Se pregateste o forma de tort cu diametrul de 23 cm. Biscuitii se maruntesc si se amesteca cu untul si ciocolata topita la microunde si miezul de nuca prajit si maruntit. Se intinde aluatul obtinut in forma, presandu-se cu o lingura in strat uniform, iar marginea formei se decoreaza cu batoane de napolitana.
Se mixeaza bine frisca, se amesteca cu dulceata de afine, se adauga gelatina hidratata cu 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie. Se toarna in forma peste biscuiti, se presara fructele de afine si bombonele, se preseaza un pic cu lingura si dam la rece o ora.
Se decoreaza tortul cu ciocolata alba topita la bain marie impreuna cu 2 linguri de frisca lichida, se toarna deasupra cat este fierbinte si decoram cu bombonele colorate Skittles si afine proaspete. Este un tort foarte racoros, fara coacere si l-am pregatit pentru baiatul meu de 4 ani!! Se serveste dupa ce a stat 2 ore la frigider!!
Pofta buna!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraAzi, Costel ii spunea unei verisoare, la telefon, ca el nu are tort de ziua lui si ca i-a facut nevasta doar inghetata ( cam...
Tarta cu struguri, piersici si crema de mascarponeEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii