Tiramisu cu Dovleac

Postat pe: 27-10-2013
(0)

Ingrediente

Pentru o tava 2216 cm:
piscoturi savoiardi (cca 20 buc)
250 gr mascarpone
6 linguri de pulpa de dovleac coapta (sau rasa si calita in tigaie) cu zahar
cacao amara
cafea fara zahar
vin Marsala (daca nu aveti puneti ce va place voua, un lichior de cafea de exemplu)

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

10min
* Dovleacul trebuie copt si apoi mixat sau trecut prin sita. Daca nu va place copt, il radeti si il caliti in tigaie si il indulciti cu zahar dupa gust. Trebuie sa rezulte uscat, nu trebuie sa lase deloc zeama. Eu l-am lasat la scurs intr-o strecuratoare fina ca sa fiu sigura.

Amestecam dovleacul cu brinza mascarpone (eu am amestecat cu lingura, dar puteti sa o faceti cu mixerul).

Inmuiem fiecare piscot in cafeaua in care am adaugat Marsala (gustati putin si adaugati cit va place). Asezam primul strat de piscoturi inmuiate in tava ca sa acoperim tot fundul acesteia.

Deasupra punem jumatate din cantitatea de crema de brinza si dovleac, presaram cu o strecuratoare cacao si continuam cu urmatorul strat de piscoturi inmuiate, crema de brinza si dovleac si terminam cu cacao.

Piscoturile nu se lasa la inmuiat in cafea, ci se inmoaie scurt si rapid.

Se lasa la frigider cel putin citeva ore (ideal ar fi o noapte).

Nota: Nu am folosit ciocolata care apare in prima poza, dar in loc de cacao puteti rade ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tiramisu cu Dovleac" nu uita sa ii faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tiramisu cu Dovleac