Tavalita in cocos

Postat pe: 22-01-2017
(0)

Ingrediente

Blat:
8 oua
8 linguri apa
8 linguri ulei
8 linguri zahar
16 linguri faina
1 praf de copt
1 lingura esenta de vanilie
coaja rasa de la o lamaie
Glazura:
200 ml lapte,
300 gr zahar,
3 linguri cacao,
esenta de rom
300 gr nuca de cocos

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

20min
Timp gatire

GĂTIRE

40min
Numar portii

PORȚII

20 portii
Blat:
Batem albusurile spuma impreuna cu apa. Adaugam zaharul si apoi galbenusurile. Cand zaharul s-a topit, adaugam si uleiul. Incorporam in compozitie faina si praful de copt. Coacem blatul in tava tapetata cu hartie de copt.
Cand blatul este copt, se lasa la racit. Se taie in cuburi, nu foarte mari (aprox cu latura de 3-4 cm).

Glazura:
Punem laptele cu zaharul si cacaua sa fiarba, apoi lasam sa se raceasca. Cand sosul obtinut este rece complet, adaugam si esenta de rom.
Luam cate o bucata de blat si se trece prin glazura, fara a tine prea mult pentru a nu se insiropa prea tare. Din glazura, cuburile se rostogolesc prin nuca de cocos.
Eu folosesc o furculita cand glazurez, pentru ca atunci cand cuburile de prajitura le tavalesc prin nuca de cocos, acesta sa ramana alba peste tot pe prajitura. Daca avem degetele murdare de glazura, vom avea pete .
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tavalita in cocos" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tavalita in cocos