Se pregateste o forma de tort cu diametrul de 23 cm. Biscuitii se maruntesc si se amesteca cu untul si ciocolata topita la microunde si miezul de nuca prajit si maruntit. Se intinde aluatul obtinut in forma, presandu-se cu o lingura in strat uniform, iar marginea formei se decoreaza cu batoane de napolitana.
Se mixeaza bine frisca, se amesteca cu dulceata de afine, se adauga gelatina hidratata cu 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie. Se toarna in forma peste biscuiti, se presara fructele de afine si bombonele, se preseaza un pic cu lingura si dam la rece o ora.
Se decoreaza tortul cu ciocolata alba topita la bain marie impreuna cu 2 linguri de frisca lichida, se toarna deasupra cat este fierbinte si decoram cu bombonele colorate Skittles si afine proaspete. Este un tort foarte racoros, fara coacere si l-am pregatit pentru baiatul meu de 4 ani!! Se serveste dupa ce a stat 2 ore la frigider!!
Pofta buna!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii