Tort cadou

Portii
20
Timp pregatire
180 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
medie
Tort cadou

Ingrediente

  • Blat de bezea:
  • 6 albusuri
  • un praf de sare
  • 140 g alune coapte nesarate
  • 2 linguri amidon
  • 140 g zahar
  • Blat de morcov:
  • 3 oua
  • 80 g zahar
  • 70 g alune
  • 50 g morcov ras marunt
  • 25 g unt
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • Crema de vanilie:
  • 6 galbenusuri
  • 4 linguri zahar pudra
  • 3 linguri amidon
  • 500 ml lapte
  • 200 g unt 82% grasime
  • vanilie
  • Crema de branza:
  • 400 g crema de branza
  • 3 linguri zahar pudra
  • Krantz de alune:
  • 200 g alune coapte fara sare
  • 100 g zahar
  • 100 g cicolata alba
  • 500 ml smantana pt frisca 33% grasime

Mod de preparare

Pentru blatul de bezea, mixam albusurile spuma cu praful de sare. Adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Amestecand usor cu o paleta, adaugam alunele coapte macinate amestecate cu amidonul. Turnam compozitia in tava in care am pus hartie de copt si coacem la foc mediu, pana se rumeneste bine si devine crocanta.

Puteti coace un singur blat intr-o tava mai mare sau doua blaturi in aceeasi tava. Eu am copt intr-o tava mai mare si apoi l-am taiat in doua, pentru a obtine doua blaturi de marimea dorita.

Pentru blatul de morcov, mixam albusurile spuma cu praful de sare si apoi cu zaharul. Separat frecam galbenusurile, peste care adaugam untul topit si apoi morcovul ras marunt. Peste galbenusuri, adaugam albusurile spuma, apoi alunele coapte macinate amestecate cu praful de copt. Punem compozitia in tava cu hartie de copt si introducem in cuptorul incins, pentru 40-45 de minute.

Pentru crema de vanilie, amestecam galbenusurile cu zaharul si amidonul, apoi adaugam treptat laptele, amestecand bine cu telul. Punem vasul la foc mic si fierbem pana se ingroasa, amestecand continuu. Dupa ce se raceste complet, amestecam crema cu 200 g unt moale. Punem untul in crema treptat, amestecand cu telul.

Pentru crema de branza, mixam smantana pentru frisca, adaugam zahar pudra dupa gust. Daca este nevoie, adaugam si un plic de intaritor de frisca. Amestecam usor frisca batuta cu crema de branza.

Pentru krantz-ul de alune, caramelizam zaharul, adaugam alunele coapte si repede rasturnam continutul pe o planseta umezita. Maruntim alunele caramelizate, cu ajutorul unui sucitor.

Pentru asamblare, asezam un blat de bezea, crema de vanilie si krantz, blatul de morcov, crema de branza si krantz, ultimul blat de bezea. Imbracam tot tortul in crema de branza. Am pus doua folii de aluminiu peste tort, pentru a imita forma panglicilor care leaga un cadou. Am imbracat tot tortul in krantz, apoi am indepartat folia si, pe fasiile ramase albe, am asezat 3 figurine cadou pe care le-am facut din ciocolata alba topita.

Pentru funda de cadou (care la mine a iesit mai mult un fluturas ) am topit ciocolata alba, peste care am presarat krantz de alune.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Beigli cu Nuca
1
Dulciuri

Beigli cu Nuca

Beigli cu Nuca
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu foi si gem de prune
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Ciorba de loboda acrita cu bors
4
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de loboda acrita cu bors

Ciorba de loboda acrita cu bors
Prajitura cu Afine
5
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Parteneri
Ciuperci cu lime si patrunjel verde
Bucataras.RO

Ciuperci cu lime si patrunjel verde

O mancarica delicioasa care merge perfect servita cu o mamaliguta sau cu un orez . Este perfecta pentru perioada postului ....

Ciuperci cu lime si patrunjel verde
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!