tort 7 straturi

Postat pe: 27-09-2010
(0)

Ingrediente

250 g zahar
250g unt moale
1 lingurita de esenta de vanilie
2 oua
650 g faina
200 ml smanatama lichida duce
400 g dulceata de fragi
fragi pt decor

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Se amesteca zaharul cu untul pana se obtine o crema fina.Apoi se adauga esenta de vanilie si ouale,amestecand incontinuu.Se adauga faina treptat si se amesteca,pana cand se obtine o coca uniforma care se da la frigider timp de 20 minute.
Se incinge cuptorul la 180 grade.
Aluatul se intinde pe hartie de copt si se taie in 7 cercuri cu o forma de 20 cm.
Se pun in tava si se coc timp de 20 minute.Se scot si se lasa la racit.
Se bate smantana lichida,dupa care se intinde pe fiecare strat in parte frisca obtinuta peste care se pun mici cantitati de dulceata din loc in loc .
Peste ultimul strat se pune restul de dulceata si se decoreaza cu frisca si fragi proaspeti.
Optional se pot insiropa straturile de blat cu sirop de vanilie sau de fragi.
O reteta destul de simpla care cred ca va fi deliciul tuturor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara tort 7 straturi" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei tort 7 straturi