Tort cu Ciocolata cu Lapte

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tort cu Ciocolata cu Lapte

Ingrediente

  • 5 oua
  • 5 tablete x 100 g ciocolata cu lapte
  • 200 g faina
  • 150 g zahar
  • 100 g margarina
  • 250 ml frisca lichida
  • 100 g nuca de cocos
  • 1 lingurita praf de copt
  • 50 ml cafea filtru

Mod de preparare

Blat:
Se bat ouale spuma, apoi se adauga 100 g zahar si mai batem bine 3-4 minute.

Topim margarina 10-15 secunde, la microunde si adaugam peste oua si mai amestecam usor, sa se incorporeze. Turnam faina in ploaie, amestecata inainte cu praful de copt si 2-3 linguri de nuca de cocos.

Topim o tableta de ciocolata, la bain-marie si adaugam peste compozitia de blat. Amestecam sa se incorporeze ciocolata bine.

Ungem cu putina margarina si tapetam cu faina, o forma rotunda cu perete detasabil si turnam usor compozitia de blat.

Coacem in cuptorul incins in prealabil, aproape 25 de minute. Dupa coacere lasam blatul sa se raceasca in forma.

Crema:
Topim 3 tablete de ciocolata, la bain-marie amestecand pana se topeste ciocolata. Lasam sa se raceasca cateva minute, dar nu intr-atat cat sa inceapa sa se intareasca!

Frisca lichida impreuna cu 2 linguri de zahar, se bat pana la intarire si imediat adaugam ciocolata topita. Amestecam bine adaugand si o lingura de nuca de cocos.

Asamblare:
Blatul racit se stropeste bine cu cafea de la filtru. Peste blat turnam usor crema din frisca si ciocolata si o nivelam in mod egal.
e bine sa lasam tortul astfel pregatit la rece cateva ore sau daca avem rabdare, peste noapte la frigider.

Dupa ce crema s-a intarit, se desface cu atentie peretele detasabil si din ultima tableta radem fasii de ciocolata deasupra tortului. Cu un cutit inmuiat in apa fierbinte si sters bine, taiem 8-10 felii de tort.

Tortul a iesit foarte fin si foarte dulce, astfel incat data viitoare voi folosi si putina dulceata de visine!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa