Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure

Ingrediente

  • 1 pahar suc de portocale proaspat stors
  • 2 nectarine
  • 1 canuta de mure proaspete sau decongelate
  • 250 gr branza Mascarpone
  • 2 oua proaspete
  • 4 linguri zahar
  • 1 pachetel zahar vanilat
  • 30 ml coniac
  • 10 piscoturi Savoiardi
  • ciocolata amaruie
  • menta pentru decor

Mod de preparare

Spalam ouale in apa calduta cu putin sapun, le clatim in apa curata si le uscam cu un servetel.
Separam galbenusurile de albusuri.
Adaugam un varf de sare, zaharul si zaharul vanilat in albusuri.
Mixam albusurile pana obtinem o bezea pufoasa.
Mixam branza Mascarpone cu galbenusurile pana obtinem o crema omogena.

Adaugam coniacul in crema si mai mixam o data (coniacul in aceasta reteta are nu numai rolul de aromatizator, dar si de un bun dezinfectant, luand in cosideratie faptul ca vom folosi oua ne prelucrate termic).

Cu ajutorul unui tel in forma de para, incorporam albusurile batute in crema de branza cu miscari circulare de jos in sus, punem crema la frigider, pana vom pregati fructele. Taiem fructele.

Cu ajutorul unui cutit cu lama subtire, facem carceii din ciocolata pentru decor, care trebuie sa fie la temperatura camerei (veti reusi mai bine, daca ciocolata e chiar tinuta in prealabil intr-un loc cald, spre exemplu in bucatarie langa o sursa de caldura).

Asamblam desertul in pahare, incepem cu un strat de piscoturi Savoiardi inmuiati in suc de portocala, special pentru cei care nu prefera cafeaua din Tiramisu reţetă originală.
Continuam cu un strat de fructe taiate apoi un strat de crema, repetam sa aranjam in aceeasi ordine inca o data. Se serveste rece, dupa ce a stat in frigider circa 2 ore!

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
5
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Parteneri
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Bucataras.RO

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital

De cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura