Tort A la Lory

Complexitate
redusa
Tort A la Lory

Ingrediente

  • Ingrediente ptr blaturi :
  • 20 oua
  • 20 linguri faina
  • 20 linguri zahar
  • 2 plic praf de copt
  • Ingrediente crema:
  • 1 l frisca Megle (sau hulala)
  • 700 gr ciocolata menaj
  • Alte ingrediente :
  • 1 fiola esenta de rom
  • 350 ml frisca pentru ornat
  • 4-5 linguri zahar
  • diferite fructe (kiwi, portocale, piersici etc)
  • 1 plic Tort Gelle transparenta

Mod de preparare

Preparare:
Coacem 2 blaturi de piscot din cate 10 oua fiecare. Fiecare blat dupa racire il taiem in doua.

Crema:
Punem 700 ml frisca la foc si in el adaugam cele 700 gr ciocolata de menaj si lasam pe foc pana se topeste ciocolata lasand sa dea intr-un clocot. Se ia apoi de pe foc si se lasa la racit cel putin 12 ore.

Cand e racita crema are consistenta unei smantani mai groase. Bagam mixerul in crema si il mixam la viteza mare. Restul de 300 ml frisca il batem si apoi il adaugam treptat la crema pe care o mixam in continuare. Din crema luam separat 6 linguri pe care il vom folosi la ornat.

Punem 5 linguri de zahar la caramelizat apoi adaugam circa 500 ml apa peste si lasam pe foc pana se topeste zaharul. Adaugam 1 fiola de esenta de rom cand e rece siropul. Cu acest sirop vom insiropa blaturile de piscot.

Dupa cum am spus blaturile le taiem in doua. Asezam o parte pe tava unde urmeaza sa fie ansamblat tortul si il insiropam bine. Peste punem un rand de crema, apoi blat care vine din nou insiropat, crema si apoi blat insiropat. Cu alte cuvinte umplem cu crema cele 4 foi de piscot obtinute prin sectionare.

Dam pe exterior cu un strat de crema subtire, deasupra asezam fructele dupa imaginatia fiecaruia. Dizolvam 2 plicuri de tort gelle in 500 ml apa impreuna cu 5 linguri zahar si il punem la fiert conform instructiunilor de pe pachet apoi cand va raci un pic il vom turna peste stratul de fructe asezat pe tort.

Frisca ramasa o vom mixa si vom adauga inainte de a se intari 2 linguri smantana (smantana o face mai tare si nu mai e nevoie de intaritor) apoi vom orna exteriorul tortului.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Salata de iarna asortata
3
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Dobos
4
Dulciuri

Dobos

Dobos
Papricas de Cartofi cu Pui
5
Mancaruri cu carne

Papricas de Cartofi cu Pui

Papricas de Cartofi cu Pui
Parteneri
Cornuri Bratislava
Bucataras.RO

Cornuri Bratislava

Stiu ca nu aduc nimic nou cu aceasta reteta. Drumul l-a deschis Gabitzu care a fost atat de buna si ne-a impartasit aceasta...

Cornuri Bratislava
Tort de portocale cu crema
Culinar.RO

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Prajitura cu foi de napolitana
Gustos.RO

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana