Blat:
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, uleiul si esenta de rom si se omogenizeaza. Se pune cacaoa, faina (treptat) si praful de copt si se amesteca aluatul de jos in sus, usor, cu o spatula de silicon. Compozitia se toarna intr-o tava detasabila de 22 cm unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pana cand se rumeneste frumos. Se scoate blatul din cuptor si se lasa sa se racoreasca 10-15 minute, apoi cu ajutorul unui cutit se desprinde de marginile tavii si se scoate din aceasta.
Se lasa sa se raceasca de tot inainte de a-l taia.
Sirop:
Intr-un craticior se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba pana cand se topeste tot caramelul. Se lasa sa se raceasca, dupa care se adauga esenta de rom.
Crema:
Frisca lichida si ciocolata rupta bucatele se pun intr-un craticior si se tin la foc, mestecand continuu pana cand se topeste toata ciocolata. Crema se pune apoi intr-un castron si se lasa sa se raceasca, dupa care se tine castronul 10-15 minute la congelator.
Intr-un craticior se caramelizeaza cele 7 linguri de zahar, dupa care se adauga nucile macinate si se amesteca, apoi se intind pe o foaie de copt, lasandu-se sa se raceasca. Dupa ce s-au racit, nucile caramelizate se dau prin robotul de bucatarie pentru a se marunti.
Crema se mixeaza, apoi se adauga nucile caramelizate si se amesteca.
Asamblare:
Se taie blatul in 3, se pune o foaie pe un platou pe care a fost asezat inelul de la forma in care a fost copt blatul, se insiropeaza, se adauga crema, apoi un rand de felii de banana, o alta foaie de blat, care se insiropeaza, crema, inca un rand de felii de banana si la final ultima foaie de blat, care se insiropeaza pe deasupra. Se da torul la frigider pentru cateva ore sau peste noapte. Dupa ce s-a inchegat bine, se desprinde tortul de pe marginile inelului cu ajutorul unui cutit, apoi se scoate.
Se mixeaza frisca, dar nu foarte mult, apoi se adauga cacaoa si zaharul vanilat cernute si se mixeaza in continuare.
Se imbraca tortul cu un strat de frisca, apoi cu ajutorul unui posh se formeaza trandafiri pe el, iar din loc in loc cate o floare mica in varful careia se pune cate o perluta argintie din zahar.
De jur-imprejurul tortului se pun napolitanele-sticksuri zebra taiate pe jumatate, dupa care se formeaza floricele la baza lor, in varful carora se pun perlute argintii din zahar.
Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfectaServită ca o garnitură rafinată sau ca fel principal încântător, această mâncare de conopidă promite să încânte...
Mancare de conopidaO minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.Prajitura Fanta este o delicioasa si colorata prajitura cu o textura aerata si un gust racoritor de portocale. Prajitura...
Prajitura Fanta - proaspata si racoritoareAceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macIncearca reteta noastra delicioasa de mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra....
Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra
Comentarii