Tort A la Lory

Postat pe: 27-09-2010
(1)

Ingrediente

Ingrediente ptr blaturi :
20 oua
20 linguri faina
20 linguri zahar
2 plic praf de copt
Ingrediente crema:
1 l frisca Megle (sau hulala)
700 gr ciocolata menaj
Alte ingrediente :
1 fiola esenta de rom
350 ml frisca pentru ornat
4-5 linguri zahar
diferite fructe (kiwi, portocale, piersici etc)
1 plic Tort Gelle transparenta

Mod de preparare

Preparare:
Coacem 2 blaturi de piscot din cate 10 oua fiecare. Fiecare blat dupa racire il taiem in doua.

Crema:
Punem 700 ml frisca la foc si in el adaugam cele 700 gr ciocolata de menaj si lasam pe foc pana se topeste ciocolata lasand sa dea intr-un clocot. Se ia apoi de pe foc si se lasa la racit cel putin 12 ore.

Cand e racita crema are consistenta unei smantani mai groase. Bagam mixerul in crema si il mixam la viteza mare. Restul de 300 ml frisca il batem si apoi il adaugam treptat la crema pe care o mixam in continuare. Din crema luam separat 6 linguri pe care il vom folosi la ornat.

Punem 5 linguri de zahar la caramelizat apoi adaugam circa 500 ml apa peste si lasam pe foc pana se topeste zaharul. Adaugam 1 fiola de esenta de rom cand e rece siropul. Cu acest sirop vom insiropa blaturile de piscot.

Dupa cum am spus blaturile le taiem in doua. Asezam o parte pe tava unde urmeaza sa fie ansamblat tortul si il insiropam bine. Peste punem un rand de crema, apoi blat care vine din nou insiropat, crema si apoi blat insiropat. Cu alte cuvinte umplem cu crema cele 4 foi de piscot obtinute prin sectionare.

Dam pe exterior cu un strat de crema subtire, deasupra asezam fructele dupa imaginatia fiecaruia. Dizolvam 2 plicuri de tort gelle in 500 ml apa impreuna cu 5 linguri zahar si il punem la fiert conform instructiunilor de pe pachet apoi cand va raci un pic il vom turna peste stratul de fructe asezat pe tort.

Frisca ramasa o vom mixa si vom adauga inainte de a se intari 2 linguri smantana (smantana o face mai tare si nu mai e nevoie de intaritor) apoi vom orna exteriorul tortului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort A la Lory" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

veraem
•  03.09.2009 21:57:44

interesant

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort A la Lory