Tort

Postat pe: 01-05-2012
(0)

Ingrediente

Pentru Blat:
10 oua
4 linguri de ulei de floarea soarelui (optional)
1 cana de zahar (250 g)
1 pliculet praf de copt
2 pliculete zahar vanilat
1 esenta de rom/vanilie/migdale (ce preferati)
coaja de lamaie/portocala (optional)
cacao (optional)
faina cat cuprinde (aproximativ 2 cani, ca la blatul de pandişpan-chec)
Siropul:
5 linguri de zahar
500 ml apa si o sticluta de rom
Pentru umplutura:
2 plicuri crema de vanilie/cacao (ce doriti, eu am folosit vanilie)
lapte (conform instructiunilor de pe pachet)
Pentru decor:
2 pliculete de spuma de frisca
cacao (pentru frisca maronie)
zeama de sfecla (pentru frisca roza)
ciocolata de menaj (pentru frunze)
bomboane boni-bon
bomboane decorative
pasta de lapte praf (urmatoarea reteta, ptr floricele)

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h:30min
Preparare blat: se separa albusurile de galbenusuri (de preferabil ar fi sa aveti oua de tara, ii da blatului o culoare usor galbuie, insa aveti grija sa spargeti ouale separat pentru a nu fi stricate), albusurile se bat bine (cu telul sau cu mixerul) pana devin ca o bezea, apoi se adauga treptat 3/4 din cantitatea zahar şi se bate pana se topesc particulele de zahar.

Separat se bat galbenusurile cu restul de zahar, aromele, coaja de portocala/lamaie, zaharul vanilat si cele 4 linguri de ulei optional ptr pufosenia aluatului. Apoi se adauga crema de galbenusuri rezultata peste bezeaua de albusuri continund sa mixam.

Dupa incorporarea cremei de albusuri si cremei de galbenusuri adaugam treptat, in ploaie faina (in care adaugam praful de copt) si amestecam cu o lingura de lemn de sus in jos. Cand aluatul este unul dens dar totusi fluid tapetam o tava inalta cu ulei şi presaram umpic de faina si adaugam compozitia rezultata dand la cuptor pentru 20-25 de minute. Cand blatul trece testul scobitorii oprim focul si lasam sa se raceasca treptat (lasam usa cuptorului putin deschisa).

Crema se face conform instructiunilor de pe pachet. Optional puteti adauga in ea nuca maruntita sau alune, stafide, nuca de cocos etc. Taiem blatul in 3, il insiropam bine si adaugam crema preferata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort