Tiramisu reţetă originală
Se prepara siropul (cafeaua) intr-o cratita si se lasa la racit.
Se separa albusul de galbenus.Albusurile se bat spuma (se poate adauga un praf de sare-se bat mai repede). Se prepara frisca si se amesteca cu albusul.
Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devine ca o crema. Se adauga gelatina topita. Apoi se incorporeaza smantana.
Cele doua compozitii se amesteca. Se iau piscoturile si se trec rapid prin cafeaua racita si se aseaza in tava intr-un strat.se adauga o jumatate din compozitie. Apoi inca un strat de piscoturi si cantitatea ramasa din compozitie.
Pe deasupra se pudreaza cu cacao si se pot adauga fructe (capsuni, kiwi, zmeura, etc.) si frisca pentru diferite ornamente. Se lasa la frigider cel putin 4 ore!
Se serveste rece!
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii