Tort Aniversar Rc-10 Ani (Tort cu mousse de ciocolata alba, neagra, cu lapte, mousse roz si mousse cu menta)

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
medie
Tort Aniversar Rc-10 Ani (Tort cu mousse de ciocolata alba, neagra, cu lapte, mousse roz si mousse cu menta)

Ingrediente

  • Blat:
  • 100 g faina de migdale
  • 150 g zahar pudra
  • 30 g cacao
  • 7 albusuri
  • o lingurita esenta de rom
  • un praf de sare
  • Mousse de ciocolata alba:
  • 400 ml frisca lichida
  • 400 g ciocolata alba
  • 1 plic gelatina
  • 75 ml apa
  • Mousse de ciocolata neagra:
  • 400 ml frisca lichida
  • 400 g ciocolata cu 75% cacao
  • 1 plic gelatina
  • 75 ml apa
  • Mousse de ciocolata cu lapte:
  • 400 ml frisca lichida
  • 400 g ciocolata cu lapte
  • 1 plic gelatina
  • 75 ml apa
  • Mousse roz:
  • 400 ml frisca lichida
  • 400 g ciocolata alba
  • 1 plic tort gelee rosu
  • 1 plic gelatina
  • 75 ml apa
  • Mousse cu sirop de menta:
  • 400 ml frisca lichida
  • 400 g ciocolata alba
  • 4 linguri sirop de menta
  • un strop de colorant alimentar verde
  • 1 plic de gelatina
  • 50 ml apa
  • Pentru decor:
  • 600 ml frisca lichida
  • o ciocolata alba
  • un plic tort gelee rosu
  • o vafa imprimata + gelatina boboane decor

Mod de preparare

Mod de preparare blat:

Amestecam migdalele cu 70 g zahar pudra si cacao. Separat batem albusurile bine cu praful sare, apoi adaugam treptat cele 80 g zahar pudra ramase. Turnam amestecul de migdale peste albusurile batute si amestecam usor cu spatula, adaugam si esenta de rom. Punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem 15-20 minute la 200 grade.

Mod de preparare mousse-uri de ciocolata alba, neagra si cu lapte:

Se pune gelatina la hidratat in apa rece pentru 10-15 minute. Ciocolata rupta bucatele se amesteca cu 100 ml frisca lichida, se pune pe foc si se lasa sa se topeasca, amestecand continuu. Gelatina hidratata se topeste la foc mic cateva secunde fara sa fiarba, apoi se adauga in ciocolata topita si se amesteca bine. Cand se raceste se amesteca cu 300 ml frisca bine batuta.

Mod de preparare mousse de menta:

Se pune gelatina la hidratat in apa rece pentru 10-15 minute. Ciocolata rupta bucatele se amesteca cu 100 ml frisca lichida, se pune pe foc si se lasa sa se topeasca, amestecand continuu. Se ia de pe foc si se aduga siropul de menta si colorantul verde. Gelatina hidratata se topeste la foc mic cateva secunde, fara sa fiarba, apoi se adauga in ciocolata topita si se amesteca bine. . Cand se raceste se amesteca cu 300 ml frisca bine batuta.

Mod de preparare mousse roz:

Se pune gelatina la hidratat in apa rece pentru 10-15 minute. Ciocolata rupta bucatele se amesteca cu 100 ml frisca lichida, se pune pe foc si se lasa sa se topeasca, amestecand continuu. Gelatina hidratata se topeste la foc mic cateva secunde, fara sa fiarba, apoi se adauga in ciocolata topita si se amesteca bine. Cand se raceste se amesteca cu 300 ml frisca bine batuta impreuna cu tort gelee-ul rosu.

Mod de preparare frisca decor:

Ciocolata rupta bucatele se amesteca cu 3 linguri de frisca, se pune pe foc si se lasa doar cat sa se topeasca ciocolata. Dupa ce se raceste se amesteca cu restul de frisca care a fost batuta cu tort gelee-ul rosu.

Asamblare tort:

Pentru ca nu am avut o tava atat de inalta in care sa asamblez tortul, am imbracat o cutie tare de carton in folie alimentara si hartie de copt. Am pus primul strat de mousse cu sirop de menta am nivelat bine si am dat la frigider pentru o ora. La fel procedam si cu celelalte straturi de mousse. Imediat ce turnam ultimul strat, asezam blatul racit, apasam bine, si-l insiropam cu un sirop preparat din 4 linguri de zahar ars si 200 ml apa. Dam tortul la frigider pana a doua zi dupa care il rasturnam pe un platou si indepartam folia alimentara. Deasupra ungem cu jumatate din gelatina, nivelam bine, asezam cu grija vafa de napolitana, presam usor, iar peste ea turnam cealalata jumatate de gelatina si nivelam. Ornam tortul cu frisca si bomboane decor.
Pentru ca a fost ziua nepotelei mele Andreea, i-am facut cadou acest tort. a iesit un tort destul de mare (peste 5 kg), necesita ceva timp de preparare, dar rezultatul a fost spectaculos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu miere si multa frisca
1
Dulciuri

Prajitura cu miere si multa frisca

Prajitura cu miere si multa frisca
Tartiflette- specialitate Savoyarda
4
Mancaruri cu carne

Tartiflette- specialitate Savoyarda

Tartiflette- specialitate Savoyarda
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
5
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Parteneri
Desert clatite cu flori de salcam
Bucataras.RO

Desert clatite cu flori de salcam

Deoarece este vremea florilor de salcâm, m-am gândit să fac și eu niște clătite. De fapt am făcut clătite...

Desert clatite cu flori de salcam
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala