Tort cu ciocolata

Portii
16
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
ridicata
Tort cu ciocolata

Ingrediente

  • Fiindca astazi este o zi a iubirii am zis ca as putea sa sarbatoresc si eu iubirea pentru ciocolata si am pregatit un tort cu multa ciocolata!
  • Ingrediente pentru blat:
  • -7 oua,
  • -150 gr.unt,
  • -7 linguri zahar pudra,
  • -7 linguri faina de grau,
  • -1 plic zahar vanilat,
  • -1 plic praf de copt,
  • -150 gr.ciocolata,
  • -1 varf de cutit de sare.
  • Ingrediente pentru crema:
  • -500 gr.smantana cu grasime 30%,
  • -250 gr,ciocolata,
  • -100 gr.unt.
  • Ingrediente pentru forme si ornare:
  • -100 gr.ciocolata.
  • Ingrediente pentru insiropare:
  • -300 ml.suc de mere natural 100%.

Mod de preparare

Mod de preparare pentru blat:
-Se separa albusurile de galbenusuri.albusurile se mixeaza la robot cu putina sare.
-Se topeste ciocolata la bain marie,se adauga untul la temperatura camerei,zaharul si se mixeaza cu un mixer de mana,dupa omogenizare se adauga galbenusurile,zaharul vanilat si se continua mixarea.
-Se amesteca faina de grau cu praful de copt,se adauga peste compozitia de ciocolata si se amesteca usor cu o paleta pana cand se incorporeaza faina,apoi se toarna albusurile spuma si se amesteca usor cu paleta de sus in jos.
-Intr-o tava rotunda se pune hartie de copt,se toarna compozitia in tava si se da tava la cuptorul incalzit deja,la foc potrivit pentru circa o ora.Se verifica cu o scobitoare sa se vada daca s-a copt si daca nu ramane compozitie pe scobitoare inseamana ca este copt.Se scoate tava din cuptor si se lasa in tava pe aragaz sa se racoreasca.dupa care se va taia in trei foi.
Mod de preparare pentru crema:
-Se pune smantana pe bain marie si se lasa sa ajunga la punctul de fierbere,se adauga ciocolata in bucati si se amesteca usor pana la incorporare si la final se adauga si untul.Se omogenizeaza compozitia si se da vasul la frigider pentru cxirca 15 minute dupa care se poate folosi.
Mod de pregatire pentru tort:
-Se pune o foaie de blat intr-o tava,se umezeste cu sirop de mere,se pun cateva linguri de crema de ciocolata,se intrinde cu o spatula.Se mai pune inca o foaie de blat,se insiropeaza,se unge cu crema de ciocolata si se continua operatiunea cu foaia de blat,sirop si crema de ciocolata,de aceasta data se va pune toata crema si se va intinde peste tort dar si pe marginile tortului.
Mod de preparare a formelor de ciocolata:
-Se rup bucatelele de ciocolata si se pun intr-o punguta de ceolofan mai rezistent,se rasuceste punguta pana langa ciocolata,se prinde punguta cu un clestisor de rufe si se pune punguta la bain marie sa se topeasca,dupa ce se topeste se fac diferite forme si cu restul de ciocolata se orneaza pe marginea tortului.Formele de ciocolata se pun la congelator sa se intareasca,se pune si torul la frigider sa se racoreasca si dupa vreo 15 minute se orneaza cu figurine.Sa aveti pofta si la pofta dragilor la un tort cu multa ciocolata!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Pizza Fara Blat
1
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Salata de Paste
2
Paste

Salata de Paste

Salata de Paste
Prajitura cu Mere
3
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
5
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Parteneri
Zacusca de macrou
Bucataras.RO

Zacusca de macrou

Prima data am vazut acest fel de zacusca anul trecut, la Ina-bucataras dragalas si am stiut din start ca o sa-mi placa, dar...

Zacusca de macrou
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti