Blat:
Batem albusurile spuma impreuna cu apa. Adaugam zaharul si apoi galbenusurile. Cand zaharul s-a topit, adaugam si uleiul. Incorporam in compozitie faina si praful de copt. Coacem blatul in tava tapetata cu hartie de copt.
Cand blatul este copt, se lasa la racit. Se taie in cuburi, nu foarte mari (aprox cu latura de 3-4 cm).
Glazura:
Punem laptele cu zaharul si cacaua sa fiarba, apoi lasam sa se raceasca. Cand sosul obtinut este rece complet, adaugam si esenta de rom.
Luam cate o bucata de blat si se trece prin glazura, fara a tine prea mult pentru a nu se insiropa prea tare. Din glazura, cuburile se rostogolesc prin nuca de cocos.
Eu folosesc o furculita cand glazurez, pentru ca atunci cand cuburile de prajitura le tavalesc prin nuca de cocos, acesta sa ramana alba peste tot pe prajitura. Daca avem degetele murdare de glazura, vom avea pete .

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii