Tort cu crema de branza si afine

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
medie
Tort cu crema de branza si afine

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua,
  • 5 linguri faina,
  • 5 linguri zahar,
  • 1 plic praf de copt.
  • Crema de afine:
  • 400 gr branza dulce(scoaca),
  • 200 gr zahar pudra,
  • 300 ml frisca lichida,
  • 2 plicuri gelatina(20 gr),
  • 200 gr afine proaspete sau din compot,
  • 100 ml apa.

Mod de preparare

Pentru blat separam ouale, albusurile le batem spuma apoi adaugam zaharul si galbenusurile si la final praful de copt amestecam cu faina si dat prin sita.Se amesteca cu o lingura de lemn de jos in sus.Se coace intr-o forma rotunda la 180 grade 45 minute.
Gelatina se pune in 100 ml apa pentru a se umfla.

Pentru crema blendarim cu mixerul vertical branza apoi adaugam zaharul.Cu mixerul batem frisca adaugata cate putin in crema de branza pana isi dubleaza volumul.Afinele din compot le strecuram si le punem pe foc in 2-3 clocote , le mixam cu mixerul vertical se racesc putin apoi dizolvam gelatina in ele.Compozitia de afine cu gelatina se raceste si se adauga in crema de branza.
Blatul de tort racit se taie in trei si se insiropeaza fiecare blat cu siropul din compot, umplem cu crema de branza (care este roz) si ornam dupa preferinta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)