Tort cu capsune si crema de ciocolata alba

Portii
12
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Tort cu capsune si crema de ciocolata alba

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 6 oua
  • 6 linguri apa
  • 11 linguri zahar
  • 9 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
  • unt pentru uns tava
  • Pentru crema
  • 4 galbenusuri
  • 300 g margarina Rama Maestro
  • 225 g zahar (eu am folosit zahar pudra)
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 150 g ciocolata alba
  • Pentru sirop
  • 250 ml apa
  • 150 g zahar
  • 1 fiola esenta de rom
  • Pentru ornat
  • 5-6 cirese
  • circa 500 g capsune
  • 150 g fistic

Mod de preparare

Blatul
Separam albusurile de galbenusuri.
Peste albusuri adaugam un praf de sare si mixam bine pana cand compozitia isi dubleaza volumul si devine spumoasa.
Adaugam zaharul ,in ploaie,si mixam pana cand zaharul este complet dizolvat.Adaugam si zaharul vanilat.
Adaugam apa, lingura cu lingura ,si amestecam cu o lingura de lemn de jos in sus(NU circular).
Incorporam galbenusurile, amestecand la fel ca mai sus.
Cernem faina.
Cernem cacao.
Incorporam atat faina cat si cacao in amestecul de mai sus ,amestecand usor pentru o buna omogenizare.

Ungem o forma rotunda ,cu diametrul de 24 cm. cu unt si apoi o captusim cu hartie de copt.
Presam usor astfel incat hartia sa se lipeasca atat de fundul tavii cat si de peretii acesteia.
Turnam compozitia in tava si nivelam cu ajutorul unei linguri.

Introducem tava in cuptorul preincalzit si coacem la 165 grade pana cand blatul trece testul scobitorii(circa 30-40 min).
Nu trebuie sa deschidem usa cuptorului in timpul coacerii ,cel putin in primele 15 min.
Scoatem tava din cuptor si lasam blatul sa se raceasca.


Cand blatul este rece il scoatem din tava,indepartam hartia de copt si il taiem in 2.

Crema
Mixam galbenusurile cu zaharul (adaugat in ploaie) si zaharul vanilat pana se albesc.
Acest amestec se pune pe baie de abur si se tine pana se ingroasa(fara a da in clocot!!!).
Se trage de pe foc si se lasa la racit.
Se rupe ciocolata bucatele si se topeste cu margarina la foc mic.
Se lasa sa se racoreasca si apoi se mixeaza pana obtinem un amestec cremos.
Acest amestec il adaugam in crema de oua si amestecam pentru o buna omogenizare.

Siropul
Zaharul impreuna cu apa se pun la fiert timp de 3 min
Se lasa sa racesca complet.
Dupa racire adaugam esenta de rom si amestecam bine.
Asamblare
Se aseaza pe un platou primul blat insiropat.
Intindem 1/3 din crema deasupra blatului.
Peste crema asezam capsuni feliate(atatea cat sa acopere blatul).
Apasam usor fructele astfel incat sa intre putin in crema.

Peste capsuni punem 1/3 crema si nivelam.

Asezam celalalt blat insiropat.
Cu crema ramasa imbracam tortul atat deasupra cat si pe lateral.
Deasupra decoram cu capsuni feliate si cateva cirese iar pe lateral se imbraca in fistic pisat in piulita.
Se da la rece pentru cateva ore.

Se feliaza si se serveste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
2
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Salam de biscuiţi reţetă
4
Dulciuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă
Prajitura Tosca
5
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Parteneri
Desert prajitura cu visine si ciocolata
Bucataras.RO

Desert prajitura cu visine si ciocolata

Această prăjitură mi s-a părut de vis. A ieșit foarte pufoasă, cremoasă și delicioasă. Crema de vișine a ieșit...

Desert prajitura cu visine si ciocolata
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Gustos.RO

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele.

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin