Ingrediente
● blat: |
● 175 gr unt |
● 175 gr zahar |
● esenta de vanilie |
● 3 oua |
● 150 -175 gr faina |
● 1 lingurita praf de copt |
● 1,5 linguri cacao |
● crema 1: |
● 250 gr nuca macinata |
● 250 gr smantana |
● 1 foaie de gelatina |
● 100 gr gem/jeleu/fructe uscate 100 gr zahar |
● crema 2: |
● 250 gr smantana |
● 250 gr nuca de cocos |
● 200 gr zahar pudra |
● 1 foaie de gelatina |
● 3 linguri cacao |
● Struguri |
● sirop de zahar |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
3h
O sa va surprind cu un tort - ma stiti - cu greu ma apuc eu de torturi (accent pe u si nu pe o ...) Dar m-am gandit sa va felicit pentru anisorii petrecuti in eter - meritati un tort aniversar si, nefiind prezenta la data respectiva, cu atat mai mult!!!
a iesit cam ciudat tortul meu - am avut mai mult inspiratie decat maiestrie asa ca am improvizat chestii, fara prea multa grija la cantitati. Acum, la redare, ma simt pusa la colt - improvizez a doua oara, scriind din memorie. Ca reteta propriuzisa nu am ...
Pentru decor: nuca prajita si toacata grob, nuca de cocos, ciocolata amaruie rasa, boabe de strugure
Asadar, blatul se face foarte usor, clasic: frecati untul pana la inspumare, adaugati zaharul, mai frecati nitel si strecurati pe rand cele trei oua, picurati esenta de vanilie. Cand zaharul este de tot topit si ouale incorporate perfect adaugati faina cernuta in prealabil si amestestecata cu praful de copt.
Impartiti aluatul in doua si adaugati intr-una din parti, cacao cernuta. Ungeti cu unt o forma cu pereti detasabili si turnati cele doua compozitii. Plimbati-va cu varful unui cutit prin aluat ca sa obtineti forme marmorate.
Dati la cuptor pentru 30 de minute, la 180 de grade.
crema 1 - amestecati smantana cu nuca macinata si fructele sau gemul preferat. Dizolvati gelatina in sirop de zahar si adaugati-o la smantana. Lasati-o la racit.
crema 2 - amestecati cantitati egale de smantana si nuca de cocos, zaharul pudra si gelatina dizolvata. Raciti.
Scoateti blatul din forma, lasati-l sa se raceasca la temperatura bucatariei si apoi taiati-l in trei felii egale; insiropati (eu am folosit smeurata indoita cu apa, haha) si incepeti a le umple cu prima crema. Puneti deasupra fiecarui strat de crema, boabe de strugure.
Daca nu aveti timp sau rabdare sa se raceasca suficient crema, puteti sa va ajutati de un un carton pus in jurul blatului - chiar si pentru a avea un tort perfect aliniat, si dupa fiecare strat de crema puneti la rece inainte de a adauga urmatoarea felie de blat si crema aferenta. Eu asa am facut. Puneti intreaga alcatuire in frigider peste noapte.
A doua zi scoateti tortul si-l imbracati in crema a doua, nivelati si ornati cum va taie capul. Cum m-a taiat pe mine capul? Uite asa:
[Paranteza mare! n-o sa va vina sa credeti - exact in ziua cand m-am hotarat eu sa va fac un tort aniversar, tumna strecurasem smeurata si am tras-o la sticlute. Atata m-am tot invartit in jurul strecuratoarei cu boabele de smeura ramase, cand pe dreapta cand pe stanga, pana cand ... am pus in crema tortului o parte din ele - alcoolizate bineee, hehe - pe langa nuca deci ... a iesit un tort pentru adulti, trebuia sa ma gandesc ... abia de-am reusit sa-l dovedim cu vecini cu tot, pfuuiii ... Dar fu atat de bun la gust incat am pus la congelator restul de smeura pentru un viitor stralucit - unele chestii se descopera din intamplare ... Inchid paranteza. ] Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort Ciudat - cu Crema de Smantana si Struguri" nu uita sa ii faci un review.
a iesit cam ciudat tortul meu - am avut mai mult inspiratie decat maiestrie asa ca am improvizat chestii, fara prea multa grija la cantitati. Acum, la redare, ma simt pusa la colt - improvizez a doua oara, scriind din memorie. Ca reteta propriuzisa nu am ...
