Preparare blat: se separa albusurile de galbenusuri (de preferabil ar fi sa aveti oua de tara, ii da blatului o culoare usor galbuie, insa aveti grija sa spargeti ouale separat pentru a nu fi stricate), albusurile se bat bine (cu telul sau cu mixerul) pana devin ca o bezea, apoi se adauga treptat 3/4 din cantitatea zahar şi se bate pana se topesc particulele de zahar.
Separat se bat galbenusurile cu restul de zahar, aromele, coaja de portocala/lamaie, zaharul vanilat si cele 4 linguri de ulei optional ptr pufosenia aluatului. Apoi se adauga crema de galbenusuri rezultata peste bezeaua de albusuri continund sa mixam.
Dupa incorporarea cremei de albusuri si cremei de galbenusuri adaugam treptat, in ploaie faina (in care adaugam praful de copt) si amestecam cu o lingura de lemn de sus in jos. Cand aluatul este unul dens dar totusi fluid tapetam o tava inalta cu ulei şi presaram umpic de faina si adaugam compozitia rezultata dand la cuptor pentru 20-25 de minute. Cand blatul trece testul scobitorii oprim focul si lasam sa se raceasca treptat (lasam usa cuptorului putin deschisa).
Crema se face conform instructiunilor de pe pachet. Optional puteti adauga in ea nuca maruntita sau alune, stafide, nuca de cocos etc. Taiem blatul in 3, il insiropam bine si adaugam crema preferata.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii