Tort `8 martie` de Post

Postat pe: 12-04-2010
(0)

Ingrediente

500 ml frisca vegetala de post
500 grame biscuiti dulci
250 ml suc natural de ananas
1 plic crema Dr Oetker de lamaie
un varf de cutit colorant alim rosu
8 linguri zahar
2 plicuri zahar vanilat
200 ml apa

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Se bate frisca si o treime din ea se amesteca cu colorantul alimentar rosu, apoi se pun la rece ambele vase. Se pune plicul de crema in sucul natural si se bate pana se ingroasa compozitia dupa care se pune la rece circa 15 minute.

Se prepara un sirop caramelizandu-se cele 8 linguri de zahar peste care adaugam 200 ml. apa si 2 plicuri zahar vanilie. Inmuiem biscuitii pe rand in sirop si asternem un strat de biscuiti pe platou la o dimensiune dupa preferinta. Intindem peste biscuiti jumatate din crema in mod uniform. Continuam cu un alt strat de biscuiti insiropati, iar peste ei asternem un strat de frisca colorata avand grija ca din aceasta sa ne ramana si pentru ornat.

Se pune inca un strat de biscuiti insiropati si se acopera cu restul de crema. Deasupra se aseaza ultimul strat de biscuiti. Finalizam tortul imbracandu-l in frisca alba si ornam dupa fantezia fiecaruia cu frisca rosie si alba.
Inainte de servire se lasa la rece 2-3 ore. Foarte potrivit pentru cei care postesc, dar nu vor sa renunte la sarbatorile primaverii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort `8 martie` de Post" nu uita sa ii faci un review.
Etichete

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort `8 martie` de Post