Mod de preparare pentru blat:
-Se separa albusurile de galbenusuri.albusurile se mixeaza la robot cu putina sare.
-Se topeste ciocolata la bain marie,se adauga untul la temperatura camerei,zaharul si se mixeaza cu un mixer de mana,dupa omogenizare se adauga galbenusurile,zaharul vanilat si se continua mixarea.
-Se amesteca faina de grau cu praful de copt,se adauga peste compozitia de ciocolata si se amesteca usor cu o paleta pana cand se incorporeaza faina,apoi se toarna albusurile spuma si se amesteca usor cu paleta de sus in jos.
-Intr-o tava rotunda se pune hartie de copt,se toarna compozitia in tava si se da tava la cuptorul incalzit deja,la foc potrivit pentru circa o ora.Se verifica cu o scobitoare sa se vada daca s-a copt si daca nu ramane compozitie pe scobitoare inseamana ca este copt.Se scoate tava din cuptor si se lasa in tava pe aragaz sa se racoreasca.dupa care se va taia in trei foi.
Mod de preparare pentru crema:
-Se pune smantana pe bain marie si se lasa sa ajunga la punctul de fierbere,se adauga ciocolata in bucati si se amesteca usor pana la incorporare si la final se adauga si untul.Se omogenizeaza compozitia si se da vasul la frigider pentru cxirca 15 minute dupa care se poate folosi.
Mod de pregatire pentru tort:
-Se pune o foaie de blat intr-o tava,se umezeste cu sirop de mere,se pun cateva linguri de crema de ciocolata,se intrinde cu o spatula.Se mai pune inca o foaie de blat,se insiropeaza,se unge cu crema de ciocolata si se continua operatiunea cu foaia de blat,sirop si crema de ciocolata,de aceasta data se va pune toata crema si se va intinde peste tort dar si pe marginile tortului.
Mod de preparare a formelor de ciocolata:
-Se rup bucatelele de ciocolata si se pun intr-o punguta de ceolofan mai rezistent,se rasuceste punguta pana langa ciocolata,se prinde punguta cu un clestisor de rufe si se pune punguta la bain marie sa se topeasca,dupa ce se topeste se fac diferite forme si cu restul de ciocolata se orneaza pe marginea tortului.Formele de ciocolata se pun la congelator sa se intareasca,se pune si torul la frigider sa se racoreasca si dupa vreo 15 minute se orneaza cu figurine.Sa aveti pofta si la pofta dragilor la un tort cu multa ciocolata!
Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii