Ingrediente
● 6 oua |
● 19 linguri zahar |
● 1 cutie mascarpone |
● 1 cutie frisca lichida Hulala 500ml |
● 1 galetusa smantana 900g |
● grasime 20% |
● 2 plicuri gelatina |
● cafea 10-15 lingurite |
● esenta de rom |
● piscoturi 60 bucati |
● cacao |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
01h
Varianta mea XXL dupa Tiramisu reţetă originală. Se face cafea foarte tare din 3-4 cescute apa si se lasa la racit.
Galbenusurile se bat foarte bine cu 14 lingrui de zahar pana ce compozitia devine albicioasa si se topeste zaharul - aproximativ 15min. Se adauga cutia de mascarpone si smantana si se bate in continuare pana ce compozitia devine spumoasa. Se adauga gelatina si se amesteca.
Separat se bate frisca, si se adauga la compozitia initiala. Albusul se bate spuma cu 5 linguri de zahar si de asemenea se amesteca cu restul cremei. Crema astfel obtinuta se da la rece pana se pregatesc piscoturile.
In cafeaua racita se pune esenta de rom. Piscoturile unul cate unul se inmoaie putin in cafea si se aseaza pe o tava mare (40x27x7) pe doua randuri.
Peste primul rand de piscoturi se toarna jumatate din crema, dupa care se mai aseaza un rand de piscoturi si peste ele restul de crema. Se da la rece.
Dupa 3-4 ore se presara deasupra cacao pudra (cu o strecuratoare de ceai).
Pofta buna!
Recomandari pentru tine si casa ta
pana la 12 rate
Comentarii
• 13.10.2010 16:09:58
multumesc, multumesc!!!! si e chiar foarte bun si la gust, incercati nu o sa va para rau.
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 15.05.2012 23:28:25
foarte buna.... bravo mmm