Preparare:
Coacem 2 blaturi de piscot din cate 10 oua fiecare. Fiecare blat dupa racire il taiem in doua.
Crema:
Punem 700 ml frisca la foc si in el adaugam cele 700 gr ciocolata de menaj si lasam pe foc pana se topeste ciocolata lasand sa dea intr-un clocot. Se ia apoi de pe foc si se lasa la racit cel putin 12 ore.
Cand e racita crema are consistenta unei smantani mai groase. Bagam mixerul in crema si il mixam la viteza mare. Restul de 300 ml frisca il batem si apoi il adaugam treptat la crema pe care o mixam in continuare. Din crema luam separat 6 linguri pe care il vom folosi la ornat.
Punem 5 linguri de zahar la caramelizat apoi adaugam circa 500 ml apa peste si lasam pe foc pana se topeste zaharul. Adaugam 1 fiola de esenta de rom cand e rece siropul. Cu acest sirop vom insiropa blaturile de piscot.
Dupa cum am spus blaturile le taiem in doua. Asezam o parte pe tava unde urmeaza sa fie ansamblat tortul si il insiropam bine. Peste punem un rand de crema, apoi blat care vine din nou insiropat, crema si apoi blat insiropat. Cu alte cuvinte umplem cu crema cele 4 foi de piscot obtinute prin sectionare.
Dam pe exterior cu un strat de crema subtire, deasupra asezam fructele dupa imaginatia fiecaruia. Dizolvam 2 plicuri de tort gelle in 500 ml apa impreuna cu 5 linguri zahar si il punem la fiert conform instructiunilor de pe pachet apoi cand va raci un pic il vom turna peste stratul de fructe asezat pe tort.
Frisca ramasa o vom mixa si vom adauga inainte de a se intari 2 linguri smantana (smantana o face mai tare si nu mai e nevoie de intaritor) apoi vom orna exteriorul tortului.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaBy Jamila, decat ca eu le-am facut cu migdale nu susan. Au iesit aproape doua tavi, circa 25 de bucati. Un pic le-am prea...
Fursecuri marocane cu migdaleMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii