Tort a la Tatiana (de nuca si ciocolata)

Postat pe: 27-09-2010
(0)

Ingrediente

oua 10 buc
nuca 300 g
cacao 50 g
faina 250 g
zahar 300 g
zahar vanilat 4 plicuri
esenta de migdale sau lamaie 100 g

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:30min
Blatul:
- se amesteca cu mixerul galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat, esenta de lamaie (2 g) si zeama de migdala sau rom. Se adauga nuca usor prajita la cuptor si apoi macinata prin masina, si faina. Se mesteca apoi in compozitie prin presarare cacao (1 plic intreg) si se bate pentru omogenizare completa. La sfarsit se incorporeaza albusurile, se toarna compozitia intr-o forma de tort unsa cu unt si se coace la un foc potrivit cam 20 de minute la cuptor. Se lasa sa se raceasca, se despica in 2 foi.

Crema se face ametecand 2 oua cu zaharul, zaharul vanilat, ciocolata neagra si nuca prajite si macinate. Se incalzeste vasul pe foc in timp se se mesteca in el, pana ce compozitia se leaga.
Crema se lasa sa se raceasca, se adauga untul si se adauga 1/2 lingurita de coniac dulce si se amesteca, pana ce se obtine o crema spumoasa.

Sirop ( pe baza de rom):
- Siropul se prepara intr-un ibric, apa, 100 g, rom esenta si 3 linguri de zahar,esenta de cafea, care se mesteca si se lasa pe foc 10 minute.
Siropul se lasa la racit ca sa nu incruzeasca coca( blatul)

Blatul se insiropeaza mai putin stratul de jos, mai mult cel de sus, asezat deja in platou rotund, se adauga crema si se unge uniform blatul, se poate orna cu nuca de cocos sau cu nuca mai mare.

Se baga la rece pentru 5-6 ore.

Se serveste rece la orice aniversare! Doritorii pot orna cu frisca tortul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort a la Tatiana (de nuca si ciocolata)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.50 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort a la Tatiana (de nuca si ciocolata)