Tort cu Ciocolata cu Lapte

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tort cu Ciocolata cu Lapte

Ingrediente

  • 5 oua
  • 5 tablete x 100 g ciocolata cu lapte
  • 200 g faina
  • 150 g zahar
  • 100 g margarina
  • 250 ml frisca lichida
  • 100 g nuca de cocos
  • 1 lingurita praf de copt
  • 50 ml cafea filtru

Mod de preparare

Blat:
Se bat ouale spuma, apoi se adauga 100 g zahar si mai batem bine 3-4 minute.

Topim margarina 10-15 secunde, la microunde si adaugam peste oua si mai amestecam usor, sa se incorporeze. Turnam faina in ploaie, amestecata inainte cu praful de copt si 2-3 linguri de nuca de cocos.

Topim o tableta de ciocolata, la bain-marie si adaugam peste compozitia de blat. Amestecam sa se incorporeze ciocolata bine.

Ungem cu putina margarina si tapetam cu faina, o forma rotunda cu perete detasabil si turnam usor compozitia de blat.

Coacem in cuptorul incins in prealabil, aproape 25 de minute. Dupa coacere lasam blatul sa se raceasca in forma.

Crema:
Topim 3 tablete de ciocolata, la bain-marie amestecand pana se topeste ciocolata. Lasam sa se raceasca cateva minute, dar nu intr-atat cat sa inceapa sa se intareasca!

Frisca lichida impreuna cu 2 linguri de zahar, se bat pana la intarire si imediat adaugam ciocolata topita. Amestecam bine adaugand si o lingura de nuca de cocos.

Asamblare:
Blatul racit se stropeste bine cu cafea de la filtru. Peste blat turnam usor crema din frisca si ciocolata si o nivelam in mod egal.
e bine sa lasam tortul astfel pregatit la rece cateva ore sau daca avem rabdare, peste noapte la frigider.

Dupa ce crema s-a intarit, se desface cu atentie peretele detasabil si din ultima tableta radem fasii de ciocolata deasupra tortului. Cu un cutit inmuiat in apa fierbinte si sters bine, taiem 8-10 felii de tort.

Tortul a iesit foarte fin si foarte dulce, astfel incat data viitoare voi folosi si putina dulceata de visine!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia