Tort

Postat pe: 27-09-2010
(4)

Ingrediente

Blatul:
4 oua
4 linguri zahar
4 linguri faina
1/4 pachet praf de copt
Crema:
8 oua intregi
1 l lapte
3 plic zahar vanilat
8 linguri zahar
Mai avem nevoie de 6 linguri zahar pentru zaharul ars cu care tapetam o cratita

Mod de preparare

Cele 6 linguri de zahar il caramelizam in oala in care urmeaza sa punem compozitia si il intindem pe peretii acestuia. Eu dupa ce am intins zaharul racesc pe exterior oala cu apa rece sa nu pierd o gramada de timp.

Dupa aceasta faza ma apuc sa pregatesc cele necesare cremei de zahar ars in felul urmator, si anume, spargem intr-un vas cele 8 oua, punem 8 linguri de zahar si 3 plicuri de zahar vanilat si cu mixerul mixam bine. Adaugam peste si 1 l de lapte si mai amestaecam un pic pana se omogenizeaza bine. Se rastoarna aceasta compozitie in oala in care este intins zaharul caramelizat, si ne apucam de preparatul blatului de piscot.

PISCOTUL :
Separam cele 4 oua. La cele 4 galbenusuri punem 4 linguri de zahar si il frecam spuma. Cele 4 albusuri se bat spuma tare si la ele se adauga galbenusurile frecate. Se amesteca usor si se adauga apoi cele 4 linguri de faina treptat si 1/4 de praf de copt.

Compozitia de piscot se pune deasupra compozitiei de crema de zahar ars si se da la cuptorul preincalzit initial la foc mai mare cca 5 minute apoi se da la foc mic pana cand crema se desprinde de marginea oalei cand o inclinam.

Dupa ce e gata copt se scoate din cuptor si se lasa la racit, apoi se rastoarna pe o farfurie si se poate orna cu glazura de ciocolata sau cu frisca.

Se serveste rece! ! !
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort" nu uita sa ii faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

superx400
•  11.03.2012 14:09:45

arata f bine, dar mie nu imi iese niciodata.

nicoleta15
•  13.01.2010 17:15:53

voi incerca

pupi
•  29.03.2009 13:52:29

azi l-am facut si eu , e super bun, am sa pun poze cat de carand, sper sa fiu mai bine zilele viitoare. Felkicitari Lia ptr tort.

lucia_bp
•  27.03.2009 11:27:52

Un tort deosebit !

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort