Tort a la Tatiana (de nuca si ciocolata)

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • oua 10 buc
  • nuca 300 g
  • cacao 50 g
  • faina 250 g
  • zahar 300 g
  • zahar vanilat 4 plicuri
  • esenta de migdale sau lamaie 100 g

Mod de preparare

Blatul:
- se amesteca cu mixerul galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat, esenta de lamaie (2 g) si zeama de migdala sau rom. Se adauga nuca usor prajita la cuptor si apoi macinata prin masina, si faina. Se mesteca apoi in compozitie prin presarare cacao (1 plic intreg) si se bate pentru omogenizare completa. La sfarsit se incorporeaza albusurile, se toarna compozitia intr-o forma de tort unsa cu unt si se coace la un foc potrivit cam 20 de minute la cuptor. Se lasa sa se raceasca, se despica in 2 foi.

Crema se face ametecand 2 oua cu zaharul, zaharul vanilat, ciocolata neagra si nuca prajite si macinate. Se incalzeste vasul pe foc in timp se se mesteca in el, pana ce compozitia se leaga.
Crema se lasa sa se raceasca, se adauga untul si se adauga 1/2 lingurita de coniac dulce si se amesteca, pana ce se obtine o crema spumoasa.

Sirop ( pe baza de rom):
- Siropul se prepara intr-un ibric, apa, 100 g, rom esenta si 3 linguri de zahar,esenta de cafea, care se mesteca si se lasa pe foc 10 minute.
Siropul se lasa la racit ca sa nu incruzeasca coca( blatul)

Blatul se insiropeaza mai putin stratul de jos, mai mult cel de sus, asezat deja in platou rotund, se adauga crema si se unge uniform blatul, se poate orna cu nuca de cocos sau cu nuca mai mare.

Se baga la rece pentru 5-6 ore.

Se serveste rece la orice aniversare! Doritorii pot orna cu frisca tortul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Ciorba din sira de porc cu zeama de varza
Bucataras.RO

Ciorba din sira de porc cu zeama de varza

O ciorba asa cum o facea bunica.  

Ciorba din sira de porc cu zeama de varza
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola