Tort Autentic Romanesc

Complexitate
ridicata
Tort Autentic Romanesc

Ingrediente

  • Pentru blatul de vanilie:
  • 6 oua mari
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • 3 linguri ulei
  • esenta de vanilie
  • sare Pentru blatul de cacao:
  • 6 oua mari
  • 200 g zahar
  • 170 g faina
  • 3 linguri ulei
  • esenta de rom
  • 30 g cacao
  • fulgi de ciocolata
  • sare
  • Pentru crema de iaurt de fructe si frisca:
  • 450 gr iaurt cu aroma de capsuni
  • 350 ml fsmantana pentru frisca
  • 2 plicuri gelatina
  • 75 g zahar pudra
  • Pentru crema de mascarpone si ciocolata alba:
  • 200 g mascarpone
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri zahar pudra
  • ciocolata alba Primola
  • zeama de lamaie
  • Pentru insiropat:
  • sirop de zmeura
  • Pentru decor:
  • unt 82%grasime
  • zahar pudra
  • pasta de zahar
  • foi icing imprimate
  • decupatoare

Mod de preparare

Pregatirea blaturilor:
Se bat ouale intregi cu un praf de sare, se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana ce compozitia isi tripleaza volumul.
Se adauga uleiul si esenta, iar apoi se incorporeaza si faina amestecand cu ajutorul unei spatule de silicon cu miscari circulare de jos in sus.
Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam compozitia. Dam la cuptorul preincins la 160 grade pentru 40 minute.

Blatul de cacao se prepara respectand aceeasi pasi de la blatul de vanilie, doar ca faina se amesteca cu cacao si se amesteca cu compozitia.

Pregatirea cremei de iaurt cu frisca:
Hidratam gelatina cu apa calduta, iar frisca o batem spuma. Gelatina se topeste pe baie de abur dupa care se toarna peste frisca ce a fost batuta, iaurtul de fructe si zahar pudra. Se amesteca bine crema.

Pregatirea cremei de mascarpone cu ciocolata alba:
Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa capete consistenta, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana se intareste si devine pufoasa. Crema mascarpone se mixeaza cu zaharul pudra si ciocolata alba topita, apoi se incorporeaza frisca amestecand usor. Se adauga zeama de lamaie dupa gust.

Asamblarea tortului:
Blaturile pufoase racite se taie in doua, obtinand cate 2 blaturi de vanilie/cacao. Pe un platou de tort se aseaza un blat de vanilie insiropat cu sirop de zmeura-crema de iaurt, apoi un blat de cacao insiropat-crema de mascarpone. Operatia se repeta pana la finalizarea blaturilor si cremelor.
Invelit in folie de aluminiu (inel reglabil), tortul se introduce la frigider pentru 5-6 ore.
Dupa ce a stat la rece, se scoate si se imbraca in crema de unt (unt mixat cu zahar pudra), dupa care se introduce iar la frigider pentru a se intari.
Cand untul este bine intarit, iar tortul este bine finisat se imbraca in pasta de zahar si se decoreaza dupa preferinta.
1. Pentru a se taia bine blaturile se lasa 24 ore la racit.
2. Tortul se monteaza cu ajutorul unui inel reglabil de tort, insa in lipsa lui putem folosi si folie de aluminiu care se infasoara in juru lui.
3. La finisarea tortului cu unt se foloseste doar unt foarte gras de 82% grasime.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete
Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume
Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Reţetă de preparare a papanaşilor
2
Romania

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor
Salata de iarna asortata
3
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Prajitura cu ciocolata si cocos
4
Dulciuri

Prajitura cu ciocolata si cocos

Prajitura cu ciocolata si cocos
Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
5
Romania

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac