Tort cu Ciocolata cu Lapte

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tort cu Ciocolata cu Lapte

Ingrediente

  • 5 oua
  • 5 tablete x 100 g ciocolata cu lapte
  • 200 g faina
  • 150 g zahar
  • 100 g margarina
  • 250 ml frisca lichida
  • 100 g nuca de cocos
  • 1 lingurita praf de copt
  • 50 ml cafea filtru

Mod de preparare

Blat:
Se bat ouale spuma, apoi se adauga 100 g zahar si mai batem bine 3-4 minute.

Topim margarina 10-15 secunde, la microunde si adaugam peste oua si mai amestecam usor, sa se incorporeze. Turnam faina in ploaie, amestecata inainte cu praful de copt si 2-3 linguri de nuca de cocos.

Topim o tableta de ciocolata, la bain-marie si adaugam peste compozitia de blat. Amestecam sa se incorporeze ciocolata bine.

Ungem cu putina margarina si tapetam cu faina, o forma rotunda cu perete detasabil si turnam usor compozitia de blat.

Coacem in cuptorul incins in prealabil, aproape 25 de minute. Dupa coacere lasam blatul sa se raceasca in forma.

Crema:
Topim 3 tablete de ciocolata, la bain-marie amestecand pana se topeste ciocolata. Lasam sa se raceasca cateva minute, dar nu intr-atat cat sa inceapa sa se intareasca!

Frisca lichida impreuna cu 2 linguri de zahar, se bat pana la intarire si imediat adaugam ciocolata topita. Amestecam bine adaugand si o lingura de nuca de cocos.

Asamblare:
Blatul racit se stropeste bine cu cafea de la filtru. Peste blat turnam usor crema din frisca si ciocolata si o nivelam in mod egal.
e bine sa lasam tortul astfel pregatit la rece cateva ore sau daca avem rabdare, peste noapte la frigider.

Dupa ce crema s-a intarit, se desface cu atentie peretele detasabil si din ultima tableta radem fasii de ciocolata deasupra tortului. Cu un cutit inmuiat in apa fierbinte si sters bine, taiem 8-10 felii de tort.

Tortul a iesit foarte fin si foarte dulce, astfel incat data viitoare voi folosi si putina dulceata de visine!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Tavalita cu Nuca
1
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Tarta frangipane cu pere
2
Dulciuri

Tarta frangipane cu pere

Tarta frangipane cu pere
Tarta cu blat fraged si aromat cu ciupercute si baby spanac
3
Aperitive

Tarta cu blat fraged si aromat cu ciupercute si baby spanac

Tarta cu blat fraged si aromat cu ciupercute si baby spanac
Drob de pui
4
Aperitive

Drob de pui

Drob de pui
Foi Lica cu nuca
5
Dulciuri

Foi Lica cu nuca

Foi Lica cu nuca
Parteneri
Musaca de zucchini (dovlecei) cu carne tocata la cuptor
Bucataras.RO

Musaca de zucchini (dovlecei) cu carne tocata la cuptor

De cateva zile tot imi statea gandul la un preparat de genul acesta. Nu am gasit nici o reteta exact cum imi doream eu, asa...

Musaca de zucchini (dovlecei) cu carne tocata la cuptor
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri