Tort `Buturuga de Craciun`

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
ridicata
Tort `Buturuga de Craciun`

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de apa
  • 6 linguri de ulei
  • 6 linguri de zahar
  • 10 linguri de faina
  • 1 praf de copt cu sofran
  • Crema:
  • 400 gr ciocolata
  • 400 ml frisca

Mod de preparare

Blat:
Batem albusurile spuma impreuna cu apa si praful de copt,adaugam apoi zaharul cate o lingura pe rand si batem pana se topeste zaharul.Adaugam apoi cate o lingura de ulei si apoi cate un galbenus mixand in continuare.
Faina se incorporeaza amestecand usor .Coacem blatul 10-12 min la foc mediu in tava patrata(40/40 cm).Avem grija sa nu coacem prea mult pentru a nu se usca marginile.In caz ca se intampla acest lucru ,cand scoatem tava din cuptor taiem foarte repede marginea uscata si apoi rasturnam foaia pe un prosop de bumbac umed si rulam apoi foaia cu prosop cu tot.Lasam sa se raceasca incet in bucatarie(nu intr-un loc prea rece).
Crema:
Ciocolata maruntita se pune intr-o cratita pe foc mic.Adaugam si frisca si lasam pe foc pana se topeste ciocolata,amestecand tot timpul usor.Avem grija ca frisca sa nu inceapa sa fiarba.Se acopera si se da la rece 5-6 ore.
Mixam crema apoi pana devine spumoasa.
Desfacem foaia de rulada intindem apoi un strat uniform de crema si rulam foaia la loc.O impachetam in folie alimentara si o dam la rece 2 ore. Taiem capetele ruladei pe care le vom folosi ca "cioturi pe buturuga".Decoram la final rulada cu crema imitand scoarta de copac.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros
3
Carte de bucate

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros, perfect pentru pranz sau cina. Descopera cum sa gatești acest fel de...

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Gogosari in Sos de Mustar
5
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Parteneri
Prăjitură cu fructul dragonului
Bucataras.RO

Prăjitură cu fructul dragonului

Este pentru prima dată când mănânc acest fruct – pitaya. Mai înainte citisem destul de multe despre el. Ştiam că nu...

Prăjitură cu fructul dragonului
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute