Avem nevoie de o forma pentru tort cu un diametru de 22 cm sau 24 cm pe care il tapetam cu folie de plastic (eu am pus folia de aluminiu caci numai asta am avut la indemana) si il ungem apoi bine cu rama sau ulei.
Biscuitii ii macinam si ii amestecam apoi cu cele 150 gr Rama topita. Aceasta compozitie o turnam in forma tapetata, o uniformizam prin presare pe fundul si marginea formei de tort si apoi il dam la congelator pentru 20 minute. In acest timp ne ocupam de crema. Dizolvam gelatina in 100 ml apa, apoi o punem la incalzit pana se dizolva.
Branza, cele 10 linguri de zahar, zaharul vanilat si zeama de lamaie le mixam cu mixerul pana devine spuma, adaugam 50 ml gelatina dizolvata si racita. Batem spuma frisca, adaugam la ea intaritorul de frisca si apoi o adaugam la compozitia de branza amestecand incet pana se omogenizeaza.
Visinele (sau zmeura, capsuni etc.) le punem in blender cu 2 linguri zahar si le turmixam, apoi adaugam la acesta restul de gelatina ramasa.
Scoatem din congelator forma in care am pus aluatul de biscuiti, turnam peste compozitia de branza si deasupra turnam compozitia de fructe mixate. Cu ajutorul unei cozi de la o lingura de lemn facem cercuri concentrice care se aseamana cu un ciclon. Se lasa cel putin 4 ore la congelator, apoi se poate pune la frigider si se poate servi.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii