Tort `Ciclon` - Orvenyes Turotorta

Complexitate
redusa
Tort `Ciclon` - Orvenyes Turotorta

Ingrediente

  • Blat :
  • 250 g bicuiti cu vanilie sau cocos
  • 150 g rama topit
  • Crema:
  • 100 ml apa
  • 2 pachet gelatina fina (1 pachet = 10 gr)
  • 800 g branza dulce
  • 50 ml zeama de lamaie
  • 10 linguri zahar
  • 2-3 plicuri zahar vanilat
  • 300 ml frisca
  • 1 plic intaritor frisca
  • 250 g visine(din compot, proaspete, sau zmeura)

Mod de preparare

Avem nevoie de o forma pentru tort cu un diametru de 22 cm sau 24 cm pe care il tapetam cu folie de plastic (eu am pus folia de aluminiu caci numai asta am avut la indemana) si il ungem apoi bine cu rama sau ulei.

Biscuitii ii macinam si ii amestecam apoi cu cele 150 gr Rama topita. Aceasta compozitie o turnam in forma tapetata, o uniformizam prin presare pe fundul si marginea formei de tort si apoi il dam la congelator pentru 20 minute. In acest timp ne ocupam de crema. Dizolvam gelatina in 100 ml apa, apoi o punem la incalzit pana se dizolva.

Branza, cele 10 linguri de zahar, zaharul vanilat si zeama de lamaie le mixam cu mixerul pana devine spuma, adaugam 50 ml gelatina dizolvata si racita. Batem spuma frisca, adaugam la ea intaritorul de frisca si apoi o adaugam la compozitia de branza amestecand incet pana se omogenizeaza.

Visinele (sau zmeura, capsuni etc.) le punem in blender cu 2 linguri zahar si le turmixam, apoi adaugam la acesta restul de gelatina ramasa.

Scoatem din congelator forma in care am pus aluatul de biscuiti, turnam peste compozitia de branza si deasupra turnam compozitia de fructe mixate. Cu ajutorul unei cozi de la o lingura de lemn facem cercuri concentrice care se aseamana cu un ciclon. Se lasa cel putin 4 ore la congelator, apoi se poate pune la frigider si se poate servi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Tavalita cu Nuca
1
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Drob de pui
2
Aperitive

Drob de pui

Drob de pui
Gofre cu zmeura
4
Dulciuri

Gofre cu zmeura

Gofre cu zmeura
Briose cu afine, prune, crocant de migdale si topping de frisca aromatizata
5
Dulciuri

Briose cu afine, prune, crocant de migdale si topping de frisca aromatizata

Briosele cu fructe sunt o gustare minunata atat pentru cei mici cat si pentru cei mari!

Briose cu afine, prune, crocant de migdale si topping de frisca aromatizata
Parteneri
Deserturi fursecuri motate
Bucataras.RO

Deserturi fursecuri motate

Mi-am amintit cum ne rasfata mamaia cu diverse bunatati, printre care si aceste fursecuri, retata exact nu o mai stiu ca eram...

Deserturi fursecuri motate
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri