Tort Anca

Portii
15
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
ridicata
Tort Anca

Ingrediente

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 6 ouă;
  • un vârf linguriţă sare;
  • 4 linguri zahăr;
  • 7 linguri nucă;
  • 2 linguri făină;
  • Un plic praf de copt;
  • pentru sirop avem nevoie de:
  • apă 400 ml;
  • 2 linguri zahăr;
  • Esenţă de rom;
  • pentru crema de cafea:
  • 250 g mascarpone;
  • 200 ml frişcă lichidă;
  • 3 linguri zahăr pudră;
  • 1 plic zahăr vanilat Bourbon;
  • O linguriţă cafea măcinată;
  • O linguriţă ness
  • pentru decor:
  • frişcă lichidă 100 ml;
  • margarete Dr.Oetker;
  • afine şi zmeură

Mod de preparare


Pentru ziua mea, am pregătit un tort răcoritor şi parfumat cu blat de nucă (preferatul familiei), cremă de cafea, zmeură şi afine.


Mod de preparare:
Se spală fructele şi se usucă pe un prosop de hârtie.

Pentru blat: se bat spumă albuşurile cu mixerul cu un praf de sare şi când se întăreşte uşor bezeaua, se adaugă zahărul, apoi gălbenuşurile, praful de copt, făina şi nuca. Se toarnă compoziţia într-o cratiţă rotundă înaltă, pregătită cu foaie de copt şi se dă la cuptor cam 30 de minute sau până se rumeneşte uşor.

Pentru sirop: se prepară la foc mic siropul din apă şi zahăr, lăsând să fiarbă cam 5 minute, după care se dă de pe foc şi se adaugă esenţă de rom după gust.

Pentru crema de cafea: se bate cu mixerul crema mascarpone împreună cu frişca lichidă, până devine cremoasă. Apoi se adaugă zahărul, zahărul vanilat Bourbon, cafeaua şi nessul şi se mai amestecă un pic.

Pentru asamblare şi decor: după ce s-au răcit blatul şi siropul, se taie blatul în trei părţi şi se însiropează. Peste baza tortului se întinde cu o spatulă o treime din cremă, se presară zmeura, apoi a doua foaie de tort, a doua treime de cremă, acum se presară afinele şi se pune capacul. Se îmbracă în crema rămasă, se ornează cu frişcă, flori şi frunze de napolitană, afine şi zmeură. Se dă la rece până la servire.

Porţii: 15
Timp de gătire: 30min
Timp de pregătire: aprox 1h 30min

Poftă Bună!


Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/06/tort-anca.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Vinete cu Ton si Mozzarella
5
Mancaruri cu peste

Vinete cu Ton si Mozzarella

Vinete cu Ton si Mozzarella
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie