Tort Ciocolata cu Crema Ganache Alba

Complexitate
redusa
Tort Ciocolata cu Crema Ganache Alba

Ingrediente

  • blat :
  • 6 oua
  • 4 linguri cacao
  • 180 apa clocotita
  • 300 gr zahar
  • 120 ml ulei
  • 280 gr faina
  • 1 praf de copt
  • crema :
  • 400 ml frisca
  • 400 gr ciocolata alba
  • 5 gr gelatina

Mod de preparare

Se pune cacaoa intr-un castron mai mic si se adauga apa clocotita peste se mesteca bine cu telul sa nu faca cocoloase.

Albusurile se bat spuma cu 150 gr zahar, galbenusurile se bat si ele cu restul de zahar 150 gr si peste acestea se pune uleiul batand bine cu mixterul pana sa incorporat complet in galbenusuri se adauga cacaoa care intre timp sa racit si la urma faina cu praful de copt amestecand bine.

Dupa care se adauga albusurile mestecand cu o lingura de lemn de sus in jos incet pana sau incorporat complet. Se unge o forma cu unt si se tapeteaza cu faina se da la cuptor pentru 40 min la foc mic, forma de 28 cm. Iese un blat foarte pufos nu e nevoie sa il insiropati.

Crema ganache. Frisca se pune intr-o cratita pe baie de aburi cand este fierbinte se adauga ciocolata se lasa se se topeasca si se omogenizeaza bine se lasa la fiert 4 min amestecand continuu, dupa care se ia de pe foc si se adauga gelatina se mesteca bine si se lasa la racit, se da la frigider pana a doua zi.

A doua zi se taie blatul in trei, crema se bate cu mixterul se umple tortul si se orneaza dupa placere.
Este un tort inventat de mine combinand doua retete de prajituri, e delicios

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Cele mai apreciate rețete
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
2
Conserve, muraturi

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa

Salata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
Gogosari in sos de mustar cu otet
3
Conserve, muraturi

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Zacusca de vinete cu ciuperci
5
Conserve, muraturi

Zacusca de vinete cu ciuperci

Zacusca de vinete cu ciuperci
Parteneri
Tarta spiralata cu legume
Bucataras.RO

Tarta spiralata cu legume

retete pascale Pentru masa de Paște cred că ar fi foarte potrivită și această tartă, care e delicioasă.  E ceva...

Tarta spiralata cu legume
Placinta quatro formaggi
Culinar.RO

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia