O prajitura usoara, de vara, pe care o cunoaste toata lumea si care poate ca nu are nimic special, cu exceptia pasiunii cu care gatim atunci cand o pregatim pentru cei dragi. Tiramisu reţetă originală.
Mod de preparare:
Se prepara cafeaua si se lasa la racit.
Se pun intr-un ibric 4 linguri cu zahar si se adauga apa atat cat sa acopere zaharul, se fierb pe foc mic pana s-a topit zaharul si se obtine un sirop. Apoi, intr-un vas de sticla, se amesteca un pic galbenusurile apoi se adauga siropul in fir subtire, pe marginea vasului, amestecand bine pana se albesc, astfel incat sa se “gateasca” galbenusurile si sa nu le consumam crude.
Mai departe, se bate frisca lichida (eu am avut Meggle “crème patisserie”) cu mixerul pana devine cremoasa, dar nu tare ca si consistenta. Se adauga si crema mascarpone, o lingurita de ness, apoi se toarna galbenusurile batute bine mai inainte si se amesteca bine. Pentru o nuanta delicata si o aroma placuta, se adauga si o lingurita de ness si se amesteca.
Se inmoaie piscoturile in cafea, insa nu le lasati mult, ci doar le scufundati si le si scoateti pentru a nu se farama.
Intr-o tava patrata se asaza un strat de piscoturi, apoi un rand de crema, apoi alt rand de piscoturi si altul cu crema, alternand pana se termina resursele. Pentru ca sora mea e mare fana a portocalelor, am pus din loc in loc pentru si ea si niste coaja de portocala tinuta in zahar la borcan.
Se pudreaza cu cacaos si ness si se decoreaza dupa inspiratie.
Se da la frigider inainte de servire.
Pofta Buna!
Timp total: 1h 30min
Portii: 16
Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http: //ancutsa-cuisine. Blogspot. Ro/2016/06/tiramisu. Html
Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparatPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraNu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...
Gem de gutui cu ghimbirDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii