Blatul:
- se amesteca cu mixerul galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat, esenta de lamaie (2 g) si zeama de migdala sau rom. Se adauga nuca usor prajita la cuptor si apoi macinata prin masina, si faina. Se mesteca apoi in compozitie prin presarare cacao (1 plic intreg) si se bate pentru omogenizare completa. La sfarsit se incorporeaza albusurile, se toarna compozitia intr-o forma de tort unsa cu unt si se coace la un foc potrivit cam 20 de minute la cuptor. Se lasa sa se raceasca, se despica in 2 foi.
Crema se face ametecand 2 oua cu zaharul, zaharul vanilat, ciocolata neagra si nuca prajite si macinate. Se incalzeste vasul pe foc in timp se se mesteca in el, pana ce compozitia se leaga.
Crema se lasa sa se raceasca, se adauga untul si se adauga 1/2 lingurita de coniac dulce si se amesteca, pana ce se obtine o crema spumoasa.
Sirop ( pe baza de rom):
- Siropul se prepara intr-un ibric, apa, 100 g, rom esenta si 3 linguri de zahar,esenta de cafea, care se mesteca si se lasa pe foc 10 minute.
Siropul se lasa la racit ca sa nu incruzeasca coca( blatul)
Blatul se insiropeaza mai putin stratul de jos, mai mult cel de sus, asezat deja in platou rotund, se adauga crema si se unge uniform blatul, se poate orna cu nuca de cocos sau cu nuca mai mare.
Se baga la rece pentru 5-6 ore.
Se serveste rece la orice aniversare! Doritorii pot orna cu frisca tortul.
Ciorba de cartofi cu afumătură este una dintre cele mai gustoase din bucătăria românească tradițională....
Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională româneascăO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii