Tiramisu reţetă originală

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata
Tiramisu reţetă originală

Ingrediente

  • Tiramisu reţetă originală
  • -4 galbenusuri
  • -un sfert ceasca zahar pudra
  • -60 ml lapte
  • -250 gr mascarpone ( orice, dar nu romanesc ca nu e bun)
  • -3 albusuri ( nu fiti tentate sa-l puneti si al 4-lea)
  • -1 pachet piscoturi de 200 g
  • -350 ml cafea amara
  • -cacao pentru pudrat deasupra

Mod de preparare

Adaptarea mea după Tiramisu reţetă originală

- se freaca galbenusurile cu zaharul intr-un vas rezistent la foc.
De abia dupa ce ati amestecat galbenusurile cu zaharul, puteti pune si vasul respectiv, pe foc la bain marie, adaugand laptele, si amestecand bine.
-punem laptele, dupa ce am amestecat bine de tot galbenusurile cu zaharul
-si in final o amestecam pe foc la bain marie
-deci nu uitati, ca trebuie amestecat in vas, la bain marie, deasupra unei cratite cu apa care fierbe.
-cand se obtine crema aia groasa, se lasa la racit, iar cand se raceste se pune mascarpone direct din cutia lui si se adauga albusurile spuma.
- intr-o o tava de chec punem pe fundul ei folie transparenta, (nu uitati), si apoi puneti din crema obtinuta cateva linguri, intindeti pe fundul formei de chec, apoi puneti un rand de piscoturi inmuiate in cafea rece, piscoturile nu le inmuiati prea mult pt ca se flescaiesc, apoi, puneti iar un rand de crema, iar piscoturi, ultimul rand va fi de crema. Acoperim totul cu folia ramasa la capete.

Eu am pus 3 straturi de piscoturi, deci l-am facut mare si inalt. Eu am uitat sa pun la inceput cateva linguri de crema si la sf. iarasi n-am pus dupa cum vedeti in imaginile de mai jos.

A doua zi am pus 2 linguri patrate si ramse de crema peste piscoturi si apoi am pudrat cacao
- o dati la frigider minim 6 ore, e bine de pe o zi pe alta s-o faceti ca sta mai bine totul, apoi, rasturnati continutul peste un platou, scoatem folia, pudram cu cacao.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie