Tort `8 martie` de Post

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -500 ml frisca vegetala de post
  • -500 grame biscuiti dulci
  • -250 ml suc natural de ananas
  • -1 plic crema Dr Oetker de lamaie
  • -un varf de cutit colorant alim rosu
  • -8 linguri zahar
  • -2 plicuri zahar vanilat
  • -200 ml apa

Mod de preparare

Se bate frisca si o treime din ea se amesteca cu colorantul alimentar rosu, apoi se pun la rece ambele vase. Se pune plicul de crema in sucul natural si se bate pana se ingroasa compozitia dupa care se pune la rece circa 15 minute.

Se prepara un sirop caramelizandu-se cele 8 linguri de zahar peste care adaugam 200 ml. apa si 2 plicuri zahar vanilie. Inmuiem biscuitii pe rand in sirop si asternem un strat de biscuiti pe platou la o dimensiune dupa preferinta. Intindem peste biscuiti jumatate din crema in mod uniform. Continuam cu un alt strat de biscuiti insiropati, iar peste ei asternem un strat de frisca colorata avand grija ca din aceasta sa ne ramana si pentru ornat.

Se pune inca un strat de biscuiti insiropati si se acopera cu restul de crema. Deasupra se aseaza ultimul strat de biscuiti. Finalizam tortul imbracandu-l in frisca alba si ornam dupa fantezia fiecaruia cu frisca rosie si alba.
Inainte de servire se lasa la rece 2-3 ore. Foarte potrivit pentru cei care postesc, dar nu vor sa renunte la sarbatorile primaverii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci
Salata de cartofi Olivier

Salata de cartofi Olivier

Aceasta salata combina cubulete de cartofi, morcovi, carne fiarta (vita sau pui), castraveti murati, mazare si oua, toate...

Salata de cartofi Olivier
Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese
Cele mai apreciate rețete
Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
1
Carte de bucate

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa

Este un amestec delicios de legume, printre care vinete, dovlecei, ardei, roșii, ceapă și condimente, gătite împreună...

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Ceafa de porc la cuptor
3
Prajitura turnata cu branza si visine
4
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
5
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Parteneri
Salata cu Pere, Struguri, Nuci si Branza (Reteta Video)
Bucataras.RO

Salata cu Pere, Struguri, Nuci si Branza (Reteta Video)

Sigur ca o salata cu pere, struguri, nuci si branza de capra este foarte potrivita si ca gustare in timpul zilei, iar daca...

Salata cu Pere, Struguri, Nuci si Branza (Reteta Video)
Chiftele din carne si legume, la cuptor
Culinar.RO

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Chiftele din carne si legume, la cuptor
Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Gustos.RO

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

incearca reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata! Un desert decadent, ideal pentru orice ocazie...

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate