Tiramisu cu Dovleac

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Tiramisu cu Dovleac

Ingrediente

  • Pentru o tava 2216 cm:
  • piscoturi savoiardi (cca 20 buc)
  • 250 gr mascarpone
  • 6 linguri de pulpa de dovleac coapta (sau rasa si calita in tigaie) cu zahar
  • cacao amara
  • cafea fara zahar
  • vin Marsala (daca nu aveti puneti ce va place voua, un lichior de cafea de exemplu)

Mod de preparare

* Dovleacul trebuie copt si apoi mixat sau trecut prin sita. Daca nu va place copt, il radeti si il caliti in tigaie si il indulciti cu zahar dupa gust. Trebuie sa rezulte uscat, nu trebuie sa lase deloc zeama. Eu l-am lasat la scurs intr-o strecuratoare fina ca sa fiu sigura.

Amestecam dovleacul cu brinza mascarpone (eu am amestecat cu lingura, dar puteti sa o faceti cu mixerul).

Inmuiem fiecare piscot in cafeaua in care am adaugat Marsala (gustati putin si adaugati cit va place), ca la Tiramisu reţetă originală. Asezam primul strat de piscoturi inmuiate in tava ca sa acoperim tot fundul acesteia.

Deasupra punem jumatate din cantitatea de crema de brinza si dovleac, presaram cu o strecuratoare cacao si continuam cu urmatorul strat de piscoturi inmuiate, crema de brinza si dovleac si terminam cu cacao.

Piscoturile nu se lasa la inmuiat in cafea, ci se inmoaie scurt si rapid.

Se lasa la frigider cel putin citeva ore (ideal ar fi o noapte).

Nota: Nu am folosit ciocolata care apare in prima poza, dar in loc de cacao puteti rade ciocolata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa