Mod de preparare:
Se face blatul de pandispan cu o zi inainte. Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un varf de cutit de sare pana spuma sta teapana. Adaugam treptat cate o lingura de zahar mixand intre timp, la final se pune zaharul vanilat.
Adaugam galbenusurile treptat si mixam pe viteza mica. Adaugam treptat cate o lingura de faina pe care o incorporam in compozitie cu ajutorul lingurei de lemn amestecand de jos in sus si dinspre centru spre exterior foarte usor. Se adauga praful de copt stins cu zeama de lamaie.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se toarna aluatul si se niveleaza usor fara a apasa. Punem tava la cuptorul preincalzit la foc mediu 25-30 de min. Cand este gata se stinge cuptorul si se lasa sa se raceasca, apoi se taie in felii a doua zi.
Se pregatesc cremele conform indicatiilor de pe ambalaj. Se pregateste un sirop din apa, zahar si esenta de vanilie.
Blatul se taie in doua se insiropeaza apoi pe prima foaie se pune crema de vanilie, fulgii de ciocolata si pe a doua foaie crema de ciocolata. Se bate frisca si se orneaza tortul cu frisca.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar ars
Comentarii