Tiramisu reţetă originală

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata
Tiramisu reţetă originală

Ingrediente

  • Tiramisu reţetă originală
  • -4 galbenusuri
  • -un sfert ceasca zahar pudra
  • -60 ml lapte
  • -250 gr mascarpone ( orice, dar nu romanesc ca nu e bun)
  • -3 albusuri ( nu fiti tentate sa-l puneti si al 4-lea)
  • -1 pachet piscoturi de 200 g
  • -350 ml cafea amara
  • -cacao pentru pudrat deasupra

Mod de preparare

Adaptarea mea după Tiramisu reţetă originală

- se freaca galbenusurile cu zaharul intr-un vas rezistent la foc.
De abia dupa ce ati amestecat galbenusurile cu zaharul, puteti pune si vasul respectiv, pe foc la bain marie, adaugand laptele, si amestecand bine.
-punem laptele, dupa ce am amestecat bine de tot galbenusurile cu zaharul
-si in final o amestecam pe foc la bain marie
-deci nu uitati, ca trebuie amestecat in vas, la bain marie, deasupra unei cratite cu apa care fierbe.
-cand se obtine crema aia groasa, se lasa la racit, iar cand se raceste se pune mascarpone direct din cutia lui si se adauga albusurile spuma.
- intr-o o tava de chec punem pe fundul ei folie transparenta, (nu uitati), si apoi puneti din crema obtinuta cateva linguri, intindeti pe fundul formei de chec, apoi puneti un rand de piscoturi inmuiate in cafea rece, piscoturile nu le inmuiati prea mult pt ca se flescaiesc, apoi, puneti iar un rand de crema, iar piscoturi, ultimul rand va fi de crema. Acoperim totul cu folia ramasa la capete.

Eu am pus 3 straturi de piscoturi, deci l-am facut mare si inalt. Eu am uitat sa pun la inceput cateva linguri de crema si la sf. iarasi n-am pus dupa cum vedeti in imaginile de mai jos.

A doua zi am pus 2 linguri patrate si ramse de crema peste piscoturi si apoi am pudrat cacao
- o dati la frigider minim 6 ore, e bine de pe o zi pe alta s-o faceti ca sta mai bine totul, apoi, rasturnati continutul peste un platou, scoatem folia, pudram cu cacao.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici