Pentru blat separam ouale, albusurile le batem spuma apoi adaugam zaharul si galbenusurile si la final praful de copt amestecam cu faina si dat prin sita.Se amesteca cu o lingura de lemn de jos in sus.Se coace intr-o forma rotunda la 180 grade 45 minute.
Gelatina se pune in 100 ml apa pentru a se umfla.
Pentru crema blendarim cu mixerul vertical branza apoi adaugam zaharul.Cu mixerul batem frisca adaugata cate putin in crema de branza pana isi dubleaza volumul.Afinele din compot le strecuram si le punem pe foc in 2-3 clocote , le mixam cu mixerul vertical se racesc putin apoi dizolvam gelatina in ele.Compozitia de afine cu gelatina se raceste si se adauga in crema de branza.
Blatul de tort racit se taie in trei si se insiropeaza fiecare blat cu siropul din compot, umplem cu crema de branza (care este roz) si ornam dupa preferinta.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorJeleu cu fructe rosii si mousse de ciocolata alba Belcolade. Anul Nou sa va aduca sanatate, bucurii si zambete o mie. La...
Reteta de tort Coronita de Anul Nou 2024Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii