Tort Aniversar

Postat pe: 14-03-2013
(1)

Ingrediente

pt blat:
6 oua
6 linguri faina alba
6 linguri zahar
1 praf de copt
1 varf de cutit de sare
1 plic zahar vanilat
pt creme:
500 ml lapte
1 plic crema de ciocolata
1 plic crema de vanilie
frisca Hulala
fulgi de ciocolata
pt sirop:
100 ml apa
3 linguri zahar
esenta de vanilie

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h
Mod de preparare:
Se face blatul de pandispan cu o zi inainte. Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un varf de cutit de sare pana spuma sta teapana. Adaugam treptat cate o lingura de zahar mixand intre timp, la final se pune zaharul vanilat.

Adaugam galbenusurile treptat si mixam pe viteza mica. Adaugam treptat cate o lingura de faina pe care o incorporam in compozitie cu ajutorul lingurei de lemn amestecand de jos in sus si dinspre centru spre exterior foarte usor. Se adauga praful de copt stins cu zeama de lamaie.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se toarna aluatul si se niveleaza usor fara a apasa. Punem tava la cuptorul preincalzit la foc mediu 25-30 de min. Cand este gata se stinge cuptorul si se lasa sa se raceasca, apoi se taie in felii a doua zi.

Se pregatesc cremele conform indicatiilor de pe ambalaj. Se pregateste un sirop din apa, zahar si esenta de vanilie.

Blatul se taie in doua se insiropeaza apoi pe prima foaie se pune crema de vanilie, fulgii de ciocolata si pe a doua foaie crema de ciocolata. Se bate frisca si se orneaza tortul cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort Aniversar" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

alinapassions
•  19.03.2013 11:18:08

Nu contest calitatea cremei, dar ar fi fost mult mai sanatoasa daca in loc de Hulala (care se comporta in stomac precum o punga de plastic) se folosea frisca din smantana.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort Aniversar