Blatul:
Se separa intr-un vas albusurile de galbenus. se pune praf de copt se stinge cu putin otet si pune un praf de sare si se bat foarte bine spuma. Se adauga treptat zahar. Dupa ce zaharul este topit se pune faina alba care se amesteca cu lingura de lemn, nuca, zaharul vanilat si esnta de rom.
Se preincalzeste cuptorul la 180C si se ia o tava rotunda, se unge bine cu unt si se tapeteaza cu faina. Se da la cuptor timp de 20 min. Se lasa la racit 2-3 ore.
Intre timp se prepara siropul din esenta de rom, zahar si apa care trebuie sa fiarba dupa care se lasa la racit.
Crema:
Se freaca bine untul pana de vine spuma, se pune zahar, se amesteca pana se topeste acesta. Branza de vaca se adauga treptat, apoi se pune cafeaua si in caz de nevoie se mai adauga zahar. Se lasa la rece pana se umple tortul.
Dupa ce s-a racit blatul se taie in 3 parti. Pe fiecare parte se toarna sirop se aseaza un strat de fructe si unul de crema. Pe deasupra se toarna glazura fierbinte si peste glazura se aseaza cateva fructe taiate marunt pentru decor.
Glazura se face pe foc intro craticioara in care se aseaza ciocolata rupta marunt impreuna cu apa si cubuletul de unt.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorFicateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparatPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii