Tort cu Branzica de Vaci si Stafide

Postat pe: 16-06-2010
(0)

Ingrediente

Pentru blat:
8 oua
9 linguri zahar
5 linguri faina alba
4 linguri nuca macinata
8 linguri ulei
praf de copt
zahar vanilat
esenta de rom
Pentru sirop:
1 esenta de rom
zahar
apa fierbinte
Pentru crema
100 g branza vaca
1 unt
2 lingurite de cafea inca sau nes
150 gzahar
Pentru glazura:
200 g ciocolata neagra
5 linguri se apa
1 cub de unt
Pentru umplutura
fructe confiate taiate marunt (caise, cirese, prune) si rahat

Mod de preparare

Blatul:
Se separa intr-un vas albusurile de galbenus. se pune praf de copt se stinge cu putin otet si pune un praf de sare si se bat foarte bine spuma. Se adauga treptat zahar. Dupa ce zaharul este topit se pune faina alba care se amesteca cu lingura de lemn, nuca, zaharul vanilat si esnta de rom.

Se preincalzeste cuptorul la 180C si se ia o tava rotunda, se unge bine cu unt si se tapeteaza cu faina. Se da la cuptor timp de 20 min. Se lasa la racit 2-3 ore.

Intre timp se prepara siropul din esenta de rom, zahar si apa care trebuie sa fiarba dupa care se lasa la racit.

Crema:
Se freaca bine untul pana de vine spuma, se pune zahar, se amesteca pana se topeste acesta. Branza de vaca se adauga treptat, apoi se pune cafeaua si in caz de nevoie se mai adauga zahar. Se lasa la rece pana se umple tortul.

Dupa ce s-a racit blatul se taie in 3 parti. Pe fiecare parte se toarna sirop se aseaza un strat de fructe si unul de crema. Pe deasupra se toarna glazura fierbinte si peste glazura se aseaza cateva fructe taiate marunt pentru decor.

Glazura se face pe foc intro craticioara in care se aseaza ciocolata rupta marunt impreuna cu apa si cubuletul de unt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort cu Branzica de Vaci si Stafide" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort cu Branzica de Vaci si Stafide