Se amesteca zaharul cu untul pana se obtine o crema fina.Apoi se adauga esenta de vanilie si ouale,amestecand incontinuu.Se adauga faina treptat si se amesteca,pana cand se obtine o coca uniforma care se da la frigider timp de 20 minute.
Se incinge cuptorul la 180 grade.
Aluatul se intinde pe hartie de copt si se taie in 7 cercuri cu o forma de 20 cm.
Se pun in tava si se coc timp de 20 minute.Se scot si se lasa la racit.
Se bate smantana lichida,dupa care se intinde pe fiecare strat in parte frisca obtinuta peste care se pun mici cantitati de dulceata din loc in loc .
Peste ultimul strat se pune restul de dulceata si se decoreaza cu frisca si fragi proaspeti.
Optional se pot insiropa straturile de blat cu sirop de vanilie sau de fragi.
O reteta destul de simpla care cred ca va fi deliciul tuturor.
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii