Tort cu ciocolata si cirese

Portii
15
Timp pregatire
130 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
ridicata
Tort cu ciocolata si cirese

Ingrediente

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 6 oua
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura zahar pudra vanilat
  • 3 linguri faina
  • 7 linguri nuca
  • un plic praf de copt
  • un varf lingurita sare
  • pentru crema de unt:
  • un pachet unt
  • 4 linguri zahar
  • Jumatate de pastaie de vanilie
  • 2 linguri cacao
  • 1 jumatate de lingurita cafea macinata
  • pentru sirop avem nevoie de:
  • 500 ml apa
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingurita esenta de rom
  • pentru ornat avem nevoie de:
  • cirese dupa gust
  • 200 ml frisca lichida
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • Fulgi de ciocolata

Mod de preparare

Pentru aniversarea tatei am pregatit un tort cu blat de nuca, crema de unt, imbracat in ciocolata, frisca si ornat cu cirese.

Mod de preparare:

Blatul:
Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga treptat zaharul si galbenusurile. Acum se adauga praful de copt, faina si nuca si amestecam usor cu o spatula, ca sa ramana aerata. Compozitia se asaza intr-o cratita rotunda, pe foaie de copt, si se da la cuptor 30-35 de minute. Cand este gata, se lasa la racit.

Siropul:
Se prepara siropul din apa cu zahar, iar dupa ce se ia focul, se adauga esenta de rom. Se lasa la racit.

Pentru crema: se amesteca la robot sau cu mixerul untul, pana se deschide la culoare, apoi se adauga zaharul, semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie, cacaua si cafeaua.

Decorul:
Se taie tortul si se insiropeaza.
Frisca lichida se bate cu mixerul pana devine matasoasa si suficient de consistenta pentru ornat.
Se umple tortul cu crema de unt, se adauga si un strat subtire de frisca.
Se imbraca tortul in ciocolata topita la chocolate fondue sau pe baie de aburi. Am fost multumita de ciocolata, glazura s-a intarit destul de repede, asa ca nu l-am mai dat la frigider sa se intareasca si am ornat imediat cu frisca. Se adauga si ciresele si se rade ciocolata.
Se da la frigider pana la servire.

Portii: 15
Timp: 2h 40min
Pofta Buna!

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/05/tort-cu-ciocolata-si-cirese.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Reţetă de preparare a papanaşilor
2
Romania

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu ciocolata si cocos
4
Dulciuri

Prajitura cu ciocolata si cocos

Prajitura cu ciocolata si cocos
Gogosari si conopida la otet
5
Conserve, muraturi

Gogosari si conopida la otet

Gogosari si conopida la otet