Tiramisu reţetă originală

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tiramisu reţetă originală

Ingrediente

  • Tiramisu reţetă originală
  • Sirop (cafea):
  • -6 lingurite cafea naturala sau ness
  • -6 cescute de apa
  • -6 linguri zahar
  • Compozitie:
  • -400 g piscoturi (2 pungi)
  • -4 oua
  • -500g smantana (sau iaurt mai gras care sa nu curga)
  • -2 plicuri frisca (lapte daca este frisca praf)
  • -7 linguri zahar
  • -1 plic gelatina
  • -cacao pt ornat (2 linguri)
  • -forma pentru tiramisu (tava de copt)

Mod de preparare

Tiramisu reţetă originală

Se prepara siropul (cafeaua) intr-o cratita si se lasa la racit.

Se separa albusul de galbenus.Albusurile se bat spuma (se poate adauga un praf de sare-se bat mai repede). Se prepara frisca si se amesteca cu albusul.

Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devine ca o crema. Se adauga gelatina topita. Apoi se incorporeaza smantana.

Cele doua compozitii se amesteca. Se iau piscoturile si se trec rapid prin cafeaua racita si se aseaza in tava intr-un strat.se adauga o jumatate din compozitie. Apoi inca un strat de piscoturi si cantitatea ramasa din compozitie.

Pe deasupra se pudreaza cu cacao si se pot adauga fructe (capsuni, kiwi, zmeura, etc.) si frisca pentru diferite ornamente. Se lasa la frigider cel putin 4 ore!

Se serveste rece!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)