Tort cadou

Portii
20
Timp pregatire
180 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
medie
Tort cadou

Ingrediente

  • Blat de bezea:
  • 6 albusuri
  • un praf de sare
  • 140 g alune coapte nesarate
  • 2 linguri amidon
  • 140 g zahar
  • Blat de morcov:
  • 3 oua
  • 80 g zahar
  • 70 g alune
  • 50 g morcov ras marunt
  • 25 g unt
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • Crema de vanilie:
  • 6 galbenusuri
  • 4 linguri zahar pudra
  • 3 linguri amidon
  • 500 ml lapte
  • 200 g unt 82% grasime
  • vanilie
  • Crema de branza:
  • 400 g crema de branza
  • 3 linguri zahar pudra
  • Krantz de alune:
  • 200 g alune coapte fara sare
  • 100 g zahar
  • 100 g cicolata alba
  • 500 ml smantana pt frisca 33% grasime

Mod de preparare

Pentru blatul de bezea, mixam albusurile spuma cu praful de sare. Adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Amestecand usor cu o paleta, adaugam alunele coapte macinate amestecate cu amidonul. Turnam compozitia in tava in care am pus hartie de copt si coacem la foc mediu, pana se rumeneste bine si devine crocanta.

Puteti coace un singur blat intr-o tava mai mare sau doua blaturi in aceeasi tava. Eu am copt intr-o tava mai mare si apoi l-am taiat in doua, pentru a obtine doua blaturi de marimea dorita.

Pentru blatul de morcov, mixam albusurile spuma cu praful de sare si apoi cu zaharul. Separat frecam galbenusurile, peste care adaugam untul topit si apoi morcovul ras marunt. Peste galbenusuri, adaugam albusurile spuma, apoi alunele coapte macinate amestecate cu praful de copt. Punem compozitia in tava cu hartie de copt si introducem in cuptorul incins, pentru 40-45 de minute.

Pentru crema de vanilie, amestecam galbenusurile cu zaharul si amidonul, apoi adaugam treptat laptele, amestecand bine cu telul. Punem vasul la foc mic si fierbem pana se ingroasa, amestecand continuu. Dupa ce se raceste complet, amestecam crema cu 200 g unt moale. Punem untul in crema treptat, amestecand cu telul.

Pentru crema de branza, mixam smantana pentru frisca, adaugam zahar pudra dupa gust. Daca este nevoie, adaugam si un plic de intaritor de frisca. Amestecam usor frisca batuta cu crema de branza.

Pentru krantz-ul de alune, caramelizam zaharul, adaugam alunele coapte si repede rasturnam continutul pe o planseta umezita. Maruntim alunele caramelizate, cu ajutorul unui sucitor.

Pentru asamblare, asezam un blat de bezea, crema de vanilie si krantz, blatul de morcov, crema de branza si krantz, ultimul blat de bezea. Imbracam tot tortul in crema de branza. Am pus doua folii de aluminiu peste tort, pentru a imita forma panglicilor care leaga un cadou. Am imbracat tot tortul in krantz, apoi am indepartat folia si, pe fasiile ramase albe, am asezat 3 figurine cadou pe care le-am facut din ciocolata alba topita.

Pentru funda de cadou (care la mine a iesit mai mult un fluturas ) am topit ciocolata alba, peste care am presarat krantz de alune.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
4
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Desert prajitura cu nuci si crema caramel
Bucataras.RO

Desert prajitura cu nuci si crema caramel

Am achiziționat o cutie mare de lapte condensat caramelizat și am zis că ar fi păcat să nu pregătesc ceva bun cu ea....

Desert prajitura cu nuci si crema caramel
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola