Tort cadou

Portii
20
Timp pregatire
180 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
medie
Tort cadou

Ingrediente

  • Blat de bezea:
  • 6 albusuri
  • un praf de sare
  • 140 g alune coapte nesarate
  • 2 linguri amidon
  • 140 g zahar
  • Blat de morcov:
  • 3 oua
  • 80 g zahar
  • 70 g alune
  • 50 g morcov ras marunt
  • 25 g unt
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • Crema de vanilie:
  • 6 galbenusuri
  • 4 linguri zahar pudra
  • 3 linguri amidon
  • 500 ml lapte
  • 200 g unt 82% grasime
  • vanilie
  • Crema de branza:
  • 400 g crema de branza
  • 3 linguri zahar pudra
  • Krantz de alune:
  • 200 g alune coapte fara sare
  • 100 g zahar
  • 100 g cicolata alba
  • 500 ml smantana pt frisca 33% grasime

Mod de preparare

Pentru blatul de bezea, mixam albusurile spuma cu praful de sare. Adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Amestecand usor cu o paleta, adaugam alunele coapte macinate amestecate cu amidonul. Turnam compozitia in tava in care am pus hartie de copt si coacem la foc mediu, pana se rumeneste bine si devine crocanta.

Puteti coace un singur blat intr-o tava mai mare sau doua blaturi in aceeasi tava. Eu am copt intr-o tava mai mare si apoi l-am taiat in doua, pentru a obtine doua blaturi de marimea dorita.

Pentru blatul de morcov, mixam albusurile spuma cu praful de sare si apoi cu zaharul. Separat frecam galbenusurile, peste care adaugam untul topit si apoi morcovul ras marunt. Peste galbenusuri, adaugam albusurile spuma, apoi alunele coapte macinate amestecate cu praful de copt. Punem compozitia in tava cu hartie de copt si introducem in cuptorul incins, pentru 40-45 de minute.

Pentru crema de vanilie, amestecam galbenusurile cu zaharul si amidonul, apoi adaugam treptat laptele, amestecand bine cu telul. Punem vasul la foc mic si fierbem pana se ingroasa, amestecand continuu. Dupa ce se raceste complet, amestecam crema cu 200 g unt moale. Punem untul in crema treptat, amestecand cu telul.

Pentru crema de branza, mixam smantana pentru frisca, adaugam zahar pudra dupa gust. Daca este nevoie, adaugam si un plic de intaritor de frisca. Amestecam usor frisca batuta cu crema de branza.

Pentru krantz-ul de alune, caramelizam zaharul, adaugam alunele coapte si repede rasturnam continutul pe o planseta umezita. Maruntim alunele caramelizate, cu ajutorul unui sucitor.

Pentru asamblare, asezam un blat de bezea, crema de vanilie si krantz, blatul de morcov, crema de branza si krantz, ultimul blat de bezea. Imbracam tot tortul in crema de branza. Am pus doua folii de aluminiu peste tort, pentru a imita forma panglicilor care leaga un cadou. Am imbracat tot tortul in krantz, apoi am indepartat folia si, pe fasiile ramase albe, am asezat 3 figurine cadou pe care le-am facut din ciocolata alba topita.

Pentru funda de cadou (care la mine a iesit mai mult un fluturas ) am topit ciocolata alba, peste care am presarat krantz de alune.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.