Tort

Complexitate
redusa
Tort

Ingrediente

  • Blatul:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1/4 pachet praf de copt
  • Crema:
  • 8 oua intregi
  • 1 l lapte
  • 3 plic zahar vanilat
  • 8 linguri zahar
  • Mai avem nevoie de 6 linguri zahar pentru zaharul ars cu care tapetam o cratita

Mod de preparare

Cele 6 linguri de zahar il caramelizam in oala in care urmeaza sa punem compozitia si il intindem pe peretii acestuia. Eu dupa ce am intins zaharul racesc pe exterior oala cu apa rece sa nu pierd o gramada de timp.

Dupa aceasta faza ma apuc sa pregatesc cele necesare cremei de zahar ars in felul urmator, si anume, spargem intr-un vas cele 8 oua, punem 8 linguri de zahar si 3 plicuri de zahar vanilat si cu mixerul mixam bine. Adaugam peste si 1 l de lapte si mai amestaecam un pic pana se omogenizeaza bine. Se rastoarna aceasta compozitie in oala in care este intins zaharul caramelizat, si ne apucam de preparatul blatului de piscot.

PISCOTUL :
Separam cele 4 oua. La cele 4 galbenusuri punem 4 linguri de zahar si il frecam spuma. Cele 4 albusuri se bat spuma tare si la ele se adauga galbenusurile frecate. Se amesteca usor si se adauga apoi cele 4 linguri de faina treptat si 1/4 de praf de copt.

Compozitia de piscot se pune deasupra compozitiei de crema de zahar ars si se da la cuptorul preincalzit initial la foc mai mare cca 5 minute apoi se da la foc mic pana cand crema se desprinde de marginea oalei cand o inclinam.

Dupa ce e gata copt se scoate din cuptor si se lasa la racit, apoi se rastoarna pe o farfurie si se poate orna cu glazura de ciocolata sau cu frisca.

Se serveste rece! ! !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran
Placinte cu branza

Placinte cu branza

Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura cu Mere si Iaurt
2
Dulciuri

Prajitura cu Mere si Iaurt

Prajitura cu Mere si Iaurt
Prajitura Cappuccino
3
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Prajitura cu Mere
4
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
5
Dulciuri

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
Parteneri
Tort cu crema de ciocolata si de capsuni
Bucataras.RO

Tort cu crema de ciocolata si de capsuni

Ziua mea a picat in mijlocul saptamanii si cum nu dispuneam de prea mult timp pentru prepararea tortului , am decis sa fac...

Tort cu crema de ciocolata si de capsuni
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Culinar.RO

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Prajitura Bounty
Gustos.RO

Prajitura Bounty

Reteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...

Prajitura Bounty