Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure

Ingrediente

  • 1 pahar suc de portocale proaspat stors
  • 2 nectarine
  • 1 canuta de mure proaspete sau decongelate
  • 250 gr branza Mascarpone
  • 2 oua proaspete
  • 4 linguri zahar
  • 1 pachetel zahar vanilat
  • 30 ml coniac
  • 10 piscoturi Savoiardi
  • ciocolata amaruie
  • menta pentru decor

Mod de preparare

Spalam ouale in apa calduta cu putin sapun, le clatim in apa curata si le uscam cu un servetel.
Separam galbenusurile de albusuri.
Adaugam un varf de sare, zaharul si zaharul vanilat in albusuri.
Mixam albusurile pana obtinem o bezea pufoasa.
Mixam branza Mascarpone cu galbenusurile pana obtinem o crema omogena.

Adaugam coniacul in crema si mai mixam o data (coniacul in aceasta reteta are nu numai rolul de aromatizator, dar si de un bun dezinfectant, luand in cosideratie faptul ca vom folosi oua ne prelucrate termic).

Cu ajutorul unui tel in forma de para, incorporam albusurile batute in crema de branza cu miscari circulare de jos in sus, punem crema la frigider, pana vom pregati fructele. Taiem fructele.

Cu ajutorul unui cutit cu lama subtire, facem carceii din ciocolata pentru decor, care trebuie sa fie la temperatura camerei (veti reusi mai bine, daca ciocolata e chiar tinuta in prealabil intr-un loc cald, spre exemplu in bucatarie langa o sursa de caldura).

Asamblam desertul in pahare, incepem cu un strat de piscoturi Savoiardi inmuiati in suc de portocala, special pentru cei care nu prefera cafeaua din Tiramisu reţetă originală.
Continuam cu un strat de fructe taiate apoi un strat de crema, repetam sa aranjam in aceeasi ordine inca o data. Se serveste rece, dupa ce a stat in frigider circa 2 ore!

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci
Salata de cartofi Olivier

Salata de cartofi Olivier

Aceasta salata combina cubulete de cartofi, morcovi, carne fiarta (vita sau pui), castraveti murati, mazare si oua, toate...

Salata de cartofi Olivier
Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese
Cele mai apreciate rețete
Ceafa de porc la cuptor
1
Prajitura turnata cu branza si visine
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Dulceata de visine
3
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Ciorba de pui cu smantana
5
Parteneri
Rulada cu bureti de roua si branza telemea
Bucataras.RO

Rulada cu bureti de roua si branza telemea

Rulada cu bureti de roua si branza telemea
Chiftele din carne si legume, la cuptor
Culinar.RO

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Chiftele din carne si legume, la cuptor
Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Gustos.RO

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

incearca reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata! Un desert decadent, ideal pentru orice ocazie...

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate