Se amesteca zaharul cu untul pana se obtine o crema fina.Apoi se adauga esenta de vanilie si ouale,amestecand incontinuu.Se adauga faina treptat si se amesteca,pana cand se obtine o coca uniforma care se da la frigider timp de 20 minute.
Se incinge cuptorul la 180 grade.
Aluatul se intinde pe hartie de copt si se taie in 7 cercuri cu o forma de 20 cm.
Se pun in tava si se coc timp de 20 minute.Se scot si se lasa la racit.
Se bate smantana lichida,dupa care se intinde pe fiecare strat in parte frisca obtinuta peste care se pun mici cantitati de dulceata din loc in loc .
Peste ultimul strat se pune restul de dulceata si se decoreaza cu frisca si fragi proaspeti.
Optional se pot insiropa straturile de blat cu sirop de vanilie sau de fragi.
O reteta destul de simpla care cred ca va fi deliciul tuturor.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaDescopera reteta perfecta de gogosi umplute! Afla cum sa pregatesti gogosi pufoase, cu umplutura delicioasa adaugata dupa...
Gogosi umpluteO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii