Tort cu Crema de Amandina

Postat pe: 09-05-2011
(0)

Ingrediente

10 oua
10 linguri de faina
10 linguri zahar
1 plic de praf de copt
1 plic zahar vanilat
1 lingurita coaja de portocala confiata
Crema
500gr ciocolata cu lapte
250 gr unt
6 galbenusuri
6 linguri de zahar
esenta de ro
1 lingura de cafea tare
cacao
boboane decor

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h:30min
Se bat albusurile cu 5 linguri de zahar, si galbenusurile la fel. Se amesteca ouale, dupa care se adauga faina amestecata cu praful de copt si zaharul vanilat. Se amesteca bine si se pune intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se da l acuptor pentru 45 minute. Dupa care se lasa la racit cateva ore, se taie in 3. Peste blat se pune un sirop din apa cu zahar si esenta de rom, dupa care se aseaza felii de banana si stafide, apoi se pune crema.

Crema se face astfel: Se bat galbenusurile cu zaharul pana se albesc, se adauga untul la temperatura camerei, si esenta de rom. Ciocolata se topeste pe baie de aburi, dupa care se adauga peste oua, si dupa aceea si cafeaua. Toate se amesteca foarte bine si se da la rece. Pasta de zahar care am pus o deasupra are aceleasi ingrediente postate de mine acum ceva timp. Pentru ungerea blatului pe deasupra am folosit unt batut bine cu zahar pudra, care l am intins peste tort. Deasupra am pus pasta de zahar alba si trandafi roz si bomboane de decor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort cu Crema de Amandina" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort cu Crema de Amandina