Tort a la Tatiana (de nuca si ciocolata)

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • oua 10 buc
  • nuca 300 g
  • cacao 50 g
  • faina 250 g
  • zahar 300 g
  • zahar vanilat 4 plicuri
  • esenta de migdale sau lamaie 100 g

Mod de preparare

Blatul:
- se amesteca cu mixerul galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat, esenta de lamaie (2 g) si zeama de migdala sau rom. Se adauga nuca usor prajita la cuptor si apoi macinata prin masina, si faina. Se mesteca apoi in compozitie prin presarare cacao (1 plic intreg) si se bate pentru omogenizare completa. La sfarsit se incorporeaza albusurile, se toarna compozitia intr-o forma de tort unsa cu unt si se coace la un foc potrivit cam 20 de minute la cuptor. Se lasa sa se raceasca, se despica in 2 foi.

Crema se face ametecand 2 oua cu zaharul, zaharul vanilat, ciocolata neagra si nuca prajite si macinate. Se incalzeste vasul pe foc in timp se se mesteca in el, pana ce compozitia se leaga.
Crema se lasa sa se raceasca, se adauga untul si se adauga 1/2 lingurita de coniac dulce si se amesteca, pana ce se obtine o crema spumoasa.

Sirop ( pe baza de rom):
- Siropul se prepara intr-un ibric, apa, 100 g, rom esenta si 3 linguri de zahar,esenta de cafea, care se mesteca si se lasa pe foc 10 minute.
Siropul se lasa la racit ca sa nu incruzeasca coca( blatul)

Blatul se insiropeaza mai putin stratul de jos, mai mult cel de sus, asezat deja in platou rotund, se adauga crema si se unge uniform blatul, se poate orna cu nuca de cocos sau cu nuca mai mare.

Se baga la rece pentru 5-6 ore.

Se serveste rece la orice aniversare! Doritorii pot orna cu frisca tortul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Zucchini cu pui si mozzarella

Zucchini cu pui si mozzarella

Zucchini cu pui si mozzarella
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
1
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Dulceata de visine
2
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ceafa de porc la cuptor
4
Prajitura turnata cu branza si visine
5
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Parteneri
Ciorba de primavara
Bucataras.RO

Ciorba de primavara

"Retete de post economice"

Ciorba de primavara
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Culinar.RO

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

Retete dietetice E o prăjitură uşor de făcut. Puteţi folosi ce fructe vă plac. Eu am ales caise şi...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Compot de visine pentru iarna
Gustos.RO

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate