Tort

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Tort

Ingrediente

  • Pentru Blat:
  • 10 oua
  • 4 linguri de ulei de floarea soarelui (optional)
  • 1 cana de zahar (250 g)
  • 1 pliculet praf de copt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 esenta de rom/vanilie/migdale (ce preferati)
  • coaja de lamaie/portocala (optional)
  • cacao (optional)
  • faina cat cuprinde (aproximativ 2 cani, ca la blatul de pandişpan-chec)
  • Siropul:
  • 5 linguri de zahar
  • 500 ml apa si o sticluta de rom
  • Pentru umplutura:
  • 2 plicuri crema de vanilie/cacao (ce doriti, eu am folosit vanilie)
  • lapte (conform instructiunilor de pe pachet)
  • Pentru decor:
  • 2 pliculete de spuma de frisca
  • cacao (pentru frisca maronie)
  • zeama de sfecla (pentru frisca roza)
  • ciocolata de menaj (pentru frunze)
  • bomboane boni-bon
  • bomboane decorative
  • pasta de lapte praf (urmatoarea reteta, ptr floricele)

Mod de preparare

Preparare blat: se separa albusurile de galbenusuri (de preferabil ar fi sa aveti oua de tara, ii da blatului o culoare usor galbuie, insa aveti grija sa spargeti ouale separat pentru a nu fi stricate), albusurile se bat bine (cu telul sau cu mixerul) pana devin ca o bezea, apoi se adauga treptat 3/4 din cantitatea zahar şi se bate pana se topesc particulele de zahar.

Separat se bat galbenusurile cu restul de zahar, aromele, coaja de portocala/lamaie, zaharul vanilat si cele 4 linguri de ulei optional ptr pufosenia aluatului. Apoi se adauga crema de galbenusuri rezultata peste bezeaua de albusuri continund sa mixam.

Dupa incorporarea cremei de albusuri si cremei de galbenusuri adaugam treptat, in ploaie faina (in care adaugam praful de copt) si amestecam cu o lingura de lemn de sus in jos. Cand aluatul este unul dens dar totusi fluid tapetam o tava inalta cu ulei şi presaram umpic de faina si adaugam compozitia rezultata dand la cuptor pentru 20-25 de minute. Cand blatul trece testul scobitorii oprim focul si lasam sa se raceasca treptat (lasam usa cuptorului putin deschisa).

Crema se face conform instructiunilor de pe pachet. Optional puteti adauga in ea nuca maruntita sau alune, stafide, nuca de cocos etc. Taiem blatul in 3, il insiropam bine si adaugam crema preferata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni
Tortilla cu bacon si oua de prepelita

Tortilla cu bacon si oua de prepelita

Tortilla cu bacon si oua de prepelita
Dovlecei pane - un aperitiv delicios

Dovlecei pane - un aperitiv delicios

Dovleceii pane sunt un aperitiv delicios, perfect pentru orice masa. Preparati din felii subtiri de dovlecei, trecute prin...

Dovlecei pane - un aperitiv delicios
Cele mai apreciate rețete
Tavalita cu Nuca
1
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Chec de Ciocolata Crocant
2
Dulciuri

Chec de Ciocolata Crocant

Chec de Ciocolata Crocant
Tort din crema de zahar ars
3
Dulciuri

Tort din crema de zahar ars

Tort din crema de zahar ars
Socată reţeta bunicii
4
Bauturi

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Salata de fasole rosii cu legume
5
Salate

Salata de fasole rosii cu legume

Salata de fasole rosii cu legume
Parteneri
Ciorba de salata verde cu zdrente
Bucataras.RO

Ciorba de salata verde cu zdrente

Mi-a facut Babi pofta ieri si cum chiar nu mai facusem demult - si cand spun demult inseamna de peste 1 an - am zis sa purced...

Ciorba de salata verde cu zdrente
Inghetata frantuzeasca de vanilie
Culinar.RO

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Gustos.RO

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute