Tort Adria

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort Adria

Ingrediente

  • un pachet piscoturi
  • o cana de lapte
  • 1 pachet frisca Dr Oetker
  • 2 portocale mari
  • jumatate kg de visine
  • blat de tort (eu l-am facut in casa, cred ca este mult mai bun asa) din:
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 7 linguri de faina
  • 1 sticluta esenta de menta
  • 1 sticluta esenta de rom
  • 1 sticluta esenta de vanilie
  • 2 plicuri crema de vanilie Dr Oetker
  • 1 pliculet de ice-coffee
  • 1 lingura scortisoara pisata
  • zahar dupa gust

Mod de preparare

Mod de preparare-de preferinta se va folosi un platou mai mare, ca tortul sa incape:). Se va face tortul reteta obisnuita, cu albusurile batute bezea, galbenusurile frecate bine-bine cu zaharul-eu am pus 7 linguri de faina pt. ca este mai grea, asa ca tortul s-a repezit sa creasca si nu a mai dat inapoi.

Se vor inmuia piscoturile in lapte rece, nu f. tare ca sa nu se farame, numai putin. Se vor pune pe fundul platoului, iar peste ele se va turna frisca, peste care am pus bucatele mici de portocala. Tortul scos din cuptor si racit se va taia in 3 parti egale.

Se va pune prima parte peste piscoturile acoperite de frisca si bucatele de portocale, muiata in sucul merelor. Pulpa fructelor, frecata cu zahar, scortisoara pisata, stropita cu esenta de menta si rom se va pune deasupra. a doua parte a tortului se va insiropa cu sucul visinelor amestecat cu esenta de vanilie (mie nu imi plac torturile excesiv de insiropate).

Deasupra se va pune pulpa visinelor frecata cu zahar (dupa gust, nu ff. dulce), iar peste ele se va adauga crema de vanilie (am uitat sa mentionez ca si peste mere se va adauga crema de vanilie).

Ultima parte a tortului se va acoperi cu crema de vanilie (cu care se va orna, dealtfel, tot tortul), bucatele mici de portocala, toping din fructe de padure, iar pliculetul de ice-coffee se va cerne in ploaie usoara deasupra.

Ideile imi veneau pe masura ce inaintam, asa ca a iesit un tort delicios, nu foarte dulce, racoritor, cu o explozie de arome.

Pofta buna!!!
Se serveste rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Vinete cu Ton si Mozzarella
5
Mancaruri cu peste

Vinete cu Ton si Mozzarella

Vinete cu Ton si Mozzarella
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie