Tort A la Lory

Complexitate
redusa
Tort A la Lory

Ingrediente

  • Ingrediente ptr blaturi :
  • 20 oua
  • 20 linguri faina
  • 20 linguri zahar
  • 2 plic praf de copt
  • Ingrediente crema:
  • 1 l frisca Megle (sau hulala)
  • 700 gr ciocolata menaj
  • Alte ingrediente :
  • 1 fiola esenta de rom
  • 350 ml frisca pentru ornat
  • 4-5 linguri zahar
  • diferite fructe (kiwi, portocale, piersici etc)
  • 1 plic Tort Gelle transparenta

Mod de preparare

Preparare:
Coacem 2 blaturi de piscot din cate 10 oua fiecare. Fiecare blat dupa racire il taiem in doua.

Crema:
Punem 700 ml frisca la foc si in el adaugam cele 700 gr ciocolata de menaj si lasam pe foc pana se topeste ciocolata lasand sa dea intr-un clocot. Se ia apoi de pe foc si se lasa la racit cel putin 12 ore.

Cand e racita crema are consistenta unei smantani mai groase. Bagam mixerul in crema si il mixam la viteza mare. Restul de 300 ml frisca il batem si apoi il adaugam treptat la crema pe care o mixam in continuare. Din crema luam separat 6 linguri pe care il vom folosi la ornat.

Punem 5 linguri de zahar la caramelizat apoi adaugam circa 500 ml apa peste si lasam pe foc pana se topeste zaharul. Adaugam 1 fiola de esenta de rom cand e rece siropul. Cu acest sirop vom insiropa blaturile de piscot.

Dupa cum am spus blaturile le taiem in doua. Asezam o parte pe tava unde urmeaza sa fie ansamblat tortul si il insiropam bine. Peste punem un rand de crema, apoi blat care vine din nou insiropat, crema si apoi blat insiropat. Cu alte cuvinte umplem cu crema cele 4 foi de piscot obtinute prin sectionare.

Dam pe exterior cu un strat de crema subtire, deasupra asezam fructele dupa imaginatia fiecaruia. Dizolvam 2 plicuri de tort gelle in 500 ml apa impreuna cu 5 linguri zahar si il punem la fiert conform instructiunilor de pe pachet apoi cand va raci un pic il vom turna peste stratul de fructe asezat pe tort.

Frisca ramasa o vom mixa si vom adauga inainte de a se intari 2 linguri smantana (smantana o face mai tare si nu mai e nevoie de intaritor) apoi vom orna exteriorul tortului.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Rustica
1
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
2
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura turnata cu branza de vaci
3
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Bulionul Meu de Rosii
4
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Lichior de gutui
Bucataras.RO

Lichior de gutui

Pe vremea gutuilor gălbioare și parfumate am găsit pe un site francez această rețetă de lichior și m-am gândit...

Lichior de gutui
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia