Tiramisu (II)

Postat pe: 27-09-2010
(2)

Ingrediente

4 galbenusuri
un sfert ceasca zahar pudra
60 ml lapte
250 gr mascarpone ( orice, dar nu romanesc ca nu e bun)
3 albusuri ( nu fiti tentate sa-l puneti si al 4-lea)
1 pachet piscoturi de 200 g
350 ml cafea amara
cacao pentru pudrat deasupra

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
- se freaca galbenusurile cu zaharul intr-un vas rezistent la foc.
De abia dupa ce ati amestecat galbenusurile cu zaharul, puteti pune si vasul respectiv, pe foc la bain marie, adaugand laptele, si amestecand bine.
-punem laptele, dupa ce am amestecat bine de tot galbenusurile cu zaharul
-si in final o amestecam pe foc la bain marie
-deci nu uitati, ca trebuie amestecat in vas, la bain marie, deasupra unei cratite cu apa care fierbe.
-cand se obtine crema aia groasa, se lasa la racit, iar cand se raceste se pune mascarpone direct din cutia lui si se adauga albusurile spuma.
- intr-o o tava de chec punem pe fundul ei folie transparenta, (nu uitati), si apoi puneti din crema obtinuta cateva linguri, intindeti pe fundul formei de chec, apoi puneti un rand de piscoturi inmuiate in cafea rece, piscoturile nu le inmuiati prea mult pt ca se flescaiesc, apoi, puneti iar un rand de crema, iar piscoturi, ultimul rand va fi de crema. Acoperim totul cu folia ramasa la capete.

Eu am pus 3 straturi de piscoturi, deci l-am facut mare si inalt.Eu am uitat sa pun la inceput cateva linguri de crema si la sf. iarasi n-am pus dupa cum vedeti in imaginile de mai jos.

A doua zi am pus 2 linguri patrate si ramse de crema peste piscoturi si apoi am pudrat cacao
- o dati la frigider minim 6 ore,e bine de pe o zi pe alta s-o faceti ca sta mai bine totul, apoi, rasturnati continutul peste un platou, scoatem folia, pudram cu cacao.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tiramisu (II)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

veraem
•  12.03.2011 21:39:46

da cu piladelphia ms oricum ptr deranj

veraem
•  10.10.2008 12:54:41

as putea sa inlocuiesc mascapòne cu altceva ?

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tiramisu (II)