Tort `8 martie` de Post

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -500 ml frisca vegetala de post
  • -500 grame biscuiti dulci
  • -250 ml suc natural de ananas
  • -1 plic crema Dr Oetker de lamaie
  • -un varf de cutit colorant alim rosu
  • -8 linguri zahar
  • -2 plicuri zahar vanilat
  • -200 ml apa

Mod de preparare

Se bate frisca si o treime din ea se amesteca cu colorantul alimentar rosu, apoi se pun la rece ambele vase. Se pune plicul de crema in sucul natural si se bate pana se ingroasa compozitia dupa care se pune la rece circa 15 minute.

Se prepara un sirop caramelizandu-se cele 8 linguri de zahar peste care adaugam 200 ml. apa si 2 plicuri zahar vanilie. Inmuiem biscuitii pe rand in sirop si asternem un strat de biscuiti pe platou la o dimensiune dupa preferinta. Intindem peste biscuiti jumatate din crema in mod uniform. Continuam cu un alt strat de biscuiti insiropati, iar peste ei asternem un strat de frisca colorata avand grija ca din aceasta sa ne ramana si pentru ornat.

Se pune inca un strat de biscuiti insiropati si se acopera cu restul de crema. Deasupra se aseaza ultimul strat de biscuiti. Finalizam tortul imbracandu-l in frisca alba si ornam dupa fantezia fiecaruia cu frisca rosie si alba.
Inainte de servire se lasa la rece 2-3 ore. Foarte potrivit pentru cei care postesc, dar nu vor sa renunte la sarbatorile primaverii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie