Tort cu ciocolata, nuci si banane

Postat pe: 25-10-2016
(7)

Ingrediente

Blat:
5 oua
un praf de sare
10 linguri zahar
5 linguri ulei
esenta de rom
30 g cacao
circa 150 g faina
un plic de praf de copt (10 g).
Diametru tava: 22 cm.
Sirop:
100 g zahar
500 ml apa
esenta de rom.
Crema:
300 g ciocolata cu caramel
300 ml frisca indulcita
150 g nuca macinata
7 linguri zahar
3-4 banane.
Decor:
200 ml frisca indulcita
10 g cacao
30 g zahar pudra
perlute argintii din zahar
3 cutii cu napolitane-sticksuri zebra (112 g/cutie).

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

02h
Timp gatire

GĂTIRE

40min
Numar portii

PORȚII

12 portii
Blat:
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, uleiul si esenta de rom si se omogenizeaza. Se pune cacaoa, faina (treptat) si praful de copt si se amesteca aluatul de jos in sus, usor, cu o spatula de silicon. Compozitia se toarna intr-o tava detasabila de 22 cm unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pana cand se rumeneste frumos. Se scoate blatul din cuptor si se lasa sa se racoreasca 10-15 minute, apoi cu ajutorul unui cutit se desprinde de marginile tavii si se scoate din aceasta.
Se lasa sa se raceasca de tot inainte de a-l taia.
Sirop:
Intr-un craticior se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba pana cand se topeste tot caramelul. Se lasa sa se raceasca, dupa care se adauga esenta de rom.
Crema:
Frisca lichida si ciocolata rupta bucatele se pun intr-un craticior si se tin la foc, mestecand continuu pana cand se topeste toata ciocolata. Crema se pune apoi intr-un castron si se lasa sa se raceasca, dupa care se tine castronul 10-15 minute la congelator.
Intr-un craticior se caramelizeaza cele 7 linguri de zahar, dupa care se adauga nucile macinate si se amesteca, apoi se intind pe o foaie de copt, lasandu-se sa se raceasca. Dupa ce s-au racit, nucile caramelizate se dau prin robotul de bucatarie pentru a se marunti.
Crema se mixeaza, apoi se adauga nucile caramelizate si se amesteca.
Asamblare:
Se taie blatul in 3, se pune o foaie pe un platou pe care a fost asezat inelul de la forma in care a fost copt blatul, se insiropeaza, se adauga crema, apoi un rand de felii de banana, o alta foaie de blat, care se insiropeaza, crema, inca un rand de felii de banana si la final ultima foaie de blat, care se insiropeaza pe deasupra. Se da torul la frigider pentru cateva ore sau peste noapte. Dupa ce s-a inchegat bine, se desprinde tortul de pe marginile inelului cu ajutorul unui cutit, apoi se scoate.
Se mixeaza frisca, dar nu foarte mult, apoi se adauga cacaoa si zaharul vanilat cernute si se mixeaza in continuare.
Se imbraca tortul cu un strat de frisca, apoi cu ajutorul unui posh se formeaza trandafiri pe el, iar din loc in loc cate o floare mica in varful careia se pune cate o perluta argintie din zahar.
De jur-imprejurul tortului se pun napolitanele-sticksuri zebra taiate pe jumatate, dupa care se formeaza floricele la baza lor, in varful carora se pun perlute argintii din zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort cu ciocolata, nuci si banane" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

andraconstantinescu
•  27.10.2016 12:18:56

Mulțumesc frumos, dragilor!

Placinta Oana
•  26.10.2016 23:27:57

Arata minunat! Felicitari!

Laura Maria Din
•  26.10.2016 14:08:04

Arata minunat! :X Imi place si combinatia! :X

Alexandra Lupea-Halaszi
•  26.10.2016 11:02:32

foarte frumos

merisor
•  26.10.2016 10:03:03

Foarte frumos tortul! Si ce trandafiri perfecti ai facut! Bravo!

diaconta
•  25.10.2016 20:54:28

Super tortul tau Andra,ca toate retetele tale.
Mult succes

rocsi
•  25.10.2016 20:42:58

Este un tort atat de frumos dar si delicios. Felicitari!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort cu ciocolata, nuci si banane