Tiramisu

Postat pe: 27-09-2010
(2)

Ingrediente

Sirop (cafea):
6 lingurite cafea naturala sau ness
6 cescute de apa
6 linguri zahar
Compozitie:
400 g piscoturi (2 pungi)
4 oua
500g smantana (sau iaurt mai gras care sa nu curga)
2 plicuri frisca (lapte daca este frisca praf)
7 linguri zahar
1 plic gelatina
cacao pt ornat(2 linguri)
forma pentru tiramisu(tava de copt)

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Se prepara siropul(cafeaua) intr-o cratita si se lasa la racit.

Se separa albusul de galbenus.Albusurile se bat spuma(se poate adauga un praf de sare-se bat mai repede).Se prepara frisca si se amesteca cu albusul.

Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devine ca o crema.Se adauga gelatina topita. Apoi se incorporeaza smantana.

Cele doua compozitii se amesteca.Se iau piscoturile si se trec rapid prin cafeaua racita si se aseaza in tava intr-un strat.se adauga o jumatate din compozitie.Apoi inca un strat de piscoturi si cantitatea ramasa din compozitie.

Pe deasupra se pudreaza cu cacao si se pot adauga fructe (capsuni, kiwi, zmeura, etc.) si frisca pentru diferite ornamente.Se lasa la frigider cel putin 4 ore!

Se serveste rece!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tiramisu" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

mariaanca65
•  10.06.2015 15:30:43

Si ziceti ca asta e reteta originala? Atunci unde este mascarpone si de unde ati auzit de frisca si smantana in tiramisu?

chira
•  26.05.2010 09:06:38

waw foarte tare!!!!!!!!!!!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tiramisu