Blatul:
Se separa intr-un vas albusurile de galbenus. se pune praf de copt se stinge cu putin otet si pune un praf de sare si se bat foarte bine spuma. Se adauga treptat zahar. Dupa ce zaharul este topit se pune faina alba care se amesteca cu lingura de lemn, nuca, zaharul vanilat si esnta de rom.
Se preincalzeste cuptorul la 180C si se ia o tava rotunda, se unge bine cu unt si se tapeteaza cu faina. Se da la cuptor timp de 20 min. Se lasa la racit 2-3 ore.
Intre timp se prepara siropul din esenta de rom, zahar si apa care trebuie sa fiarba dupa care se lasa la racit.
Crema:
Se freaca bine untul pana de vine spuma, se pune zahar, se amesteca pana se topeste acesta. Branza de vaca se adauga treptat, apoi se pune cafeaua si in caz de nevoie se mai adauga zahar. Se lasa la rece pana se umple tortul.
Dupa ce s-a racit blatul se taie in 3 parti. Pe fiecare parte se toarna sirop se aseaza un strat de fructe si unul de crema. Pe deasupra se toarna glazura fierbinte si peste glazura se aseaza cateva fructe taiate marunt pentru decor.
Glazura se face pe foc intro craticioara in care se aseaza ciocolata rupta marunt impreuna cu apa si cubuletul de unt.
Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioaseTarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaSalata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasaGogoșarii și conopida la oțet sunt apreciati pentru gustul lor bogat si acrisor, care poate fi savurat atat ca o gustare...
Gogosari si conopida la otet - insoteste minunat preparate calde si reciProbabil putinele sunt momentele care se pot compara cu Duminica Pastelui, cu linistea unei mese in familie, cu oua vopsite,...
Pasca cu branza si stafideAm facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggiIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii