Se bate frisca si o treime din ea se amesteca cu colorantul alimentar rosu, apoi se pun la rece ambele vase. Se pune plicul de crema in sucul natural si se bate pana se ingroasa compozitia dupa care se pune la rece circa 15 minute.
Se prepara un sirop caramelizandu-se cele 8 linguri de zahar peste care adaugam 200 ml. apa si 2 plicuri zahar vanilie. Inmuiem biscuitii pe rand in sirop si asternem un strat de biscuiti pe platou la o dimensiune dupa preferinta. Intindem peste biscuiti jumatate din crema in mod uniform. Continuam cu un alt strat de biscuiti insiropati, iar peste ei asternem un strat de frisca colorata avand grija ca din aceasta sa ne ramana si pentru ornat.
Se pune inca un strat de biscuiti insiropati si se acopera cu restul de crema. Deasupra se aseaza ultimul strat de biscuiti. Finalizam tortul imbracandu-l in frisca alba si ornam dupa fantezia fiecaruia cu frisca rosie si alba.
Inainte de servire se lasa la rece 2-3 ore. Foarte potrivit pentru cei care postesc, dar nu vor sa renunte la sarbatorile primaverii.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar ars
Comentarii