Tort Aniversar Rc-10 Ani (Tort cu mousse de ciocolata alba, neagra, cu lapte, mousse roz si mousse cu menta)

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
medie
Tort Aniversar Rc-10 Ani (Tort cu mousse de ciocolata alba, neagra, cu lapte, mousse roz si mousse cu menta)

Ingrediente

  • Blat:
  • 100 g faina de migdale
  • 150 g zahar pudra
  • 30 g cacao
  • 7 albusuri
  • o lingurita esenta de rom
  • un praf de sare
  • Mousse de ciocolata alba:
  • 400 ml frisca lichida
  • 400 g ciocolata alba
  • 1 plic gelatina
  • 75 ml apa
  • Mousse de ciocolata neagra:
  • 400 ml frisca lichida
  • 400 g ciocolata cu 75% cacao
  • 1 plic gelatina
  • 75 ml apa
  • Mousse de ciocolata cu lapte:
  • 400 ml frisca lichida
  • 400 g ciocolata cu lapte
  • 1 plic gelatina
  • 75 ml apa
  • Mousse roz:
  • 400 ml frisca lichida
  • 400 g ciocolata alba
  • 1 plic tort gelee rosu
  • 1 plic gelatina
  • 75 ml apa
  • Mousse cu sirop de menta:
  • 400 ml frisca lichida
  • 400 g ciocolata alba
  • 4 linguri sirop de menta
  • un strop de colorant alimentar verde
  • 1 plic de gelatina
  • 50 ml apa
  • Pentru decor:
  • 600 ml frisca lichida
  • o ciocolata alba
  • un plic tort gelee rosu
  • o vafa imprimata + gelatina boboane decor

Mod de preparare

Mod de preparare blat:

Amestecam migdalele cu 70 g zahar pudra si cacao. Separat batem albusurile bine cu praful sare, apoi adaugam treptat cele 80 g zahar pudra ramase. Turnam amestecul de migdale peste albusurile batute si amestecam usor cu spatula, adaugam si esenta de rom. Punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem 15-20 minute la 200 grade.

Mod de preparare mousse-uri de ciocolata alba, neagra si cu lapte:

Se pune gelatina la hidratat in apa rece pentru 10-15 minute. Ciocolata rupta bucatele se amesteca cu 100 ml frisca lichida, se pune pe foc si se lasa sa se topeasca, amestecand continuu. Gelatina hidratata se topeste la foc mic cateva secunde fara sa fiarba, apoi se adauga in ciocolata topita si se amesteca bine. Cand se raceste se amesteca cu 300 ml frisca bine batuta.

Mod de preparare mousse de menta:

Se pune gelatina la hidratat in apa rece pentru 10-15 minute. Ciocolata rupta bucatele se amesteca cu 100 ml frisca lichida, se pune pe foc si se lasa sa se topeasca, amestecand continuu. Se ia de pe foc si se aduga siropul de menta si colorantul verde. Gelatina hidratata se topeste la foc mic cateva secunde, fara sa fiarba, apoi se adauga in ciocolata topita si se amesteca bine. . Cand se raceste se amesteca cu 300 ml frisca bine batuta.

Mod de preparare mousse roz:

Se pune gelatina la hidratat in apa rece pentru 10-15 minute. Ciocolata rupta bucatele se amesteca cu 100 ml frisca lichida, se pune pe foc si se lasa sa se topeasca, amestecand continuu. Gelatina hidratata se topeste la foc mic cateva secunde, fara sa fiarba, apoi se adauga in ciocolata topita si se amesteca bine. Cand se raceste se amesteca cu 300 ml frisca bine batuta impreuna cu tort gelee-ul rosu.

Mod de preparare frisca decor:

Ciocolata rupta bucatele se amesteca cu 3 linguri de frisca, se pune pe foc si se lasa doar cat sa se topeasca ciocolata. Dupa ce se raceste se amesteca cu restul de frisca care a fost batuta cu tort gelee-ul rosu.

Asamblare tort:

Pentru ca nu am avut o tava atat de inalta in care sa asamblez tortul, am imbracat o cutie tare de carton in folie alimentara si hartie de copt. Am pus primul strat de mousse cu sirop de menta am nivelat bine si am dat la frigider pentru o ora. La fel procedam si cu celelalte straturi de mousse. Imediat ce turnam ultimul strat, asezam blatul racit, apasam bine, si-l insiropam cu un sirop preparat din 4 linguri de zahar ars si 200 ml apa. Dam tortul la frigider pana a doua zi dupa care il rasturnam pe un platou si indepartam folia alimentara. Deasupra ungem cu jumatate din gelatina, nivelam bine, asezam cu grija vafa de napolitana, presam usor, iar peste ea turnam cealalata jumatate de gelatina si nivelam. Ornam tortul cu frisca si bomboane decor.
Pentru ca a fost ziua nepotelei mele Andreea, i-am facut cadou acest tort. a iesit un tort destul de mare (peste 5 kg), necesita ceva timp de preparare, dar rezultatul a fost spectaculos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
5
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Parteneri
Ghiveci cu carnati in vas Zepter
Bucataras.RO

Ghiveci cu carnati in vas Zepter

Un mare avantaj gatitul in vasele Zepter! Cine detine un astfel de vas, stie exact despre ce vorbesc. Iata o alta mancare...

Ghiveci cu carnati in vas Zepter
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola