Tort Aniversar Rc-10 Ani (Tort cu mousse de ciocolata neagra, cu lapte, alba si sirop de capsuni)

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
medie
Tort Aniversar Rc-10 Ani (Tort cu mousse de ciocolata neagra, cu lapte, alba si sirop de capsuni)

Ingrediente

  • Blat:
  • -2 oua
  • -70 g zahar
  • -100 g faina
  • -20 g cacao
  • -50 ml apa
  • -40 ml ulei
  • -1 varf lingurita praf de copt
  • -esenta de rom
  • -un praf de sare
  • Mousse de ciocolata alba si sirop de capsuni:
  • -150 g ciocolata alba
  • -100 ml frisca lichida
  • -50 ml sirop de capsuni
  • - o lingurita de gelatina
  • -3 linguri de apa
  • Mousse de ciocolata neagra:
  • -150 g ciocolata neagra
  • -150 ml frisca lichida
  • -1 lingurita gelatina
  • -3 linguri de apa
  • Mousse de ciocolata cu lapte:
  • -150 g ciocolata cu lapte
  • -150 ml frisca lichida
  • -1 lingurita gelatina
  • -3 linguri de apa
  • Mousse de ciocolata alba:
  • -150 g ciocolata alba
  • -150 ml frisca lichida
  • -1 lingurita gelatina
  • -3 linguri de apa
  • Pentru ornat:
  • -250 ml frisca lichida
  • -cacao
  • -ciocolata

Mod de preparare

Blat:

Turnam apa clocotita peste cacao si amestecam pana la omogenizare, apoi lasam la racit. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul treptat si batem pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Peste galbenusuri adaugam in fir subtire uleiul, apoi esenta de rom, praful de copt stins si la urma compozitia de cacao. Adaugam galbenusurile peste bezea amestecand incet cu o spatula, si la urma incorporam faina. Turnam compozitia intr-o forma rotunda cu diametrul de 18 cm si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 20 min. Facem testul cu scobitoarea.

Mousse de ciocolata alba si sirop de capsuni

Se pune gelatina la hidratat in apa rece pentru 10 minute. Ciocolata rupta bucatele se amesteca cu siropul de capsuni, se pune pe foc si se lasa doar cat sa se topeasca ciocolata, amestecand continuu. Gelatina hidratata se topeste la foc mic cateva secunde, fara sa fiarba, apoi se adauga in sosul de ciocolata si se amesteca bine. Se lasa sa se raceasca, dupa care se amesteca cu frisca bine batuta.

Mousse de ciocolata neagra:

Se pune gelatina la hidratat in apa rece pentru 10 minute. Ciocolata rupta bucatele se amesteca cu 50 ml frisca lichida, se pune pe foc si se lasa doar cat sa se topeasca ciocolata, amestecand continuu. Gelatina hidratata se topeste la foc mic cateva secunde, fara sa fiarba, apoi se adauga in sosul de ciocolata si se amesteca bine. Se lasa sa se raceasca, dupa care se amesteca cu 100 ml frisca bine batuta.

Mousse-ul de ciocolata cu lapte si mousse-ul de ciocolata alba, se prepara la fel ca cel de ciocolata neagra.

Asamblarea tortului:

Forma in care am copt blatul se imbraca cu folie alimentara (sau o punga de plastic) si se toarna primul strat de mousse cu ciocolata alba si sirop de capsuni Se niveleaza bine si se da tava zece minute la congelator, timp in care preparam mousse-ul de ciocolata neagra.

Scoatem forma din congelator si turnam mousse-ul cu ciocolata neagra, nivelam bine si dam tava din nou la congelator pentru zece minute. Procedam la fel si cu mouuse-ul de ciocolata cu lapte. Dupa ce turnam stratul de mousse cu ciocolata alba, asezam si blatul racit, apasam bine, si-l insiropam cu cateva linguri de cafea. Forma o dam la frigider pentru cel putin 2-3 ore, dupa care rasturnam tortul pe un platou si indepartam folia alimentara. Tortul se imbraca cu frisca (sau nu) si se orneaza dupa imaginatie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu Afine
3
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Piept de pui cu sos gorgonzola
5
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Parteneri
Desert prajitura cu capsuni, crema de ciocolata si de vanilie
Bucataras.RO

Desert prajitura cu capsuni, crema de ciocolata si de vanilie

Cine spune ca iarna nu poti face deserturi cu fructe la fel de gustoase ca si vara, se inseala. Eu mi-am congelat cateva...

Desert prajitura cu capsuni, crema de ciocolata si de vanilie
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!