Pentru blatul de bezea, mixam albusurile spuma cu praful de sare. Adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Amestecand usor cu o paleta, adaugam alunele coapte macinate amestecate cu amidonul. Turnam compozitia in tava in care am pus hartie de copt si coacem la foc mediu, pana se rumeneste bine si devine crocanta.
Puteti coace un singur blat intr-o tava mai mare sau doua blaturi in aceeasi tava. Eu am copt intr-o tava mai mare si apoi l-am taiat in doua, pentru a obtine doua blaturi de marimea dorita.
Pentru blatul de morcov, mixam albusurile spuma cu praful de sare si apoi cu zaharul. Separat frecam galbenusurile, peste care adaugam untul topit si apoi morcovul ras marunt. Peste galbenusuri, adaugam albusurile spuma, apoi alunele coapte macinate amestecate cu praful de copt. Punem compozitia in tava cu hartie de copt si introducem in cuptorul incins, pentru 40-45 de minute.
Pentru crema de vanilie, amestecam galbenusurile cu zaharul si amidonul, apoi adaugam treptat laptele, amestecand bine cu telul. Punem vasul la foc mic si fierbem pana se ingroasa, amestecand continuu. Dupa ce se raceste complet, amestecam crema cu 200 g unt moale. Punem untul in crema treptat, amestecand cu telul.
Pentru crema de branza, mixam smantana pentru frisca, adaugam zahar pudra dupa gust. Daca este nevoie, adaugam si un plic de intaritor de frisca. Amestecam usor frisca batuta cu crema de branza.
Pentru krantz-ul de alune, caramelizam zaharul, adaugam alunele coapte si repede rasturnam continutul pe o planseta umezita. Maruntim alunele caramelizate, cu ajutorul unui sucitor.
Pentru asamblare, asezam un blat de bezea, crema de vanilie si krantz, blatul de morcov, crema de branza si krantz, ultimul blat de bezea. Imbracam tot tortul in crema de branza. Am pus doua folii de aluminiu peste tort, pentru a imita forma panglicilor care leaga un cadou. Am imbracat tot tortul in krantz, apoi am indepartat folia si, pe fasiile ramase albe, am asezat 3 figurine cadou pe care le-am facut din ciocolata alba topita.
Pentru funda de cadou (care la mine a iesit mai mult un fluturas ) am topit ciocolata alba, peste care am presarat krantz de alune.
Inițial am plecat de la rețeta Ritei, CulinaryRainbow, nătut în stil oriental ;)...
Mancare de post cu naut, legume, prune si fidea la slow cooker Crock-PotReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciSe pregatesc intai fructele.
Tort de toamna cu mere si gutui
Comentarii