Pentru decor: nuca prajita si toacata grob, nuca de cocos, ciocolata amaruie rasa, boabe de strugure
Asadar, blatul se face foarte usor, clasic: frecati untul pana la inspumare, adaugati zaharul, mai frecati nitel si strecurati pe rand cele trei oua, picurati esenta de vanilie. Cand zaharul este de tot topit si ouale incorporate perfect adaugati faina cernuta in prealabil si amestestecata cu praful de copt.
Impartiti aluatul in doua si adaugati intr-una din parti, cacao cernuta. Ungeti cu unt o forma cu pereti detasabili si turnati cele doua compozitii. Plimbati-va cu varful unui cutit prin aluat ca sa obtineti forme marmorate.
Dati la cuptor pentru 30 de minute, la 180 de grade.
crema 1 - amestecati smantana cu nuca macinata si fructele sau gemul preferat. Dizolvati gelatina in sirop de zahar si adaugati-o la smantana. Lasati-o la racit.
crema 2 - amestecati cantitati egale de smantana si nuca de cocos, zaharul pudra si gelatina dizolvata. Raciti.
Scoateti blatul din forma, lasati-l sa se raceasca la temperatura bucatariei si apoi taiati-l in trei felii egale; insiropati (eu am folosit smeurata indoita cu apa, haha) si incepeti a le umple cu prima crema. Puneti deasupra fiecarui strat de crema, boabe de strugure.
Daca nu aveti timp sau rabdare sa se raceasca suficient crema, puteti sa va ajutati de un un carton pus in jurul blatului - chiar si pentru a avea un tort perfect aliniat, si dupa fiecare strat de crema puneti la rece inainte de a adauga urmatoarea felie de blat si crema aferenta. Eu asa am facut. Puneti intreaga alcatuire in frigider peste noapte.
A doua zi scoateti tortul si-l imbracati in crema a doua, nivelati si ornati cum va taie capul. Cum m-a taiat pe mine capul? Uite asa:
[Paranteza mare! n-o sa va vina sa credeti - exact in ziua cand m-am hotarat eu sa va fac un tort aniversar, tumna strecurasem smeurata si am tras-o la sticlute. Atata m-am tot invartit in jurul strecuratoarei cu boabele de smeura ramase, cand pe dreapta cand pe stanga, pana cand ... am pus in crema tortului o parte din ele - alcoolizate bineee, hehe - pe langa nuca deci ... a iesit un tort pentru adulti, trebuia sa ma gandesc ... abia de-am reusit sa-l dovedim cu vecini cu tot, pfuuiii ... Dar fu atat de bun la gust incat am pus la congelator restul de smeura pentru un viitor stralucit - unele chestii se descopera din intamplare ... Inchid paranteza. ] Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort Ciudat - cu Crema de Smantana si Struguri" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Mancare de praz cu limba si masline
Bulgur cu midii, caracatita si ceapa verde
Bulgur cu ciuperci si porumb marinat
Rigatoni cu pui, ciuperci si legume – One Pot Pasta
Scoici, surimi si peste in sos de vin
Taci si-nghite
Placinte cu branza sarata
Tarta aperitiv cu rosii, feta si rucola
Mancare de conopida
Cele mai noi discutii de pe forum
-
slabit, slabit si iar slabit
Cure de slabire / Autor: ramonici
-
Scoici, surimi si peste in sos de vin
Usor de gatit / Autor: panacris
-
Rigatoni cu pui, ciuperci si legume – One Pot Pasta
Retete preferate / Autor: panacris
-
Bulgur cu ciuperci si porumb marinat
Sanatate - diete si regimuri alimentare / Autor: panacris
-
Bulgur cu midii, caracatita si ceapa verde
Sanatate - diete si regimuri alimentare / Autor: panacris
-
Mancare de praz cu limba si masline
Usor de gatit / Autor: madi_marin