim până dă in clocot.
Luăm vasul de pe foc si-l amestecam cu foile de gelatina.
Amestecam pâna când gelatina este topita. Lasam jeleul sa se racoreasca putin, apoi il turnam peste tortul decorat cu fructe tropicale.
Dam la rece cel putin 4 ore, de preferinta peste noapte, inainte de a-l felia.
Nu-i asa ca de multe ori va ramane mamaliguta si nu stiti ce sa faceti cu ea? Eu am gasit aceasta reteta la Epurasha si am...
Pernute crocante din mamaligutaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii