Tiramisu

Postat pe: 11-06-2016
(0)

Ingrediente

400 g piscoturi
250 g crema mascarpone
250 g frisca lichida
2 galbenusuri
1 lingurita de ness
4 linguri de zahar
400 ml cafea neindulcita si racita
Coaja rasa de portocala
Cacao si ness pudra pentru ornat

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:30min
O prajitura usoara, de vara, pe care o cunoaste toata lumea si care poate ca nu are nimic special, cu exceptia pasiunii cu care gatim atunci cand o pregatim pentru cei dragi.

Mod de preparare:
Se prepara cafeaua si se lasa la racit.
Se pun intr-un ibric 4 linguri cu zahar si se adauga apa atat cat sa acopere zaharul, se fierb pe foc mic pana s-a topit zaharul si se obtine un sirop. Apoi, intr-un vas de sticla, se amesteca un pic galbenusurile apoi se adauga siropul in fir subtire, pe marginea vasului, amestecand bine pana se albesc, astfel incat sa se “gateasca” galbenusurile si sa nu le consumam crude.
Mai departe, se bate frisca lichida (eu am avut Meggle “crème patisserie”) cu mixerul pana devine cremoasa, dar nu tare ca si consistenta. Se adauga si crema mascarpone, o lingurita de ness, apoi se toarna galbenusurile batute bine mai inainte si se amesteca bine. Pentru o nuanta delicata si o aroma placuta, se adauga si o lingurita de ness si se amesteca.

Se inmoaie piscoturile in cafea, insa nu le lasati mult, ci doar le scufundati si le si scoateti pentru a nu se farama.

Intr-o tava patrata se asaza un strat de piscoturi, apoi un rand de crema, apoi alt rand de piscoturi si altul cu crema, alternand pana se termina resursele. Pentru ca sora mea e mare fana a portocalelor, am pus din loc in loc pentru si ea si niste coaja de portocala tinuta in zahar la borcan.

Se pudreaza cu cacaos si ness si se decoreaza dupa inspiratie.

Se da la frigider inainte de servire.

Pofta Buna!

Timp total: 1h 30min
Portii: 16

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http: //ancutsa-cuisine. Blogspot. Ro/2016/06/tiramisu. Html
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tiramisu" nu uita sa ii faci un review.
Etichete

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tiramisu