Pentru blat separam ouale, albusurile le batem spuma apoi adaugam zaharul si galbenusurile si la final praful de copt amestecam cu faina si dat prin sita.Se amesteca cu o lingura de lemn de jos in sus.Se coace intr-o forma rotunda la 180 grade 45 minute.
Gelatina se pune in 100 ml apa pentru a se umfla.
Pentru crema blendarim cu mixerul vertical branza apoi adaugam zaharul.Cu mixerul batem frisca adaugata cate putin in crema de branza pana isi dubleaza volumul.Afinele din compot le strecuram si le punem pe foc in 2-3 clocote , le mixam cu mixerul vertical se racesc putin apoi dizolvam gelatina in ele.Compozitia de afine cu gelatina se raceste si se adauga in crema de branza.
Blatul de tort racit se taie in trei si se insiropeaza fiecare blat cu siropul din compot, umplem cu crema de branza (care este roz) si ornam dupa preferinta.
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii