Ingrediente
● Blat: |
● 5 oua |
● un praf de sare |
● 10 linguri zahar |
● 5 linguri ulei |
● esenta de rom |
● 30 g cacao |
● circa 150 g faina |
● un plic de praf de copt (10 g). |
● Diametru tava: 22 cm. |
● Sirop: |
● 100 g zahar |
● 500 ml apa |
● esenta de rom. |
● Crema: |
● 300 g ciocolata cu caramel |
● 300 ml frisca indulcita |
● 150 g nuca macinata |
● 7 linguri zahar |
● 3-4 banane. |
● Decor: |
● 200 ml frisca indulcita |
● 10 g cacao |
● 30 g zahar pudra |
● perlute argintii din zahar |
● 3 cutii cu napolitane-sticksuri zebra (112 g/cutie). |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
02h

GĂTIRE
40min

PORȚII
12 portii
Blat:
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, uleiul si esenta de rom si se omogenizeaza. Se pune cacaoa, faina (treptat) si praful de copt si se amesteca aluatul de jos in sus, usor, cu o spatula de silicon. Compozitia se toarna intr-o tava detasabila de 22 cm unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pana cand se rumeneste frumos. Se scoate blatul din cuptor si se lasa sa se racoreasca 10-15 minute, apoi cu ajutorul unui cutit se desprinde de marginile tavii si se scoate din aceasta.
Se lasa sa se raceasca de tot inainte de a-l taia.
Sirop:
Intr-un craticior se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba pana cand se topeste tot caramelul. Se lasa sa se raceasca, dupa care se adauga esenta de rom.
Crema:
Frisca lichida si ciocolata rupta bucatele se pun intr-un craticior si se tin la foc, mestecand continuu pana cand se topeste toata ciocolata. Crema se pune apoi intr-un castron si se lasa sa se raceasca, dupa care se tine castronul 10-15 minute la congelator.
Intr-un craticior se caramelizeaza cele 7 linguri de zahar, dupa care se adauga nucile macinate si se amesteca, apoi se intind pe o foaie de copt, lasandu-se sa se raceasca. Dupa ce s-au racit, nucile caramelizate se dau prin robotul de bucatarie pentru a se marunti.
Crema se mixeaza, apoi se adauga nucile caramelizate si se amesteca.
Asamblare:
Se taie blatul in 3, se pune o foaie pe un platou pe care a fost asezat inelul de la forma in care a fost copt blatul, se insiropeaza, se adauga crema, apoi un rand de felii de banana, o alta foaie de blat, care se insiropeaza, crema, inca un rand de felii de banana si la final ultima foaie de blat, care se insiropeaza pe deasupra. Se da torul la frigider pentru cateva ore sau peste noapte. Dupa ce s-a inchegat bine, se desprinde tortul de pe marginile inelului cu ajutorul unui cutit, apoi se scoate.
Se mixeaza frisca, dar nu foarte mult, apoi se adauga cacaoa si zaharul vanilat cernute si se mixeaza in continuare.
Se imbraca tortul cu un strat de frisca, apoi cu ajutorul unui posh se formeaza trandafiri pe el, iar din loc in loc cate o floare mica in varful careia se pune cate o perluta argintie din zahar.
De jur-imprejurul tortului se pun napolitanele-sticksuri zebra taiate pe jumatate, dupa care se formeaza floricele la baza lor, in varful carora se pun perlute argintii din zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort cu ciocolata, nuci si banane" nu uita sa ii faci un review.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, uleiul si esenta de rom si se omogenizeaza. Se pune cacaoa, faina (treptat) si praful de copt si se amesteca aluatul de jos in sus, usor, cu o spatula de silicon. Compozitia se toarna intr-o tava detasabila de 22 cm unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pana cand se rumeneste frumos. Se scoate blatul din cuptor si se lasa sa se racoreasca 10-15 minute, apoi cu ajutorul unui cutit se desprinde de marginile tavii si se scoate din aceasta.
Se lasa sa se raceasca de tot inainte de a-l taia.
Sirop:
Intr-un craticior se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba pana cand se topeste tot caramelul. Se lasa sa se raceasca, dupa care se adauga esenta de rom.
Crema:
Frisca lichida si ciocolata rupta bucatele se pun intr-un craticior si se tin la foc, mestecand continuu pana cand se topeste toata ciocolata. Crema se pune apoi intr-un castron si se lasa sa se raceasca, dupa care se tine castronul 10-15 minute la congelator.
Intr-un craticior se caramelizeaza cele 7 linguri de zahar, dupa care se adauga nucile macinate si se amesteca, apoi se intind pe o foaie de copt, lasandu-se sa se raceasca. Dupa ce s-au racit, nucile caramelizate se dau prin robotul de bucatarie pentru a se marunti.
Crema se mixeaza, apoi se adauga nucile caramelizate si se amesteca.
Asamblare:
Se taie blatul in 3, se pune o foaie pe un platou pe care a fost asezat inelul de la forma in care a fost copt blatul, se insiropeaza, se adauga crema, apoi un rand de felii de banana, o alta foaie de blat, care se insiropeaza, crema, inca un rand de felii de banana si la final ultima foaie de blat, care se insiropeaza pe deasupra. Se da torul la frigider pentru cateva ore sau peste noapte. Dupa ce s-a inchegat bine, se desprinde tortul de pe marginile inelului cu ajutorul unui cutit, apoi se scoate.
Se mixeaza frisca, dar nu foarte mult, apoi se adauga cacaoa si zaharul vanilat cernute si se mixeaza in continuare.
Se imbraca tortul cu un strat de frisca, apoi cu ajutorul unui posh se formeaza trandafiri pe el, iar din loc in loc cate o floare mica in varful careia se pune cate o perluta argintie din zahar.
De jur-imprejurul tortului se pun napolitanele-sticksuri zebra taiate pe jumatate, dupa care se formeaza floricele la baza lor, in varful carora se pun perlute argintii din zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort cu ciocolata, nuci si banane" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 27.10.2016 12:18:56
Mulțumesc frumos, dragilor!