Tort cu Crema de Amandina

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Tort cu Crema de Amandina

Ingrediente

  • -10 oua
  • -10 linguri de faina
  • -10 linguri zahar
  • -1 plic de praf de copt
  • -1 plic zahar vanilat
  • -1 lingurita coaja de portocala confiata
  • Crema
  • -500gr ciocolata cu lapte
  • -250 gr unt
  • -6 galbenusuri
  • -6 linguri de zahar
  • -esenta de ro
  • -1 lingura de cafea tare
  • -cacao
  • -boboane decor

Mod de preparare

Se bat albusurile cu 5 linguri de zahar, si galbenusurile la fel. Se amesteca ouale, dupa care se adauga faina amestecata cu praful de copt si zaharul vanilat. Se amesteca bine si se pune intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se da l acuptor pentru 45 minute. Dupa care se lasa la racit cateva ore, se taie in 3. Peste blat se pune un sirop din apa cu zahar si esenta de rom, dupa care se aseaza felii de banana si stafide, apoi se pune crema.

Crema se face astfel: Se bat galbenusurile cu zaharul pana se albesc, se adauga untul la temperatura camerei, si esenta de rom. Ciocolata se topeste pe baie de aburi, dupa care se adauga peste oua, si dupa aceea si cafeaua. Toate se amesteca foarte bine si se da la rece. Pasta de zahar care am pus o deasupra are aceleasi ingrediente postate de mine acum ceva timp. Pentru ungerea blatului pe deasupra am folosit unt batut bine cu zahar pudra, care l am intins peste tort. Deasupra am pus pasta de zahar alba si trandafi roz si bomboane de decor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Briose cu afine - reteta de briose pufoase
Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Cartofi boieresti - simplu si bun
Cele mai apreciate rețete
Rulada cu biscuiti, fineti si cocos
2
Dulciuri

Rulada cu biscuiti, fineti si cocos

Rulada cu biscuiti, fineti si cocos
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Placinta cu iaurt
4
Dulciuri

Placinta cu iaurt

Placinta cu iaurt
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
5
Dulciuri

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.

O minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
Parteneri
Salata de paste cu ton, branza Feta si pesmet picant
Bucataras.RO

Salata de paste cu ton, branza Feta si pesmet picant

Salata de paste cu ton, branza Feta si pesmet picant
Coulis de capsuni
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent. citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!