Tort cu Branzica de Vaci si Stafide

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 8 oua
  • 9 linguri zahar
  • 5 linguri faina alba
  • 4 linguri nuca macinata
  • 8 linguri ulei
  • praf de copt
  • zahar vanilat
  • esenta de rom
  • Pentru sirop:
  • 1 esenta de rom
  • zahar
  • apa fierbinte
  • Pentru crema
  • 100 g branza vaca
  • 1 unt
  • 2 lingurite de cafea inca sau nes
  • 150 gzahar
  • Pentru glazura:
  • 200 g ciocolata neagra
  • 5 linguri se apa
  • 1 cub de unt
  • Pentru umplutura
  • fructe confiate taiate marunt (caise, cirese, prune) si rahat

Mod de preparare

Blatul:
Se separa intr-un vas albusurile de galbenus. se pune praf de copt se stinge cu putin otet si pune un praf de sare si se bat foarte bine spuma. Se adauga treptat zahar. Dupa ce zaharul este topit se pune faina alba care se amesteca cu lingura de lemn, nuca, zaharul vanilat si esnta de rom.

Se preincalzeste cuptorul la 180C si se ia o tava rotunda, se unge bine cu unt si se tapeteaza cu faina. Se da la cuptor timp de 20 min. Se lasa la racit 2-3 ore.

Intre timp se prepara siropul din esenta de rom, zahar si apa care trebuie sa fiarba dupa care se lasa la racit.

Crema:
Se freaca bine untul pana de vine spuma, se pune zahar, se amesteca pana se topeste acesta. Branza de vaca se adauga treptat, apoi se pune cafeaua si in caz de nevoie se mai adauga zahar. Se lasa la rece pana se umple tortul.

Dupa ce s-a racit blatul se taie in 3 parti. Pe fiecare parte se toarna sirop se aseaza un strat de fructe si unul de crema. Pe deasupra se toarna glazura fierbinte si peste glazura se aseaza cateva fructe taiate marunt pentru decor.

Glazura se face pe foc intro craticioara in care se aseaza ciocolata rupta marunt impreuna cu apa si cubuletul de unt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Briose cu afine - reteta de briose pufoase
Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Cartofi boieresti - simplu si bun
Cele mai apreciate rețete
Rulada cu biscuiti, fineti si cocos
2
Dulciuri

Rulada cu biscuiti, fineti si cocos

Rulada cu biscuiti, fineti si cocos
Placinta cu iaurt
3
Dulciuri

Placinta cu iaurt

Placinta cu iaurt
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
5
Dulciuri

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.

O minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
Parteneri
Coulis de capsuni
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent. citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!