Tort Aniversar

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tort Aniversar

Ingrediente

  • pt blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri faina alba
  • 6 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 varf de cutit de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • pt creme:
  • 500 ml lapte
  • 1 plic crema de ciocolata
  • 1 plic crema de vanilie
  • frisca Hulala
  • fulgi de ciocolata
  • pt sirop:
  • 100 ml apa
  • 3 linguri zahar
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

Mod de preparare:
Se face blatul de pandispan cu o zi inainte. Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un varf de cutit de sare pana spuma sta teapana. Adaugam treptat cate o lingura de zahar mixand intre timp, la final se pune zaharul vanilat.

Adaugam galbenusurile treptat si mixam pe viteza mica. Adaugam treptat cate o lingura de faina pe care o incorporam in compozitie cu ajutorul lingurei de lemn amestecand de jos in sus si dinspre centru spre exterior foarte usor. Se adauga praful de copt stins cu zeama de lamaie.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se toarna aluatul si se niveleaza usor fara a apasa. Punem tava la cuptorul preincalzit la foc mediu 25-30 de min. Cand este gata se stinge cuptorul si se lasa sa se raceasca, apoi se taie in felii a doua zi.

Se pregatesc cremele conform indicatiilor de pe ambalaj. Se pregateste un sirop din apa, zahar si esenta de vanilie.

Blatul se taie in doua se insiropeaza apoi pe prima foaie se pune crema de vanilie, fulgii de ciocolata si pe a doua foaie crema de ciocolata. Se bate frisca si se orneaza tortul cu frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
3
Carte de bucate

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
4
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
5
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.