Cele 6 linguri de zahar il caramelizam in oala in care urmeaza sa punem compozitia si il intindem pe peretii acestuia. Eu dupa ce am intins zaharul racesc pe exterior oala cu apa rece sa nu pierd o gramada de timp.
Dupa aceasta faza ma apuc sa pregatesc cele necesare cremei de zahar ars in felul urmator, si anume, spargem intr-un vas cele 8 oua, punem 8 linguri de zahar si 3 plicuri de zahar vanilat si cu mixerul mixam bine. Adaugam peste si 1 l de lapte si mai amestaecam un pic pana se omogenizeaza bine. Se rastoarna aceasta compozitie in oala in care este intins zaharul caramelizat, si ne apucam de preparatul blatului de piscot.
PISCOTUL :
Separam cele 4 oua. La cele 4 galbenusuri punem 4 linguri de zahar si il frecam spuma. Cele 4 albusuri se bat spuma tare si la ele se adauga galbenusurile frecate. Se amesteca usor si se adauga apoi cele 4 linguri de faina treptat si 1/4 de praf de copt.
Compozitia de piscot se pune deasupra compozitiei de crema de zahar ars si se da la cuptorul preincalzit initial la foc mai mare cca 5 minute apoi se da la foc mic pana cand crema se desprinde de marginea oalei cand o inclinam.
Dupa ce e gata copt se scoate din cuptor si se lasa la racit, apoi se rastoarna pe o farfurie si se poate orna cu glazura de ciocolata sau cu frisca.
Se serveste rece! ! !
Ciorba de cartofi cu afumătură este una dintre cele mai gustoase din bucătăria românească tradițională....
Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională româneascăO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii